איך מדובבים?

• הוסף לסימניות
יש לי קטע של דו - שיח שהסרטתי, באורך כ-4 דקות, והסאונד לא משהו.(הקטע הוסרט ברחוב)
אני רוצה לתת לשחקניות לדובב את עצמן מחדש.
השאלה היא, איך?
האם נותנים לשחקנית לשבת מול הסרט והיא מנסה להתאים את הדבור לתנועות השפתיים של עצמה?
האם לצאת איתן שוב למקום בו הוסרטו?
איך עורכים כך שהדיבוב יתאים בדיוק למה שרואים?
אנא, עזרתכם!

• הוסף לסימניות
לצאת שוב מסתבר לא ייתן לך הרבה, כי אם זה חוץ רועש, מסתבר שיהיה רועש גם בדיבוב
כדאי לעבוד קטע קטע/משפט משפט, לתת לשחקנית לשמוע את המשפט, להקליט אותה, ואז לשים את המשפט המוקלט על הוידאו, ולסנכרן. מומלץ לעבוד עם audio units ולבדוק מילה מילה את הגלים בהתאמה לסאונד המקורי שלפיו השפתיים נעות
איך עורכים כך שהדיבוב יתאים בדיוק למה שרואים?
זה ענין של הקלטה מתאימה- אם הטון/הקצב הוא אחר, לא תעזור עריכה
מה שכן- במידה והרווחים בין המילים לא מתאימים- זה דבר שאכן ניתן לערוך
כמובן- להוסיף עוד ערוץ של אמביאנט (רעש רקע) מתאים, כדאי לבדוק את בהקלטה יש דקה ללא דיבורים שניתן להשתמש בה כבסיס לרקע ולהוסיף עליו.
המון הצלחה, ואל יאוש, דובבתי בעבר הצגה של שעתיים וחצי:)

• הוסף לסימניות
אני שולחת את פס הקול ואת השחקנית לאולפן הקלטות מקצועי. מנסיוני הם עושים את זה בכלים מקצועיים ובקלות יותר (אם יכולים להאט או למהר בלי לפגוע בטון)

• הוסף לסימניות
מנסיון של כמה סרטים, תשבי איתה מול המחשב, ותעברו משפט משפט, רק כך תצליחי לדובב בצורה מתאימה (אני אפי' עושה את זה עם המסרטה שלי שהאיכות של הסאונד טובה מאוד),
אל תחשבי בכלל על האולפן, כי זה בחיים לא יצא לך מתאים לשפתיים, אלא עם כן האולפניסט/ית תשב עם הסרט, וזה כמובן יקח לה מליון שעות.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה