מידע איך מגדירים את זה: מנגינה או זיוף?

• הוסף לסימניות
שאלה שקופצת לי הרבה פעמים לאחר התנסות בתחום.
יש מורים (גברים) (וגם בנות, פחות נפוץ)
שמלמדים ילדים ואחרי חודשים מגלים שהילד על אותו מקום במוזיקה!
מנגן אולי דו רה מי קצת אקורדים. כמו שאומרים דוד מלך ישראל........
למה?????
אתה מורה?
אתה אחראי?
אנשים משלמים ממיטב כספם על השיעור הזה. ואתה מזלזל!!!

כמה תיאורים מאנשים שחוו את זה:
"המורה כל השיעור אומר לי ללחוץ על דו"
"הוא יוצא מהשיעור מספר פעמים ומדבר בטלפון"
"המורה נותן לי דף לנגן, אומר לי יפה יפה וגומר את השיעור"
"נכנס לשיעור מאוחר, מנגן לעצמו איזה שיר ואז מתפנה אלי...

האם אני כשיר ללמד כמה שעות ילדים בישיבה - בלי תזוזות, טלפונים, צילומים ובינתיים כוס קפה או הפסקה (והילד מחכה בכיתה)??
מכירים את המשפטים האלו?

• הוסף לסימניות
ביקורת חריפה ממש.....

כמה מורים/מורות אתם מכירים??
האם עשיתם סקר מקיף על זה, האם אכן זו תופעה נפוצה, עד כדי יכולת לקבוע שאצל מורות זה פחות נפוץ ממורים?

אני הייתי אצל כמה מורים שהיו מעולים, יש יותר ויש פחות אבל בגדול היו מקצועים וממוקדים (בלי לחשבן כל שניה האם הוא לגמרי איתי, אני מדבר בגדול על כל זמן השיעור)

• הוסף לסימניות
חשוב לי להדגיש!
זה לא ביקורת, זה דיון.

וכן, אני מכירה עשרות מורות ומורים...

• הוסף לסימניות
מורים מקצועיים לנגינה (שעברו הכשרה טובה) יודעים ללמד טוב ולהיות אחראיים לזמני השיעור וכבוד התלמיד.
לא נתקלתי במורים טובים ואיכותיים שיוצאים באמצע/עונים לטלפונים או לא מקדמים את הילד סתם.
ואם למדת או שלחת את הילד לכזה מורה אפשר פשוט לשטוח בפניו או בפני מנהליו את הטענות, (יש הבדל בין חוסר התקדמות שיתכן ותלוי בסיבות מוצדקות לבין מריחת וגזילת זמן וחוסר כבוד ואחריות לשיעור).

ככל הנראה התיאור מתייחס לכאלה שלמדו לנגן בערך 3 שנים והחליטו שהם מספיק טובים ללמד הלאה, זו תופעה נפוצה במגזר החרדי ופשוט צריך להימנע מללכת ללמוד אצל כאלה אנשים (אלא אם כן חשוב לך יותר זול מאיכות)

• הוסף לסימניות
לגבי התקדמות הילדים,צריך לזכור שרוב הילדים שמגיעים ללמוד מוזיקה במגזר שלנו זה כי האמא רצתה
או כי ראו את החבר מנגן ורצו גם, עפ"י רוב אין מוכנות להשקעה מצד הילדים באימונים ובלמידה.
לגבי מורים שמבריזים וכל המתואר כאן זה דברים שקיימים , ונכון ,זה לא מוצדק, אבל מצד שני קחו בחשבון הורים יקרים, שמהעבר השני יושב מורה שמלמד ברצף כמה שעות ומותר לו לקום לאיזה קפה וסיגריה, וכמובן הוא ישלים את זה אח"כ...

• הוסף לסימניות
לגבי מורים שמבריזים וכל המתואר כאן זה דברים שקיימים , ונכון ,זה לא מוצדק, אבל מצד שני קחו בחשבון הורים יקרים, שמהעבר השני יושב מורה שמלמד ברצף כמה שעות ומותר לו לקום לאיזה קפה וסיגריה, וכמובן הוא ישלים את זה אח"כ...
שיעשו הפסקות.
זה בשום פנים ואופן לא אמור להגיע על חשבון הילדים!
ככל הנראה התיאור מתייחס לכאלה שלמדו לנגן בערך 3 שנים והחליטו שהם מספיק טובים ללמד הלאה, זו תופעה נפוצה במגזר החרדי ופשוט צריך להימנע מללכת ללמוד אצל כאלה אנשים (אלא אם כן חשוב לך יותר זול מאיכות)
זה לא קשור לזלזול בשיעור.
יש מורים/ות אולי לא מקצועיים במיוחד, אבל מנהלים שיעור.
לא מזלזלים בתלמיד, זה לא קשור למקצועיות של המורה.
ואני רוצה לומר שבציבור החרדי המקצועיות לא כל כך חשובה לילד, כמו ההנאה מהשיעור.
כי ממילא הוא לא הולך לעשות מזה מקצוע או משהו רציני 90% מהפעמים.
אז אם היה לי אפשרות למורה אכפתי ורציני, ולא כל כך מקצועי, ועומת מורה מזלזל ומקצועי- בשביל ההנאה של הילד הייתי שולחת למקצועי פחות.
כמובן שאם אני שולחת כדי שיעשה מזה מקצוע- אני אלך גם על מקצועיות וגם על רצינות בתפקיד.

אישית אני מכירה הרבה מורים ומורות, עוד לא נתקלתי בתופעה חריפה כל כך.

• הוסף לסימניות
פשוט צריך למצוא את המורה הנכון...
אני למדתי אצל מורה ממש טוב,
שמעבר לזה שהוא לימד אותי המון,
קרה הרבה שפתאום השיעור נמשך הרבה מעבר לזמן וכמובן שזה היה על חשבונו.
פשוט צריך למצוא את המורה הנכון...

• הוסף לסימניות
למה?????
אתה מורה?
אתה אחראי?

כמה תיאורים מאנשים שחוו את זה:
"המורה כל השיעור אומר לי ללחוץ על דו"
"הוא יוצא מהשיעור מספר פעמים ומדבר בטלפון"
"המורה נותן לי דף לנגן, אומר לי יפה יפה וגומר את השיעור"
"נכנס לשיעור מאוחר, מנגן לעצמו איזה שיר ואז מתפנה אלי...

האם אני כשיר ללמד כמה שעות ילדים בישיבה - בלי תזוזות, טלפונים, צילומים ובינתיים כוס קפה או הפסקה (והילד מחכה בכיתה)??
מכירים את המשפטים האלו?
חלק מהתיאורים שהעלית באמת נראים חמורים.
אני רוצה להתעכב על המשפט 'המורה כל השיעור אומר לי ללחוץ על דו'-
אני מלמד גיטרה, ולצערי עשיתי את הטעות (מבחינתי) שלימדתי ילדים ביסודי, וזה גם קרה לי עם ילד בכתה ח'-
בשיעורים הראשונים קורה לפעמים שהצליל שהם מפיקים הוא באמת גרוע עד לא קיים, ולכן אני נאלץ לבזבז זמן ארוך שבו הם יתעכבו על אקורד או תו עד שילמדו להוציא צליל.
סיזיפי, אבל זה מה יש.

• הוסף לסימניות
חלק מהתיאורים שהעלית באמת נראים חמורים.
אני רוצה להתעכב על המשפט 'המורה כל השיעור אומר לי ללחוץ על דו'-
אני מלמד גיטרה, ולצערי עשיתי את הטעות (מבחינתי) שלימדתי ילדים ביסודי, וזה גם קרה לי עם ילד בכתה ח'-
בשיעורים הראשונים קורה לפעמים שהצליל שהם מפיקים הוא באמת גרוע עד לא קיים, ולכן אני נאלץ לבזבז זמן ארוך שבו הם יתעכבו על אקורד או תו עד שילמדו להוציא צליל.
סיזיפי, אבל זה מה יש.
בתור מורה למוזיקה אני יכולה לומר גם כן שתלמידים לפעמים לא מתקדמים או מזייפים במקצועיות.
אבל אני בתור מורה חייבת להראות להם שהם מתקדמים, כדי שירצו להצליח,
אף אחד לא נהנה מלשבת שעה ולעשות דו, ולא משנה כמה הוא פישל.
אז נעבור לתו/ אקורד הבא, ובשיעור הבא נעשה את זה שוב...

• הוסף לסימניות
בתור מורה למוזיקה אני יכולה לומר גם כן שתלמידים לפעמים לא מתקדמים או מזייפים במקצועיות.
אבל אני בתור מורה חייבת להראות להם שהם מתקדמים, כדי שירצו להצליח,
אף אחד לא נהנה מלשבת שעה ולעשות דו, ולא משנה כמה הוא פישל.
אז נעבור לתו/ אקורד הבא, ובשיעור הבא נעשה את זה שוב...
זו דעתי גם.
מנסיון ראיתי שתלמידים רוצים להרגיש התקדמות וזה נותן להם חשק להתאמן בבית.
זה לא יעזור למורים/ות שנשאר על תו דו כל שיעור! התלמיד גם לא התקדם וגם מה שיקרה שימאס לו מהכלי והוא יעזוב.
גם כשעוברים לרה צריך לראות שהילד תופס את זה נכון והוא צריך להתאמן אבל זה עדיין לא אומר שהתקדמנו מספיק.
צריך להוסיף כל שבוע תו נוסף.
(כמובן שאחרי התו סול תיהיה עצירה של שבועיים שלוש לנושאים נוספים במוזיקה, כמו: סטקטו, לגטו, קשת גדולה, קשת קטנה, חזור, שערים ועוד...)

• הוסף לסימניות
זו דעתי גם.
מנסיון ראיתי שתלמידים רוצים להרגיש התקדמות וזה נותן להם חשק להתאמן בבית.
זה לא יעזור למורים/ות שנשאר על תו דו כל שיעור! התלמיד גם לא התקדם וגם מה שיקרה שימאס לו מהכלי והוא יעזוב.
גם כשעוברים לרה צריך לראות שהילד תופס את זה נכון והוא צריך להתאמן אבל זה עדיין לא אומר שהתקדמנו מספיק.
צריך להוסיף כל שבוע תו נוסף.
(כמובן שאחרי התו סול תיהיה עצירה של שבועיים שלוש לנושאים נוספים במוזיקה, כמו: סטקטו, לגטו, קשת גדולה, קשת קטנה, חזור, שערים ועוד...)
אבל אני חייבת גם להדגיש שזה תלוי מאד איזה כלי לומדים...
יש כלים שכל עוד לא מחזיקים את הכלי נכון למשל- אי אפשר להתחיל.
כמובן לנסות לרכך גם בזה, אבל לא תמיד אפשר לעשות קומבינות, כי זה ממש יכול להתנקם בתלמיד בהמשך.

• הוסף לסימניות
למה?????
אתה מורה?
אתה אחראי?
בעניין מורים שמועלים בתפקיד, מזלזלים ולא באמת משקיעים בילדים אין מה לומר... זה באמת בעייתי
אך כמורה שמסר קרוב ל400 שיעורי נגינה אני יודע שלא תמיד ההתקדמות של הילד תלויה בהכרח במורה,
יש ילדים שאין להם את הכישרון הבסיסי, ואיתם העבודה סיזיפית ומאתגרת,
יש ילדים מוכשרים שלא מתמידים ולא מספיק מתאמנים על השיעורי בית וכל שיעור מתחיל בדיוק בנקודה שהוא התחיל בשבוע הקודם...
אך אם שאלתם אף ילד לא רצה לעזוב באמצע למרות חוסר ההתקדמות, בשבילם כל שיעור הוא חוויה מעצימה ומהנה,
וגם ההורים מרוצים.
כמובן שזה תלוי במטרת ההורים ששלחו את הילד לחוג האם זה בשביל החוויה או שבאמת ידע לנגן...

• הוסף לסימניות
חשוב לי להדגיש!
זה לא ביקורת, זה דיון.

וכן, אני מכירה עשרות מורות ומורים...
אני לא חושב שמדובר בבעיה דוקא במורים לנגינה
זה כמו כל מקצוע הוראה ובכלל --שיש מורים פרטיים שמתמסרים לעבודתם ורואים בה שליחות ונזהרים מגזל
ויש כאלה שלא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה