דרוש מידע איך מוצאים משפחות אומנה

• הוסף לסימניות
אולי יהיה כאן מישהו שיוכל לכוון אותנו?
אנחנו מחפשים משפחות אומנה לילדים שאמורים לצאת מהבית.
חשוב לנו שאלו יהיו משפחות איכותיות, ובמקביל - שיעניקו לילדים חום ובית. איך אפשר למצא משפחות כאלו? יש עמותה חרדית שמתעסקת בעניין?
מדובר בהצלת נפשות ממש.
מאחר וביקשו ממנו להיכנס לנושא, ואין לנו מידע בעניין, אשמח לשמוע מכל מי שיש לו מידע בעניין ויוכל להוסיף לנו, שיעדכן.
בשורות טובות

• הוסף לסימניות
זה לא עובד בדרך כלל דרך הרווחה?
עובד, והם אלו שמוציאים את הילדים מהבית. אנחנו מנסים למצא משפחות שיקלטו אותם, כי קצת חוששים לסמוך על שיקול דעתה של הרווחה.
כרגע זה בשלב שלפני צו בית משפט, ואנחנו מנסים לאתר משפחות פוטנציאליות

• הוסף לסימניות
אולי יהיה כאן מישהו שיוכל לכוון אותנו?
אנחנו מחפשים משפחות אומנה לילדים שאמורים לצאת מהבית.
חשוב לנו שאלו יהיו משפחות איכותיות, ובמקביל - שיעניקו לילדים חום ובית. איך אפשר למצא משפחות כאלו? יש עמותה חרדית שמתעסקת בעניין?
מדובר בהצלת נפשות ממש.
מאחר וביקשו ממנו להיכנס לנושא, ואין לנו מידע בעניין, אשמח לשמוע מכל מי שיש לו מידע בעניין ויוכל להוסיף לנו, שיעדכן.
בשורות טובות
חוץ מהרווחה אין אף ארגון שמתעסק עם זה.
אני מאוד ממליצה (ברוב המקרים) לעשות את זה דרכם. יש מעטפת שלמה של עזרה שתוכלו לקבל אך ורק דרך הרווחה. יצא לי לאחרונה להיכנס לסיפור כזה, וחיפשתי משפחות שיסכימו לקלוט. בסופו של דבר לא היה צורך, כך שאם מעניין אותכם אני יכולה להפנות אתכם לזוג מדהים (ללא ילדים) שממש מחכים לקבל כמה ילדים.

• הוסף לסימניות
עובד, והם אלו שמוציאים את הילדים מהבית. אנחנו מנסים למצא משפחות שיקלטו אותם, כי קצת חוששים לסמוך על שיקול דעתה של הרווחה.
לצערנו אין עדיין ארגון חרדי, בעיקרון הרווחה דואגים לתת ילדים חרדים למשפחות חרדיות
מה שאפשר לעשות זה למצא משפחה ואז לסדר דרך הרווחה שהם יקבלו את הילדים,

• הוסף לסימניות
יש עמותה בשם "אדנ"מ" ויש עמותה בשם "אור שלם", שניהם מתעסקים עם זה. אור שלם נחשב חרדי, אדנ"מ מתעסקים עם הציבור הזה כל הזמן ומכירים את הדברים לאשורם.

• הוסף לסימניות
לפנות לרווחה.
לרווחה יש מאגר של משפחות שמוכנות לאומנה.
הם קשובים לסגנון המשפחה ומתאימים משפחות מהמאגר.
בכל מקרה, זה בסוף יהיה חייב לעבור דרך הרווחה, גם כדי להכין את המשפחה להסדרים סביב האמנה וגם כדי לקבל את התשלום עבור הילדים.

• הוסף לסימניות
אני יודעת על ילד שמצאו עבורו משפחת אומנה דרך הפורום הזה.
כך שזו גם אופציה, אמנם רחוקה.

• הוסף לסימניות
חוץ מהרווחה אין אף ארגון שמתעסק עם זה.
אני מאוד ממליצה (ברוב המקרים) לעשות את זה דרכם. יש מעטפת שלמה של עזרה שתוכלו לקבל אך ורק דרך הרווחה. יצא לי לאחרונה להיכנס לסיפור כזה, וחיפשתי משפחות שיסכימו לקלוט. בסופו של דבר לא היה צורך, כך שאם מעניין אותכם אני יכולה להפנות אתכם לזוג מדהים (ללא ילדים) שממש מחכים לקבל כמה ילדים.
אשמח.
הרווחה טוענת שהם לא משיגים משפחות, והחשש הוא שברגע שזה מגיע לבית משפט, יוציאו אותם מהבית בכל מחיר.
לכן מחפשים משפחות.
זו משפחה שכבר מטופלת ברווחה. הנושא כרגע הוא מציאת משפחות

• הוסף לסימניות
לצערנו אין עדיין ארגון חרדי, בעיקרון הרווחה דואגים לתת ילדים חרדים למשפחות חרדיות
מה שאפשר לעשות זה למצא משפחה ואז לסדר דרך הרווחה שהם יקבלו את הילדים,
זה בדיוק מה שאני מנסה פה...

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שאני מנסה פה...
לצערנו יש חסר מאוד גדול בציבור שלנו במודעות לנושא של אומנה.
יש גם את עמותת שחר ואת סמט, הם לא חרדיות אבל יש להם גם משפחות חרדיות שלוקחים דרכם.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אשמח.
הרווחה טוענת שהם לא משיגים משפחות, והחשש הוא שברגע שזה מגיע לבית משפט, יוציאו אותם מהבית בכל מחיר.
לכן מחפשים משפחות.
זו משפחה שכבר מטופלת ברווחה. הנושא כרגע הוא מציאת משפחות
כל עוד יש חלופה ראויה שמוצעת ע"י ההורים הרווחה מחוייבת קודם כל לקבל אותה. גם בצו בית משפט.
איך אפשר ליצור איתך קשר?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ווחה טוענת שהם לא משיגים משפחות,

1. זה לא עובד דרך הרווחה אלא דרך עמותות זכייניות
(תלוי באיזה אזור בארץ)
שהן מקבלות את המשפחות והן מלוות את משפחות האומנה,
הרווחה קשורה רק לבית המשתקם.

2. יודעת ממקרים, שהרווחה בהחלט השיגה משפחות,
ויותר מזה הם דאגו שהן תהיינה זהות מבחינה השקפתית
לאורחות חייו של הבית הביולוגי.

כמו"כ אם מתאפשר,
הם שילבו 2 אחים, 2 אחים בכל משפחה כדי שלא לבודד לגמרי.

3. אם הקהילה משיגה משפחות מתוך הקהילה או המשפחה המורחבת
תמיד יש עדיפות להשאיר את הילדים בקהילה/משפחה
אבל אם מביאים מישהו לא מוכר מבחוץ, זה קצת תהליך....

4. אם אין משפחת אומנה
משתמשים במשפחת קלט עד שימצאו פתרון הולם,
שאגב יכול להיות לתקופה ארוכה
ולפעמים יש חיבור והמשפחה מחליטה להשאיר לאומנה..

• הוסף לסימניות
3. אם הקהילה משיגה משפחות מתוך הקהילה או המשפחה המורחבת
תמיד יש עדיפות להשאיר את הילדים בקהילה/משפחה
אבל אם מביאים מישהו לא מוכר מבחוץ, זה קצת תהליך....
הרווחה דורשת שהילדים לא יהיו באומנה בעיר המגורים, כך שניסיונות הקהילה לא רלוונטיים (ונערכו נסיונות כאלו).
זו הסיבה שההורים שלי נכנסו לתמונה ומנסים לאתר משפחות פוטנציאליות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה