איך מורידים כתם של יין מבגד?

• הוסף לסימניות
איך מורידים כתם של יין מבגד של ברית?
הבגד עלה הרבה כסף!! וממש חבל לי עליו..
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אוקיסיג'ן על הכתם ותליה בשמש

• הוסף לסימניות
תנסי למרוח נוזל לכלים "פיירי" ולכבס.
על האוקסיג'ן והשמש שמעתי מהרבה שנוצרים אח"כ כתמים צהובים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקודת מחשבה;1733983:
אוקיסיג'ן על הכתם ותליה בשמש
אוקסיג'ן לא יכול בשום אופן תליה בשמש אח"כ. זה הורס את הבד!!!זה מופיע כמדומני על האריזה.
אני שמה וניש קליה. בלי תליה בשמש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י inspiration;1733990:
אוקסיג'ן לא יכול בשום אופן תליה בשמש אח"כ. זה הורס את הבד!!!זה מופיע כמדומני על האריזה.
אני שמה וניש קליה. בלי תליה בשמש.

לא ראיתי שזה הרס לי את הבגדים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקודת מחשבה;1733996:
לא ראיתי שזה הרס לי את הבגדים....

לאחר תקופה של שימוש באוקסיג'ן, גיליתי נקודות שקופות על בגדים שונים, כביכול הבד במקום נהיה שקוף, ולאחר עוד מס' כביסות נוצרים חורים במקום. לאחר בדיקה, התברר שזה מהאוקסיג'ן. כאשר הפסקתי להשתמש בו - זה הפסיק.

• הוסף לסימניות
תנסי להשפריץ קצת סנט מוריץ (כן, מסיר שומנים) - זה מוריד כמעט כל כתם, וע"פ רב, לא מוריד צבע מהבגד.
לכבס מיד.

חני

• הוסף לסימניות
בגד ששווה הרבה כסף, שווה להשקיע עליו ניקוי יבש, הכי טוב.

• הוסף לסימניות
הפטנט להורדת כתמי יין מבגדים - בדוק ומנוסה, עובד גם על כתמים ישנים וגם על חדשים:
לערבב אבקת כביסה [לא משנה הסוג והחברה] עם מעט מים עד שתיווצר מעין משחה, את ה'משחה' למרוח על הכתם ולהשהות כמה שעות. אח"כ לכבס כרגיל במכונה - לא תמצאי איפה היה הכתם.

כבר כמה שנים שכך אני מכבסת את הקיטל והסט ליל הסדר - ובכל שנה לא ניכר מקום הכתם. (ואם בטעות שכחתי מיד אחרי פסח למרוח על שפריץ קטן של יין, ובערב פסח הבא אני מגלה את הכתמון הזה - שוב, מורחת את ה'משחה' והכתם נעלם כלא היה.)

מזל טוב ורוב נחת!

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על העיצות.
העניין הוא שהבגד מסריג, זה לא יכול להיהרס?

• הוסף לסימניות
אם יש לך תכנית של צמר ואת יכולה לכבס ב- 0 מעלות, לכאורה לא אמור לההרס.
(אני הייתי לוקחת את הסיכון, שהרי עם כתמי היין במילא הבגד לא בר שימוש, נכון? ובניקוי יבש הם לא מנקים את הכתמים הללו.)

כוונתי כמובן לעיצה שנתתי לך.

• הוסף לסימניות
הפטנט להורדת כתמי יין מבגדים - בדוק ומנוסה, עובד גם על כתמים ישנים וגם על חדשים:
לערבב אבקת כביסה [לא משנה הסוג והחברה] עם מעט מים עד שתיווצר מעין משחה, את ה'משחה' למרוח על הכתם ולהשהות כמה שעות. אח"כ לכבס כרגיל במכונה - לא תמצאי איפה היה הכתם.

כבר כמה שנים שכך אני מכבסת את הקיטל והסט ליל הסדר - ובכל שנה לא ניכר מקום הכתם. (ואם בטעות שכחתי מיד אחרי פסח למרוח על שפריץ קטן של יין, ובערב פסח הבא אני מגלה את הכתמון הזה - שוב, מורחת את ה'משחה' והכתם נעלם כלא היה.)

מזל טוב ורוב נחת!
ניסיתי עכשיו, אסרו חג פסח לכבס את הקיטל והחולצה החדשה מהיין של ליל הסדר
השריתי לילה במשחה מאבקת כביסה (מקסימה סנסיטיב) ומים. כיבסתי.
לא ירד בכלל.
מיד שמרחתי את האבקה הכתם הפך לשחור/אפור וככה הוא נשאר.

יש עיצות?

• הוסף לסימניות
ניסיתי עכשיו, אסרו חג פסח לכבס את הקיטל והחולצה החדשה מהיין של ליל הסדר
השריתי לילה במשחה מאבקת כביסה (מקסימה סנסיטיב) ומים. כיבסתי.
לא ירד בכלל.
מיד שמרחתי את האבקה הכתם הפך לשחור/אפור וככה הוא נשאר.

יש עיצות?
תנסי לשפשף חזק עם סבון כלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה