דרוש מידע איך מלמדים ילד לשתות מקשית?

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן שנתיים מרייר הרבה, והגננת שלו אמרה לי (וככה קראתי גם בעצמי) שכדאי לעבוד איתו על חיזוק שרירי הפה. אחד התרגילים החשובים הוא שתיה ונשיפה בקשית. ניסינו היום, לקח לו קצת זמן אבל בסוף הוא קלט ושותה יפה עם הקשית.

אממה? התאום שלו, שכמובן לא מוותר על האטרקציה, פשוט לא קלט את הטכניקה. ניסיתי להסביר, להדגים, לא הולך. כשאמרתי לו לשאוף - הוא נשף, וכשאמרתי לו למצוץ - הוא רק לעס...

יש למישהו רעיון (עדיף מנסיון) איך מלמדים אותו לשתות מקשית??

תודה מראש

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תכניסי את הקשית לכוס עם משקה מתוק, ותעצרי את האוויר מלמעלה עם האצבע כך שזה לא ישפך, תני לו לטעום את זה מהחלק התחתון,
אח"כ תני לו לשתות רגיל מהכוס עם קשית בעצמו..
אחרי שיקלוט את הטכניקה כמובן לחזור למים =)

• הוסף לסימניות
תכניסי את הקשית לכוס עם משקה מתוק, ותעצרי את האוויר מלמעלה עם האצבע כך שזה לא ישפך, תני לו לטעום את זה מהחלק התחתון,
אח"כ תני לו לשתות רגיל מהכוס עם קשית בעצמו..
אחרי שיקלוט את הטכניקה כמובן לחזור למים =)
תודה על הרעיון, ננסה...

ואגב, היום הם שתו שוקו, לא מיים :)

• הוסף לסימניות
זה ענין של הרגל אצל התינוק שלי בן שנה וחצי הבאתי לו כמה פעמים בהתחלה לא הצליח פתאום פעם אחת כן, מה שכן בהתחלה הייתי מעלה לו את המשקה

• הוסף לסימניות
הכי פשוט זה טרופית עם קש, כשלוחצים עליה המשקה עולה ומהר מאד האסימון נופל והילד קולט את הרעיון שהוא צריך לשאוב את המשקה כדי שליעלה לו לקש..

• הוסף לסימניות
אני מביאה קש כבר בגיל 9 חודשים כשמתחילים עם הלבן
זה הדרך הכי קלה ללמוד
לבן / מעדן/ לפתן פרות טחון
את מוצצת קצת בהתחלה ומביאה את הלבן עד הקצה ואז קל לו ללמוד

• הוסף לסימניות
אצלנו במשפחה מלמדים תינוקות מגיל 4-5 חודשים לשתות מקש (בשביל השעשוע, זו בדיחה משפחתית).
השיטה פשוטה.
מרטיבים את קצה הקש שאמור להיכנס לפה במשהו מתוק (תפוחץ, פטל, משהו דומה) ונותנים לתינוק את הקצה המתוק כשהצד השני בתוך המשקה.
בדר"כ הוא מיד מנסה למצוץ ומגלה מה יוצא לו :) אם זה ילד גדול יותר אפשר לומר לו למצוץ.
הקש צריך להיות קצר ממש.
כשזה קש רגיל הנפח שלו קצת גדול ואני לוחצת עליו באמצע תוך כדי כדי להאט את הקצב, יש קשים צרים יותר כמו קש של טרופית אבל קשה יותר לתפוס אותם בפה.

• הוסף לסימניות
זה ענין של הרגל אצל התינוק שלי בן שנה וחצי הבאתי לו כמה פעמים בהתחלה לא הצליח פתאום פעם אחת כן, מה שכן בהתחלה הייתי מעלה לו את המשקה
זה דוקא נרכש...

• הוסף לסימניות
השיטה ללמד שתיה מקש היא למלא את הכוס עד למעלה ולתת לילד לשתות מהקש בלי להטות את הכוס. הוא מיד יעשה את פעולת הנשיפה.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אפשר שתתחילי בעצמך את השתיה, כך הקש יהיה מלא. תעצרי ותשאירי את זה בפה בלי לפתוח.
תעבירי את הצד השני, הלמטה של הקש לפה שלו. (זה לא יישפך אם לא תפתחי את הפה).
אז הוא ירגיש את הרטוב וימצוץ, את צריכה להיות בתיאום איתו כדי לא לחנוק אותו, אלא לאפשר לכמות הנכונה של המשקה לצאת. לפי השאיפה שלו.

• הוסף לסימניות
כל העצות פה של להתחיל כדי שהמשקה יהיה קרוב אליו- מצוינות!!!!
כדאי להתחיל עם משהו קצת סמיך כמו לבן או רסק תפוחים מדולל בקצת מים ולא משקה כי זה נשפך מאד מהר ומייאש

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן! כיף שיש פה כל כך הרבה שרוצות לעזור :)

ננסה היום ונעדכן....

• הוסף לסימניות
אני לימדתי עכשיון את הבת שלי בת 9 חודשים לשתות מקשית.
לקח לה בערך 20 שניות לקלוט את הרעיון...
גזרתי קשית לשניים כדי שהקשית תהיה קצרה והנוזל יעלה מהר, הכנסתי לתור בקבוקון יוגורט של יופלה (ממליצה דווקא על זה כי זה לא מידי סמיך שיהיה קשה לה לשאוף ולא מידי נוזלי שיחליק מהר למטה) הפכתי את הקשית כדי שתרגיש את הטעם ומיד התחילה למצוץ
בפעם הבאה הבאתי לה מיץ תפוזים, שתתה ברגע...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה