דרוש מידע איך מחזירים מוטיבציה??

• הוסף לסימניות
דרושה עזרתכם!
בעבר היה לי מלא מוטיבציה והייתי מספיק המון דברים ומתקדם בהמון תחומים
ובשנתיים האחרונות אני מרגיש עצלות כזאתי
ומחפש דרך להגביר את המוטיבציה
אתם מכירים אולי ספר או הרצאה או סתם שיטה מסויימת או טיפ טיך להחזיר את המוטיבציה
אודה לכם בכל לב!

• הוסף לסימניות
יש תקופות של האטת קצב וזה בסדר, הנתונים האישיים משתנים.
אבל אם יש רצון לעוף יש הרבה מה לעשות:
א. לשבת עם עצמך ולכתוב כל מה שעולה בדעתך שהיית רוצה לעשות אבל הכל בלי לסנן.
בדף אחר לכתוב מה הכוחות היכולות האפשרויות שיש לך לממש לפחות 5 מהרשימה.
בדף אחר לפרט בלי סינונים מה מונע ממך להגיע לפחות ל5 דברים ולהסיק מסקנות...
ב. להתחיל לזוז אפילו במשהו קטן ולהעניק לעצמך פינוק על כך
ג. יש ספרונים של חטיפי מוטיבציה בחנויות הספרים (אור החיים, וכד') טוב שיהיה בהישג יד ועין (עולה 10 ש"ח)
ד. אימון אישיש מאד יכול לעזור לפעמים כדאי ללכת למישהו טוב בהתמחות וזה יותר זול-לברר היטב ולקבל המלצות
ה. לבקש ממישהו שמכיר אותך טוב ורוצה בטובתך שיכתוב במה לדעתו אתה יכול להתקדם ואיך, איך הוא רואה אותך עוד שנה-חמש שנים...פותח כיוונים ומעצים את היכולות
ו. הספרים של דייל קרנג'י- הפך לאנשים את החיים לטובים יותר!!
ז. להתייעץ עם דעת תורה
ח. ספר חובת התלמידים מאד יכול לעזור למצות את כוחותיך, יש גם מבואר להתחברות קלה יותר
ט. להתפלל על זה
י. 3 האחרונים חביבים ולקרוא רשימה זו מידי זמן קבוע מוצ"ש ר"ח...
הצלחה!!!

• הוסף לסימניות
יתכן והדרך המדויקת היא: פשוט לשנות את תחומי העיסוק לדברים שהם כיום אצלך במוטיבציה.
אנחנו משתנים כל הזמן ואי אפשר לצפות שמה שהתאים לנו עד היום וסיפק אותנו יתאים לנו עד עולם.

זה התחדשות במיטבה...

• הוסף לסימניות
יתכן והדרך המדויקת היא: פשוט לשנות את תחומי העיסוק לדברים שהם כיום אצלך במוטיבציה.
אנחנו משתנים כל הזמן ואי אפשר לצפות שמה שהתאים לנו עד היום וסיפק אותנו יתאים לנו עד עולם.

זה התחדשות במיטבה...
אני עדיין מאוד אוהב את מה שאני עושה רק שאני מרגיש עצלות וחוסר חושק כרגע לבצע את המטלות - סוג של אני ינוח היום מחר ואחר כך אני יתקדם וכו וכך קורה כל הזמן
בשונה מבעבר שהייתי מחליט משהו אז הייתי הופך את העולם מייד

• הוסף לסימניות
אני עדיין מאוד אוהב את מה שאני עושה רק שאני מרגיש עצלות וחוסר חושק כרגע לבצע את המטלות - סוג של אני ינוח היום מחר ואחר כך אני יתקדם וכו וכך קורה כל הזמן
אני תוהה אם זה בקטע לנוח, או בקטע שמירוץ כבר לא מתאים לי ואני מחפש לעבוד בקצב ההכתבה הפנימי שהוא מתון יותר....

• הוסף לסימניות
אני תוהה אם זה בקטע לנוח, או בקטע שמירוץ כבר לא מתאים לי ואני מחפש לעבוד בקצב ההכתבה הפנימי שהוא מתון יותר....
דוקא מתאים לי
ואני מאוד אוהב להתקדם ולראות פירות
והצלחתי מאוד מאוד
אבל בשנתיים האחרונות כמו משהו כבד נוחת עלי שגורם לי לרצות לנוח עכשיו ולדחות את המשימות שוב ושוב.
לא נראה שזה בריאותי
אלא אני מרגיש שחסר לי דחיפה חסר לי מוטיבציה כי בימים שאני שומע על מישהו שהצליח וכו זה מחזיר אותי חזרה לשוונג ואני מתקדם בשיא אבל דועך אחרי יומיים
אם מישהו מכיר שיחות מוטיבציה או איזה הרצאה טובה זה מאוד יעזור לי
ולפעמים יש טיפ קטן שיכול לתת כוח או לפחות איך לגרום לעצמך להתלהב וכו

• הוסף לסימניות
א. אנחנו מתבגרים...
ב. יש כאלה שהקורונה מאד האטה אצלם תקצב(התקופה, החולשה), לא בטוח שזה גרוע לנפש ולגוף.
ג. אם זה קורה במטלות מעצבנות ניחא
אם בכאלו שהיו אהובות-לבדוק אם הטעם השתנה או ההרגלים (שימוש מוגזם בטכנולוגיה למשל עלול לפתח רפיון מסויים)

• הוסף לסימניות
דוקא מתאים לי
ואני מאוד אוהב להתקדם ולראות פירות
והצלחתי מאוד מאוד
אבל בשנתיים האחרונות כמו משהו כבד נוחת עלי שגורם לי לרצות לנוח עכשיו ולדחות את המשימות שוב ושוב.
ראשית לא בטוח שמה שכתבתי נכון לך, זה מה שהיה (ועודנו) נראה לי.

אם אתה בטוח שאתה אוהב מרוץ, איך אתה מסביר את הכבדות?

• הוסף לסימניות
שחייה בבריכה או הליכה כמה פעמים בשבוע ואם אפשר אפילו אימון בחדר כושר יכול להחזיר את כל המוטיבציה לקדמותה.
הגיל עושה את שלו, ושלל דברים בגופינו נחלשים....
כדי להכניס את הגוף חזרה לכושר מומלצת ממש פעילות גופנית קבועה.

• הוסף לסימניות

זה התחדשות במיטבה...
חס וחלילה! החיים שלנו מלאים עליות ומורדות, קשיים, נסיונות, תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות, אם בכל פעם שאדם ירגיש קצת ירידה במוטיבציה או סוג של תקופה תקועה וקשה הוא ישנה את עיסוקו או את מטרתו או את מה שהוא מאמין שעליו מוטל לעשות אז הוא לא יגיע לשום מקום!!! אז מה כן יש עצות וחיזוקים למיניהם, אבל לשנות מהכיוון? אתה מאבד את כל המטרה של החיים, זו עבודת החיים.

• הוסף לסימניות
אם ביקשת הרצאות,
אז הרב פנגר מדבר ממש יפה על להוביל שינויים, מיקוד מטרות, מוטיבציה ועוד...
ניתן מצוא הרצאות שלו במקומות רבים על פני הרשת
כמו הידברות, קול הלשון, קול חי...

• הוסף לסימניות
דרושה עזרתכם!
בעבר היה לי מלא מוטיבציה והייתי מספיק המון דברים ומתקדם בהמון תחומים
ובשנתיים האחרונות אני מרגיש עצלות כזאתי
ומחפש דרך להגביר את המוטיבציה
אתם מכירים אולי ספר או הרצאה או סתם שיטה מסויימת או טיפ טיך להחזיר את המוטיבציה
אודה לכם בכל לב!
טבעי ומוכר...
הפתרון הוא להיכנס לעבודה פנימית.
אם תגיע לנקודה זו - הרי שהעסק כבר בשליטה....

לפי ראות עיניי, 'עבודה' במקרה דידן, היא פשוט ישוב הדעת ושמחה. להחזיר את ההרגשה שאנו תורמים באמת ובתמים לעולם, שאנו חשובים, שאנו שווים משהו!
ובמילה אחת: להילחם על הדברים שחשובים באמת. כגון: להרגיש טוב עם עצמנו!
מאחל מכל הלב: הצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
להתחיל את היום עם הליכה / ריצה , ואח"כ מקלחת
(משחרר אדרופינים וממריץ את מחזור הדם) ....

• הוסף לסימניות
אם בכל פעם שאדם ירגיש קצת ירידה במוטיבציה או סוג של תקופה תקועה וקשה הוא ישנה את עיסוקו או את מטרתו או את מה שהוא מאמין שעליו מוטל לעשות אז הוא לא יגיע לשום מקום!!! אז מה כן יש עצות וחיזוקים למיניהם, אבל לשנות מהכיוון? אתה מאבד את כל המטרה של החיים, זו עבודת החיים.
מה הכוונה? האם לא קורה שטוב ונכון לאדם להחליף עיסוק או מטרה? האם לא קורה שמה שהיה נכון ומתאים לאדם עד עכשיו איננו נכון לו גם הלאה?
לפעמים התנאים הסביבתיים משתנים; לפעמים הגוף כבר לא מה שהיה; לפעמים הנפש הגיעה במסעה בעולם לתפקיד שונה ולהתמקדות נוספת.

• הוסף לסימניות
כאן יש רשימה ארוכה של משפטי מוטיבציה, אולי תמצא משהו שידבר אליך..
(ועצה קטנה, מתוך הרשימה: *אנשים אומרים שמוטיבציה לא מחזיקה הרבה זמן. גם מקלחת לא, לכן אנו ממליצים אותה על בסיס יומי..)

• הוסף לסימניות
מה הכוונה? האם לא קורה שטוב ונכון לאדם להחליף עיסוק או מטרה? האם לא קורה שמה שהיה נכון ומתאים לאדם עד עכשיו איננו נכון לו גם הלאה?
לפעמים התנאים הסביבתיים משתנים; לפעמים הגוף כבר לא מה שהיה; לפעמים הנפש הגיעה במסעה בעולם לתפקיד שונה ולהתמקדות נוספת.
מאה אחוז, יש, קיים, מצוי, שלפעמים אנשים צריכים לשנות כיוון לשנות עיסוק וכו' אבל זה צריך להיות בגלל סיבה אמיתית ונכונה שבאמת מצריכה את השינוי ויש הרבה סיבות כאלו, אבל קושי או חוסר מוטיבציה היא לא אחת מהם בשום אופן כי לכל מקום שתפנה תמצא גם קושי בצידו זה לא ייפתור את הבעיה, היצר הפנימי של האדם לא אוהב אתגרים וקשיים ולכן אוטומטית המוטיבציה יורדת. ( מסכים שזה מאד קשה ליישום)

• הוסף לסימניות
מאה אחוז, יש, קיים, מצוי, שלפעמים אנשים צריכים לשנות כיוון לשנות עיסוק וכו' אבל זה צריך להיות בגלל סיבה אמיתית ונכונה שבאמת מצריכה את השינוי ויש הרבה סיבות כאלו, אבל קושי או חוסר מוטיבציה היא לא אחת מהם בשום אופן כי לכל מקום שתפנה תמצא גם קושי בצידו זה לא ייפתור את הבעיה, היצר הפנימי של האדם לא אוהב אתגרים וקשיים ולכן אוטומטית המוטיבציה יורדת. ( מסכים שזה מאד קשה ליישום)

יש הבדל בין קושי וחוסר מוטיבציה שנמהלים מידי פעם בתוך כל עשייה, לבין תקופה ממושכת של חוסר מוטיבציה.
לפעמים מצב כזה הוא סיבה אמיתית ונכונה לעשות איזו תפנית; לפעמים זה מצפן לכך שנדרש שינוי כלשהו, פנימי או חיצוני, או שניהם ביחד.
שחיקה ממושכת, עשייה שרובה בכוח ובחוסר רצון, חוסר סיפוק וכדו' - הם מצבים שחייבים להתייחס אליהם ברצינות.

כנראה שכל זה איננו רלוונטי לגבי פותח האשכול, כי הוא ציין שלא זה העניין.
אך במקרים אחרים שנתיים(!) של מוטיבציה ירודה, ואפילו הרבה פחות, מראה בדרך כלל שעצות וחיזוקים לא ממש עזרו, ודרוש משהו משמעותי יותר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש הבדל בין קושי וחוסר מוטיבציה שנמהלים מידי פעם בתוך כל עשייה, לבין תקופה ממושכת של חוסר מוטיבציה.
לפעמים מצב כזה הוא סיבה אמיתית ונכונה לעשות איזו תפנית; לפעמים זה מצפן לכך שנדרש שינוי כלשהו, פנימי או חיצוני, או שניהם ביחד.
שחיקה ממושכת, עשייה שרובה בכוח ובחוסר רצון, חוסר סיפוק וכדו' - הם מצבים שחייבים להתייחס אליהם ברצינות.

כנראה שכל זה איננו רלוונטי לגבי פותח האשכול, כי הוא ציין שלא זה העניין.
אך במקרים אחרים שנתיים(!) של מוטיבציה ירודה, ואפילו הרבה פחות, מראה בדרך כלל שעצות וחיזוקים לא ממש עזרו, ודרוש משהו משמעותי יותר.
קודם כל אני מסכים כמעט עם כל מילה. יפה מאד. רואים שהכותב/ת מבין את העניין.
דבר שני אני עדיין חושב שליפני שינוי כלשהו צריך קודם כל לנסות שינוי בדרכי הפעולה! לא מייד לעשות תפנית בחיים. זה לא הגיוני!!! אלא לנסות לפתות את עצמך, להוסיף אלמנטים יומיומיים שלא היו קיימים קודם. או כל מיניי דברים אחרים שנכתבו פה בטוב טעם. ושוב אני מסכים זה תלוי מאד מאד במקרה ובאדם כל מקרה לגופו. צריך לשמוע כל פעם מחדש ולנתח מאיפוא הבעיה נובעת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלשים לעצמך יעדים שאתה חייב לגמור עד תאריך מסיום
ו 1 לקנוס את עצמך (תחליט לפני זה כשאתה מחליט על יעד מה יהיה הקנס)
2 לנסות להתחרות עם אחרים על זה
יכולים אולי לעזור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה