מאפים איך מכינים בצק שמרים קליל?

• הוסף לסימניות
יצא לי לנסות כמה סוגי בצקים, מכינה לפי ההוראות
אבל לרוב יוצא לי כבד מידי...
לדג' הכנתי בחנוכה סופגניות, הבצק יצא טוב, לפי ההוראות וגם תפח אבל בטיגון שמתי לב ששקעו לי ולא צפו בקלילות
כנ"ל גם בעוגות חשה שכבד מידי...
משהי יודעת על איזשהו טיפ שיעזור לי לשפר אותו?
או מרכיב קסם? (שאפשרי בבית כמובן, חוץ מלנחם את עצמי, טוב במפעלים יש להם חמרים סינטטיים...)

• הוסף לסימניות
תבדקי אם השמרים שלך טריים וטובים
ולא לשמור בהקפאה אלא במקרר
שמתי לב שאלו שהקפאתי עבדו פחות טוב!

• הוסף לסימניות
ללוש ביד ולא במיקסר.

• הוסף לסימניות
טיפים לבצק שמרים אוורירי:
מה לעשות, המיקסר יותר חזק מהידיים שלנו והוא לש יותר טוב, (אם יש לך שרירי ידיים חזקים, זה באמת בריא לחגורת כתפיים ובונה שריר...)
מים חמימים
ללוש ב-3 פעימות עם הפוגות של 3-4 ד' ביניהם.
להכניס לתנור שהגיע לחום המלא שלו,
לפני שמכניסים לתנור לתת לבצק לתפוח בתבנית כשהחלות/ העוגות כבר מוכנות לאפיה. חלות- בין חצי שעה ל-40 ד', לחמניות 20 ד', עוגות 10 ד'
אוכל מכינים באהבה.
בצק שמרים שמכינים כשלא רגועים לא תופח ולא יוצא טוב
ואיך הסבתות היו אומרות, מרגישים את התפילות.....

• הוסף לסימניות
אני רואה שברכת הבית כתבה
אני מוסיפה עוד כמה דברים חשובים

מה לעשות, המיקסר יותר חזק מהידיים שלנו והוא לש יותר טוב,
ללוש במיקסר מינימום 10 דקות
מים חמימים

לפני שמכניסים לתנור לתת לבצק לתפוח בתבנית כשהחלות/ העוגות כבר מוכנות לאפיה. חלות- בין חצי שעה ל-40 ד',
גם אחרי הלישה, לפני שמכינים את העוגות /חלןת לתת לבצק לתפוח שעה בערך
אחרי ההכנה לתפוח חצי שעה עד שעה - תלוי חורף/קיץ, אם לא זה יוצא כבד ולא אוורירי.

• הוסף לסימניות
אני למדתי מאביגיל מייזליק -
שמים בתחילה רק מחצית מכמות הקמח
ומפעילים את המיקסר בוו הקצפה כחמש דקות
אח"כ מוסיפים את המחצית השניה של הקמח
ולא שוכחים להחליף לוו לישה (אם תשכחו המקצף עלול להישבר)
לשים עוד חמש דקות,
נחים כמה דקות ושוב מפעילים את המיקסר לעוד כמה דקות.

מתקבל בצק וואו!

עוד משהו חשוב- אחרי שגילגלתם רולדות או רוגלאך - תנו להם לתפוח שוב עוד כעשרים דקות.

• הוסף לסימניות
אני מכינה קבוע את המתכון לבצק שמרים של קלרה פטל,
קצת עבודה אבל יוצאים מאפים מדהימים וזה שווה את זה.

• הוסף לסימניות
@גודמורנינג , תנסי לשים את הקערה עם הבצק בתוך תנור סגור (וכבוי) עם 3-4 כוסות מים רותחים.
מה שמתקבל זה סוג של חדר אדים שגורם לבצק להיות אורירי ורך, לא תאמינו עד כמה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה