דרוש מידע איך מוסיפים ענין לפעולות שגרתיות

• הוסף לסימניות
אז יש את האנשים שעושים את המטלות שלהם "כי צריך"
זה מספיק מחייב אותם ומעניק סיפוק.
אבל יש אנשים שזה משעמם להם.
איך מוסיפים ענין בפעולות השגרתיות?
אי אפשר כל הזמן לעשות דברים מענינים ושונים
יש זמנים שפשוט צריך לעשות כי צריך
אז איך מוסיפים/הופכים את זה למלא חיות הנאה סיפוק?
יעזרו לי דוגמאות קונקרטיות תודה

• הוסף לסימניות
ישנו משפט שאומר "את הפטנטים הכי טובים המציאו אנשים עצלנים..."
חיפשו פתרונות יצירתיים לפעולות שגרתיות

• הוסף לסימניות
בנחת עוד יותר מרגישים שזה שעמום, לא?
אם כבר דד ליין ממריץ ומניע לעשיה
בנחת אפשר לחשוב על מה שעושים וככה לנסות להתחבר מה שאין שאנחנו לחוצים ..
שאז אין זמן לחשוב וברגע שנרגעים מהסטרס אז נהיה משעמם בראש...

כמובן שזה נושא רחב וכו' אולי תתני דוגמא.

• הוסף לסימניות
דברים שעוזרים לי אישית:
*לעשות רשימה של הדברים שצריכים לעשות, וכשמסיימים משהו- מוחקים. יש אנשים שזה מאד עושה להם חשק ומרץ לסיים עוד ועוד דברים ובסוף לראות איך הרשימה מתרוקנת (אמרתי כבר- לי :))
*להדליק מוזיקה ו- לעבוד!, כל פעם לפי המצב רוח- מוזיקה קיצבית או שקטה.:giggle:
כמובן שכל אחד ותחביביו...
הצלחות!

• הוסף לסימניות
*לעשות רשימה של הדברים שצריכים לעשות, וכשמסיימים משהו- מוחקים. יש אנשים שזה מאד עושה להם חשק ומרץ לסיים עוד ועוד דברים ובסוף לראות איך הרשימה מתרוקנת (אמרתי כבר- לי :))
בדיוק עכשיו רשמנו איזה 10 דברים דחופים שאנחנו צריכים לעשות ...
איזה כייף זה לסמן וי אח"כ

• הוסף לסימניות
אולי יכול לעזור להבין את המשמעות של המשימות למה עושים אותם
להנות מהדרך ולא רק מהתוצאה הסופית(נניח אני חושב שהרעיון של הרשימה לעיל
הוא רעיון טוב לסיים הרבה מטלות ,אבל ממש לא רעיון טוב להנות מהמשימה עצמה)

הדרך להוסיף הנאה היא באמצעות א.להתחבר לרגע לשכח מהעבר מהעתיד ולא לעשות כמה מטלות ביחד
אלא רק דבר אחד
ב.להבין את המשמעות של המטלה למה זה חשוב ואיזה משמעות זה נותן לי בחיי ולהרגיש את זה ברמת החוויה
ג.במטלות "משמעממות" כמו הדחת כלים וכו רעיונות פרקטיים כמו לשמוע שיעור או לשים מוזיקה וכו בהחלט נחמד

• הוסף לסימניות
לפעמים הפתרון הוא פשוט להבין מה מתאים לי לעשות ומה לא, ולמצוא פתרונות,
לא כל אחד יכול לעשות הכל...
נכון שלא מכל מטלה אפשר להתחמק אבל יש הרבה תחומים שאפשר למצוא פתרונות.
לדוגמא:
אם עובדים בעבודה שמספקת ומשמחת, אפשר להוסיף שעות ולהרוויח יותר, וכך יש אפשרות להביא עוזרת/ לקנות ארוחות וכו'
עוד אפשרות זה לנסות להתחלף עם הבן זוג או מישהו קרוב אחר שהוא יבצע את המטלות שקשות לכם ואתם תעשו במקומו דברים אחרים שפחות משעממים.
בגדול הרעיון הוא לצאת מהמקובעות ולחשוב מה מתאים לי ואיך אני יכול לבנות את חיי באופן שאני יהיה שמח ומסופק.

• הוסף לסימניות
אפשר להוסיף הודיה לה' שיש לנו אפשרות לעשות. יש ל"ע הרבה אנשים חולים או מוגבלים שהיו רוצים לעשות דברים ולא יכולים, אז תודה לה' על האברים המתפקדים. יש גם אנשים שרוצים לעבוד ואין להם עבודה וכו'.

• הוסף לסימניות
אפשר להוסיף הודיה לה' שיש לנו אפשרות לעשות. יש ל"ע הרבה אנשים חולים או מוגבלים שהיו רוצים לעשות דברים ולא יכולים, אז תודה לה' על האברים המתפקדים. יש גם אנשים שרוצים לעבוד ואין להם עבודה וכו'.
זו תגובה לא רגישה ולא הוגנת, להגיד לבנאדם שקשה לו ולא משנה מה רמת הקושי, שיש אנשים שקשה להם הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהודיה לה' זה דבר שלילי, להיפך, מי שקשה לי זה יכול לשמח אותו אם יודה מקרב לב, וזה שיש אנשים שקשה להם זו מציאות שצריך להכיר בה ולצערי רבים מאיתנו נחשפים אליה.

• הוסף לסימניות
בנחת אפשר לחשוב על מה שעושים וככה לנסות להתחבר מה שאין שאנחנו לחוצים ..
שאז אין זמן לחשוב וברגע שנרגעים מהסטרס אז נהיה משעמם בראש...

כמובן שזה נושא רחב וכו' אולי תתני דוגמא.
נכון תודה

דוגמאות? למכביר
כביסות-להכניס, לייבש, לקפל, לגהץ. כלים, סדר, נקיון, בישולים שגרתיים, טיפול טכני בילדים-ז"א מאוד כיף לעשות להם שיעורי התעמלות, לבנות תערוכת פאזלים, לבשל משהו מענין, לפרק את הסוכה, או לסוע ביום שישי ארוך לים. אבל הטכני של עוד פעם מקלחות, עוד פעם ש.ב. וסנדויצים ובגדים למחר, עוד יום של לסוע לעבודה-לחזור-לאסוף ילדים-להשכיב-לנקות-לסדר-לכבס... ואפילו עוד פעם להתכונן לשבת, מצריכים סבלנות, שלא בטוח כמה רשימת מטלות או הבנת המשמעות (הרבה מאוד) תעזור בענין.

• הוסף לסימניות
דוגמאות? למכביר
ואוו מוכר מאודדד
רק אני אומר איך אצלי מה אני עושה.אמתי בלי יומרנות
צריך לעבוד אל ניווט המחשבות
למשל אם קמים בבוקר ישר צריך להלביש ..להכין סנויצי'ם והסעות וכו' אם באותו רגע אני אחשוב נו אוף עוד הפעם..
זה רק יתיש ויעשה לסיזיפי מה גם שרק במחשבה הזאת נתעסק ונשכח מהרגע..
רק נזכור שהיינו ילדים לכל הפחות אני אז גם אם היה עומס ושיגרה לא היה משעמם וקשה
כי חשבנו על הרגע וכו' (נכון בגלל שנחשפנו לדברים חדשים אבל זה רק גרם שזה לא יהיה משעמם לחשוב על ההווה)
בקיצור מקווה שלא חפרתי;) אם נתעל את המחשבות
לחשוב על הפעולה שאנחנו עושים בלי לחשוב נו עוד הפעם..
אלא לנסות להתחבר לרגע לא מה היה אתמול או מה יהיה מחר עד כמה שאפשר
אז לדעתי זה אמור להקל ולעניין הרבה יותר...

מקווה שהובנתי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה