איך מלמדים ילדים לעזור?

• הוסף לסימניות
:confused: הבו עיצות ורעיונות איך גורמים לילדים לעזור בבית. תודה רבה

• הוסף לסימניות
:(:(:(צורחים עליהם:
"אם אתה לא מוריד פח\מסדר ת'חדר\שוטף כלים-אתה לא תלך\תקבל\תעשה..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;649079:
:(:(:(צורחים עליהם:
"אם אתה לא מוריד פח\מסדר ת'חדר\שוטף כלים-אתה לא תלך\תקבל\תעשה..."
את יודעת מה, על זה לא חשבתי!!;)

• הוסף לסימניות
יש פסיכולוגיה שיטת סקינר
בקיצור נמרץ
קודם מה לא לעשות
1. אם תעזור תקבל איזשהו מששהו
2. א םלא תריב נראה כבר מה ניתן
3. אני יגיד לאבא שיקנה

רוב הפעמים ההבטחות עוזרות לזמן קצר או שלא בכלל!

מה כן, להגיד לילד שיש מבצע אם רמות 3,4, כמה שרוצים
אם עד סוכות אתה עוזר לאמא לכבוד החג יש לך מתנה x
אם אתה לפעמים תתחמק תקבל מתנה יותר קטנה שהיא x
וכך כל רמה
בשיטה זו ניתן להתמקד כל מבצע על דבר אחד בלבד.
בשיטה זו הילד לא מתייאש אם נכשל משום שיכול לזכות עוד
מוגדר מראש מה היא המתנה
וגם זה עוזר לטווח ארוך לאחר המבצע
(לא בכזו רמה אבל 40 אחוז כן, מה שאין כן במצע רגיל לאחר מכן לא נשאר כלום)

בהצלחה בעזרה
(b.a.ח"מ )

• הוסף לסימניות
להתיאש וזהו? :(:(:(
אולי בכל אופן יש למישהו איזה שהוא בדל של רעיון שאולי עוזר לילדים לעזור?:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תאוצה;649120:
להתיאש וזהו? :(:(:(
אולי בכל אופן יש למישהו איזה שהוא בדל של רעיון שאולי עוזר לילדים לעזור?:confused::confused::confused:

יש בפסיכולוגיה שיטת סקינר
בקיצור נמרץ
קודם מה לא לעשות
1. אם תעזור תקבל איזשהו מששהו
2. א םלא תריב נראה כבר מה ניתן
3. אני יגיד לאבא שיקנה

רוב הפעמים ההבטחות עוזרות לזמן קצר או שלא בכלל!

מה כן, להגיד לילד שיש מבצע אם רמות 3,4, כמה שרוצים
אם עד סוכות אתה עוזר לאמא לכבוד החג יש לך מתנה x
אם אתה לפעמים תתחמק תקבל מתנה יותר קטנה שהיא x
וכך כל רמה
בשיטה זו ניתן להתמקד כל מבצע על דבר אחד בלבד.
בשיטה זו הילד לא מתייאש אם נכשל משום שיכול לזכות עוד
מוגדר מראש מה היא המתנה
וגם זה עוזר לטווח ארוך לאחר המבצע
(לא בכזו רמה אבל 40 אחוז כן, מה שאין כן במצע רגיל לאחר מכן לא נשאר כלום)

בהצלחה בעזרה
(b.a.ח"מ )

• הוסף לסימניות
לא להתנות עזרה בתגמול, אחרת בפעם הבאה זה יתחיל עסקי,
מה תתני לי...

• הוסף לסימניות
מכניסים הביתה חיות:)
ע"ע פה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;649128:
מכניסים הביתה חיות:)
ע"ע פה
ומנסיון ההורים שלי בסוף הם הו צריכים ללכת לחפש עלי תות באמצע הלילה לתולעי המשי הרעבות והילד הלך לישון רגוע ושמח.

• הוסף לסימניות
דוגמא אישית,
אם אחד מהילדים צריך עזרה לעזור לו ולהדגיש - בבקשה אני מוכן לעזור לך, אני ראשון יגיש עזרה...
הילדים לומדים את זה נפלא אח"כ בהזדמנות הראשונה שילד מגיש עזרה להתחיל לעשות מזה עסק, בלי להבטיח פרסים וכדו', מספיק תגובה חמה, אכפתית וטובה שתגרום לילד לעשות שוב

עוד דבר חשוב לא לבקש בצורת פקודה או ציווי, אלא- אשמח מאוד אם תעזרי לי ....

רב הצלחה

• הוסף לסימניות
לשמוע את הרצאתו של הרב יעקובזון "ההבדל בין חינוך להפעלה" ואז כשתביני שהפעלה זה עוזר לפעמים לטווח הקצר בלבד. וחינוך לעומת זאת הוא לטווח הארוך.
אבל זה עבודת חיים ולא עוד פטנט ברגע של ייאוש.
אם את רוצה את ההרצאה אוכל לשלוח במייל.

• הוסף לסימניות
קודם כל תחשבי מה את רוצה להשיג בעזרה שלהם: תועלת אישית או חינוך.
כשהמטרה היא תועלת אישית קשה להשיג חינוך
כשהמטרה היא חינוך לפעמים זוכים דרך אגב גם לתועלת אישית.
צריך המון סבלנות להגיע להשגים בחינוך וכשמחכים כבר לתועלת האישית אין סבלנות...

• הוסף לסימניות
אני לא אתן לך פסיכולוגיה כי אין לי נסיון ואת זה את צריכה ללכת וללמוד אצל המקצוענים (או שהמקצוענים יכתבו לך פה)
אבל אתן לך כמה הדגמות מהשטח מה שקורה אצלי: כשהרצפה זרועה במיני מינים- (להשתדל שהיא לא תגיע למצב של זרועה כחול,כמובן) אני אוספת הכל לערימה באמצע ומודיעה שכל אחד יאסוף מהר את משחקיו כי אני הולכת להביא כף אשפה והכל ילך למנוחת עולמים בפח הגדול שבחוץ. אצל הילדים שלי זה עובד יופי (בפרט שאני מתכוונת לזה. מה שנשאר עתיד להזרק, אלא שבנתיים לא נשאר כלום.אבל שוב- לא מדובר באוסף עצום של כפיסי לגו וכד')
עוד שיטה- יש לנו טרקטור גדול שהוא האספן ואותו אני מביאה לילדים שאמורים לאסוף חלקים רבים של קליקס וכד' הם ממלאים אותו וזורקים לקופסא שעומדת בחלל החדר.
כמו כן אני בעד תורנויות, רק שעדיין לא הצלחתי ממש לממש את ה"בעד" הזה, אי לכך אשמח לשמוע עצות איך משמרים תורנויות. (הילדים שלי עדיין קטנים יחסית)

• הוסף לסימניות
אני משקיעה עכשיו בבת ה4 ובבת ה6 שלי לתת להם לעזור לי בדברים שהן מבקשות ואוהבות- בישולים, אפיה, קילוף, לטאטא, לשטוף כלים... לי "יוצאות קרניים", אני צריכה לעבור על הכל שוב... ובאותו רגע חושבת שיכולתי 70 פע' לעשות את זה לבד אבל אני מקווה שעוד כמה שנים כשישאלו פה שוב על הנושא, אוכל לומר שהיה שווה המאמץ.
דבר נוסף ששמעתי פעם בהרצאה של פסיכולוגית ואני מיישמת- כמו שיש המון זכויות בבית הזה יש גם מעט חובות, "אמא עבדה מאד קשה כדי להכין לכם ארוחת צהריים שאתם הכי אוהבים, בואו תכינו שולחן/ תפנו/ תסדרו את החדר כדי שנוכל להנות בכיף ביחד. או תסדרו את החדר ואח"כ נלך יחד ל...
כל אחד תורם לבית ולמשפחה ולאוירה כפי גילו ויכולתו והבקשה מצידי נעשית ברוח חיובית והמון עידוד
וצ'יפורים לאחר מעשה- עברתי בחנות של השקל וראיתי מדבקות "יקרות"/ "בולטות"/ "קומות" וכד' כמו שרצית, אז החלטתי לקנות לך כי את כ"כ מתוקה וכל השבוע שמרת על הקטנה כדי שאוכל לישון בצהרים"

אני קורת מה שכתבתי וזה נשמע חלומי... אך אל דאגה גם אני מתפרצת(שוב החדר שלכם נראה מזבלה) ומתעצבנת(די כבר אין לי כוח לבקש, לא אכפת לי מה שיקרה פה) ומאיימת (חכו חכו אבא יבוא), כי צריך המון כוחות נפש ללכת בדרך החיובית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;649177:
אני משקיעה עכשיו בבת ה4 ובבת ה6 שלי לתת להם לעזור לי בדברים שהן מבקשות ואוהבות- בישולים, אפיה, קילוף, לטאטא, לשטוף כלים... לי "יוצאות קרניים", אני צריכה לעבור על הכל שוב... ובאותו רגע חושבת שיכולתי 70 פע' לעשות את זה לבד אבל אני מקווה שעוד כמה שנים כשישאלו פה שוב על הנושא, אוכל לומר שהיה שווה המאמץ.

מקווה בשבילך,
יש כאלו שהרצון הזה עובר להן עם הגיל משהו כמו:"אינו דומה מצווה ועושה לשאינו מצווה ועושה..."

• הוסף לסימניות
אני לא מתנה את העזרה בפרס

אני מדברת איתם כמה חשוב לעזור לילד עצמו שירגיש שייכות , שהעזרה בונה בתוכו משהו.. כל פעם מטפטפת עוד ומראה דוגמא אישית כשאני הולכת להורים שלי אני קמה ועוזרת.
אם רוצים להשיג את העזרה כאן ועכשיו זה לא חינוך זה אילוף זה בשבילי שיהיה מסודר, לזה אני לא מכירה שיטה מלבד פרסים אבל בזה לא חינכנו.
אם אנחנו רוצים לחנך , לבנות בתוכם ערך של עזרה לזולת, צריך לדעת שזה לא יהיה מידי אבל יום אחד זה יבוא ובאמת שלא על מנת לקבל פרס

• הוסף לסימניות
אני מדברת הרבה איתם כמה זה לא נעים כשמפוזר, ותאמינו לי אכפת להם בני 5 , 1/2 3 ומטה... ( הבן 3 1/2 חוזר הביתה מהשכנים לפעמים ואומר "אצל... היה מפוזר ואצלנו מסודר, אוי לא אצלנו מפוזר גם ומהר הולך לאסוף את מה שמצא...")
כשגומרים לאסוף אני מדגישה נכון כ"כ נעים עכשיו שהבית מסודר... ואבא יחזור וכ"כ ישמח... זה לקח זמן אבל התוצאות שוות!!

בשביל האסוף עצמו יש כל מיני רעיונות אחד מהם זה-
"אני מתחילה לספור ונראה עד איזה מספר אגיע כשתגמרו לאסוף"- והם מזדרזים ומתלהבים להגיע למס' נמוך! כך גם בהלבשה " אמא הספקתי ואפילו לא ספרת עד 9..."
או שאני מציעה "בואו נראה מי יאסוף הכי הרבה",
או לתת לכל אחד לאסוף משחק מסוים.
ב"ה הם אוספים בלי בעיות ואפילו בשמחה!
וכן כמו שכתבה "יצירתית" אני גם מדברת על המאמצים שאמא טורחת בבית וגם אתם צריכים לעזור אמא היא רק בן אדם ולא יכולה לעשות הכל לבד ולנקות לסדר ולבשל ולשטוף וחוזר חלילה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה