איך מכניסים לפה ת'כיתוב?

• הוסף לסימניות
איך אתם מכניסים כיתוב לקומיקס? באיזו תוכנה?
מתי מציירים ת'בועות? לפני או אחרי שמכניסים כיתוב?
ושאלה אחרונה- מי אמור לעשות את זה? הציירת (אני:() או מישהו אחר (:cool:)
אני כל פעם מסתבכת עם זה מחדש... :confused:

קבצים מצורפים

• קומיקס 1 copy.JPG
    קומיקס 1 copy.JPG
    KB 868 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
בד"כ זה התפקיד של הגרפיקאית להכניס את הכיתוב.
ולגבי הבועות - אני חושבת שיש ציירים שעושים את הבועות ויש ציירים שמשאירים גם את זה לגרפיקאית.
אני כן עושה את הבועות משום שאני מעדיפה להחליט היכן למקם את הבועות בציור, זה משנה מאוד לגבי התכנון של הפריים, קומפוזיציה וכו',
כבר יצא לי כמה פעמים להתקל בקומיקסים שהגרפיקאית היתה אחראית על הבועות והכיתוב, והיא מיקמה את הבועות במקומות מאוד לא מוצלחים וזה הורס את העבודה וההשקעה של המאיירת.
אצלי, בועות הדיבור הם חלק מהאיור, לגבי קומפוזיציה ותכנון הפריים וכו'.

אגב - הקומיקס שהעלית ממש חמוד!:)

• הוסף לסימניות
תודה לך בתיה!

אבל איך את יודעת באיזה גודל לצייר את הבועות?

• הוסף לסימניות
את הסקיצה של הבועות, גודלם ומיקומם עושים בשלב הסקיצה של הקומיקס.
אני מכניס מיד אח"כ את הבועות והכיתוב הסופי כדי לקבל תחושה לעמוד הסופי אבל זה לא תמיד נשאר כך.
לדעתי בקומיקס הצייר הוא המביים של העמוד מתחילתו ועד סופו ולא הייתי רוצה שמישהו מהצד יתערב לי בבניית הסיפור ולכן גם את הבועות אני עושה.
מה שכן, לפעמים הלקוחות משנים את הפונט ולפעמים דרוש ניקוד כך שחשוב להשאיר מרחב לטעויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רפי רפי;2169331:
את הסקיצה של הבועות, גודלם ומיקומם עושים בשלב הסקיצה של הקומיקס.
אני מכניס מיד אח"כ את הבועות והכיתוב הסופי כדי לקבל תחושה לעמוד הסופי אבל זה לא תמיד נשאר כך.
לדעתי בקומיקס הצייר הוא המביים של העמוד מתחילתו ועד סופו ולא הייתי רוצה שמישהו מהצד יתערב לי בבניית הסיפור ולכן גם את הבועות אני עושה.
מה שכן, לפעמים הלקוחות משנים את הפונט ולפעמים דרוש ניקוד כך שחשוב להשאיר מרחב לטעויות.

נכון. בדיוק לכן גם אני עושה כך.
ולגבי הבועות - אני מקבלת מהלקוח את הכיתוב, ואני משערת בערך את גודל הבועה, עדיף קצת גדול מידי מאשר קטן מידי ואז הכיתוב צפוף ולא קריא...
וכבר קרה לי פעם שבועה אחת היתה קטנה מידי, וכשהגרפיקאי הכניס את הכיתוב לא היה מספיק מקום, אז הגדלתי את הבועה בהתאם לצורך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה