כללי איך מכיניס לדפוס משהו עגול?

• הוסף לסימניות
אני צריך להדפיס משהו עגול.
איך מכינים את זה לדפוס מבחינת גלישות?

אשמח לעזרה. תודה...

• הוסף לסימניות
מדובר בשטאנץ?

• הוסף לסימניות
אתה צריך לעשות שני קבצים, אחד של השטאנץ ואחד של העיצוב.
בקובץ של העיצוב צריך לעשות גלישה (עיגול יותר גדול במקרה שלך) וחוץ מזה לעשות פסרים למיקום השטאנץ.
שים לב ששני הקבצים יהיו ממוקמים בדיוק באותו מקום בדף. (copy -paste in place)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אתה צריך לעשות שני קבצים, אחד של השטאנץ ואחד של העיצוב.
בקובץ של העיצוב צריך לעשות גלישה (עיגול יותר גדול במקרה שלך) וחוץ מזה לעשות פסרים למיקום השטאנץ.
שים לב ששני הקבצים יהיו ממוקמים בדיוק באותו מקום בדף. (copy -paste in place)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה!

לא הבנתי מה זה פסרים למיקום השטנץ...

• הוסף לסימניות
את הקוים האדומים סימנתי רק כדי שתבין שהפסרים מתיחסים לגבולות השטאנץ
הם לא הפסרים

קבצים מצורפים

• שטאנץ.jpg
    KB 79.1 · צפיות: 60
  • הוסף לסימניות
אוקי, סבבה לגמרי.
זה בקובץ של העיצוב...

בקובץ של השטנץ - לעשות פשוט עיגול שחור בגודל הסופי של העיגול?

• הוסף לסימניות
את הפסרים תעשה גם בשטנץ וגם בקובץ המודפס.

• הוסף לסימניות
טובי, תודה. החכמתי!

• הוסף לסימניות
חבל על הסימני חיתוך היום רוב בתי הדפוס משתמשים בתוכנת עימוד מיוחד שלא צריך סימני חיתוך
גלישות כמובן שצריך!
הצבע של הסכין תעשה באדום זה הכי קל למי שעושה את השטאנץ'
גלישה תן 2.5 מ"מ מכל צד.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה 2 קבצים
אני תמיד עושה את ההדמיה של השטאנץ בשכבה נפרדת וסוגרת את העין לפני ההכנה לדפוס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MV25;322550:
לא הבנתי למה 2 קבצים
אני תמיד עושה את ההדמיה של השטאנץ בשכבה נפרדת וסוגרת את העין לפני ההכנה לדפוס

לדפוס שולחים 2 קבצים אחד מהם זה שטאנץ
ככה אני גם שולח פולדרים אחד הקבצים זה רק סטרוק בצורת הפולדר איפה שצריך לחתוך

• הוסף לסימניות
מעיינות,
איך הם יודעים לדייק אם אין סימני חיתוך?
ולמה אני שואלת -
הכנתי קובץ לדפוס, כריכה של ספר, כרגיל - עם שימני חיתוך, במיוחד שביקשו בליד גדול במיוחד. חששתי שאלמנטים בצדדים יחתכו, ושלא ישב בדיוק באמצע.
שלחתי, ביקשו שאכין קובץ אחר ללא הסימנים. הכנתי.
הספר הודפס (לא באחריותי...) ולצערי הרב - הם לא דייקו, חתכו איפה שלא צריך, וחלק מהצד של הכריכה ירד ואיננו (חצי ס"מ בערך, זה המון!)

• הוסף לסימניות
הבלידים היו מדוייקים ושווים מכל הצדדים?
חישבת נכון עובי שידרה?

וסתם שתדעי (אני חיבת לדעת איזה בית דפוס זה) ספרים זה הרבה יותר מורכב ממדבקות וכרטיסי ביקור פליירים וכו', יש תוכנת עימוד מיוחדת לרוב בתי הדפוס שלא צריכים סימני חיתוך רק גלישות נטו, ואני מדברת על דיגטליות לא אופסט וספרים מדפיסים לרוב באופסט, שצורת העימוד שונה ללוח. ואם הכל היה מדוייק ומחושב זה פאשלה שלהם בחיתוך.

ואני אתן לך דוגמא, היה ספר אחד שעבדתי עליו שעותתתת והדפסנו אותו בדפוס שהוא מס' 1 בירושלים לספרים יש להם וותק נסין והכל!
שלחנו להם את ההדפסה כולל דוגמא איך זה אמור להיראות בדיוק, עברו כמה ימים כל החומר הגיע, ואני בשיא ההתלהבות הולכת לראות את ספרים ואני מרגישה שאני מקבלת חום!!! הם השאירו נימה לבנה של 1 ס"מ בכל הדפים של הספר ובמקום לחתוך מהגלישה הם חתכו ממקום שלא צריך. זה היה נראה ממש לא יפה במיוחד שהם כאלה מומחים? ועוד בהעתק שמש זה היה מצויין. כזה מעצבן ומאכזב זה היה, עכשי לכי תביאי ללקוח כזה דבר מכוער אחרי שהוא ראה את הכל מושלם! לבסוף הסתדרנו עם הלקוח אבל עם הדפוס מריבות חבל"ז וזיכוי כמובן של חלק מהסכום, פאשלה שלהם-שישלמו.
לכן צריך לשים לב למידת הדיוק ואיפה מדפיסים.

• הוסף לסימניות
הפאשלה שלהם הייתה שהם נתנו לי גודל שדרה קטן במילימטר ממה שבפועל היו צריכים, ובנוסף - הם הדפיסו את הספר בגודל אחר ממה שהיו אמורים - במקום A5 עשו אותו 14.4 ס"מ. 4 מ"מ פחות מכל צד של הכריכה (את זה גיליתי רק כשקיבלתי את הספר ליד ומדדתי עם סרגל...).

בכל אופן, הלקוחה הפיקה לעצמה את הספר, כך שלי לא היה עסק לבקש פיצויים וכו'.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל אם היו סימני חיתוך לפחות היו יודעים איזה חלק מהכריכה הם לא אמורים לחתוך......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה