איך מחושב דמי לידה? ועוד שאלה שקשורה לקורונה...

• פותח הנושא ov
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כותבת עבור חברה ( היא קוראת את כל האשכול)
אם יש תלושים רק עד חצי שנה לפני הלידה?
ז''א העובדת עזבה מרצונה בחודש רביעי להריון בלי מכתב פיטורין
האם זכאית לקבל דמי לידה לאחר מכן? ואם כן איך מחשבים זאת?

ועוד משהו יש מושג עכשיו בקורונה שעובדת עוזבת מרצונה וזכאית לחתום אבטלה בגלל הקורונה?

• הוסף לסימניות
תראי. תמיד הבדיקה היא האם היו 10 תלושים מתוך 14 חודשים אחרונים
או 15 מתוך 22 חודשים אחרונים.

ז"א שאם עבדה תקופה ארוכה ברציפות לפני ההפסקה בחצי שנה האחרונה. היא תהיה זכאית.

אם היא אחרי לידה - לא. אחרי לידה רק אם המעסיק כופה עליה - ואסור למעסיק לכפות - זה נושא רגיש מאוד.

• הוסף לסימניות
תראי. תמיד הבדיקה היא האם היו 10 תלושים מתוך 14 חודשים אחרונים
או 15 מתוך 22 חודשים אחרונים.

ז"א שאם עבדה תקופה ארוכה ברציפות לפני ההפסקה בחצי שנה האחרונה. היא תהיה זכאית.

אם היא אחרי לידה - לא. אחרי לידה רק אם המעסיק כופה עליה - ואסור למעסיק לכפות - זה נושא רגיש מאוד.
תודה על התשובה
יש לה 16 תלושים ז''א עבדה שנה ו4 חודשים, האם היא זכאית?
ולא הבנתי על מה התכוונת שאם היא אחרי לידה

• הוסף לסימניות
ה - 16 תלושים, הם מתוך ה -22 חודשים שלפני הלידה? אם כן. היא זכאית.

אם את מדברת על מישהי שאחרי לידה ורוצה לצאת לחל"ת מרצונה - זה בעייתי.

• הוסף לסימניות
ה - 16 תלושים, הם מתוך ה -22 חודשים שלפני הלידה? אם כן. היא זכאית.

אם את מדברת על מישהי שאחרי לידה ורוצה לצאת לחל"ת מרצונה - זה בעייתי.
לא אחרי לידה, היא כעת בהריון חודש רביעי ורוצה לעזוב את העבודה (המעסיק לא רוצה להוציא אותה לחל''ת) ויש לה 16 תלושים
איך מחשבים אח''כ דמי לידה? ממוצע מכל ה16 תלושים?

והאם יש מושג כזה לצאת לחל''ת או לחתום אבטלה מכל סיבה אחרת בלי שהמעסיק יוציא?

• הוסף לסימניות
חל"ת זה לרב אמור לבוא בהסכמה של שני הצדדים.
אני לא רוצה לקחת על האחריות שלי. רק אומרת לי מידיעה ולא דווקא מהמקצוע שלי.
מכירה הרבה נשים שילדו וביקשו מהביטוח לאומי לקחת בחשבון חודשים שטרם החל"ת והביטוח לאומי אכן התחשב בבקשה.

• תודה
Reactions: ov
  • הוסף לסימניות
איך מחשבים אח''כ דמי לידה? ממוצע מכל ה16 תלושים?
ממוצע של 3 או 6 חודשי עבודה אחרונים.
והאם יש מושג כזה לצאת לחל''ת או לחתום אבטלה מכל סיבה אחרת בלי שהמעסיק יוציא?
יש.
זכאות לדמי אבטלה במקרה כזה היא רק אחרי 90 יום, חוץ ממקרים חריגים (מצב רפואי וכדו').

• תודה
Reactions: ov
  • הוסף לסימניות
ממוצע של 3 או 6 חודשי עבודה אחרונים.

יש.
זכאות לדמי אבטלה במקרה כזה היא רק אחרי 90 יום, חוץ ממקרים חריגים (מצב רפואי וכדו').
את מדברת על אחרי הלידה? או בהריון?

• הוסף לסימניות
בכל מצב.

אחרי הלידה יש עוד סיבות שאפשר לקבל מיד אבטלה (אם העבודה לא מתאימה לטיפול בילד מסיבות ספציפיות).

• הוסף לסימניות
בכל מצב.

אחרי הלידה יש עוד סיבות שאפשר לקבל מיד אבטלה (אם העבודה לא מתאימה לטיפול בילד מסיבות ספציפיות).
תודה על התשובה
ולפי מה הזכאות? מה אומרים בביטו''ל?
ואם היא כעת בחודש רביעי זה אומרת לחכות 3 חודשים ואז להתחיל לקבל אבטלה עד הלידה (בעצם נשאר בערך חודשיים- 3) ואחרי הלידה אפשר להמשיך לקבל אבטלה? במידה והיא זכאית לקבל 6 חודשים נניח לפי הקרטריונים.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה
1. ולפי מה הזכאות? מה אומרים בביטו''ל?
2. ואם היא כעת בחודש רביעי זה אומרת לחכות 3 חודשים ואז להתחיל לקבל אבטלה עד הלידה (בעצם נשאר בערך חודשיים- 3) ואחרי הלידה אפשר להמשיך לקבל אבטלה? במידה והיא זכאית לקבל 6 חודשים נניח לפי הקרטריונים.
1. לפי ההכנסה שקדמה ליציאה לאבטלה.
2. בעקרון כן.

• הוסף לסימניות
1. לפי ההכנסה שקדמה ליציאה לאבטלה.
2. בעקרון כן.
אבל למה היא זכאית לצאת לאבטלה? ז''א מה אומר החוק? למה מותר לה לצאת לאבטלה? מה אומרים לביטו''ל?

• הוסף לסימניות
מותר תמיד לצאת לאבטלה, כי הגובה של המעסיק לא מתאים. ולכן יש קנס של המתנת 90 יום.

• הוסף לסימניות
מותר תמיד לצאת לאבטלה, כי הגובה של המעסיק לא מתאים. ולכן יש קנס של המתנת 90 יום.
היא מוסרת תודה
ושואלת אם אפשר קצת יותר הסבר מה זה אומר הגובה של המעסיק לא מתאים

• הוסף לסימניות
אין חוק שמחייב לעבוד.

תמיד אפשר לומר שהעבודה לא התאימה.

העניין הוא שכדי לקבל אבטלה נרשמים בלשכת התעסוקה, שאמורה להביא הצעות עבודה.
ושם כן צריך סיבה קצת רצינית יותר, למה לא לעבוד בהם.

• הוסף לסימניות
הציעו לי בעבר להגדיל את גובה המשכורת בחודשים שלפני הלידה ע"י פדיון ימי חופשה שהצטברו לי (יש לי כרגע כ10 ימים).
מה ההשלכות של דבר כזה???- בהתחשב בכך שבימי החגים לכאורה לא יהיו לי ימי חופשה מספיקים ואצטרך לקחת חופש על חשבוני.

• הוסף לסימניות
אתם שואלים וגם עונים.

כמו"כ המעסיק לא מחוייב בכלל לפדות ימי חופשה אם לא הייתם באמת בחופשה. וגם ביטוח לאומי אם הוא חושד עלול לא להביא כלום.

• הוסף לסימניות
אתם שואלים וגם עונים.

כמו"כ המעסיק לא מחוייב בכלל לפדות ימי חופשה אם לא הייתם באמת בחופשה. וגם ביטוח לאומי אם הוא חושד עלול לא להביא כלום.
זה מנוגד לחוק???
ברור שביטוח לאומי יראה את זה-- מופיע במפורש בתלוש פדיון ימי חופשה.

• הוסף לסימניות
לא ידוע לי שיש דבר כזה פדיון ימי חופשה באמצע תקופת ההעסקה.

• הוסף לסימניות
פדיון ימי חופשה זה רק לאחר עזיבת העבודה
אם המעסיק שלך מוכן לעשות למענך את זה, יתכן שיסכים לעשות דברים מסובכים פחות ומשתלמים יותר
אבל אם יש הפרש משמעותי בשכר רק בחודשיים שלפני הלידה- לרוב ביטוח לאומי חושדים מאד ולא נותנים בקלות כ"כ- רוצים הוכחות ברורות יותר
כדאי להתחיל תהליכים כאלו חצי שנה לפני הלידה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה