איך מלמדים צילום?

• הוסף לסימניות
האמת, שאני מתלבטת עדיין אם פתחתי את השאלה בפורום המתאים או שאולי זה היה צריך להכנס ל'איש את רעהו', אבל בסוף החלטתי על המקום הזה. בתקוה שתעזרו לי.

במסגרת עבודתי כמורה בבית ספר יסודי, קיבלתי שעות שנחשבות כ'העשרה וחויה' לבנות. המנהלת ביקשה ממני שבמהלך השנה אני יקדיש חלק מהשיעורים ללימוד צילום. היא כמובן לא מחפשת את המקצועי והמושלם - כי בשביל זה היא היתה מביאה אחת קצת יותר מומחית, היא יותר רוצה שיהיה לבנות כלים לרמה שלהם להוציא תמונות סבירות.
באופן אישי - אני יודעת לצלם ברמה טובה ולמדתי אי פעם בשנות הסמינר קורס צילום. השאלה היא איך אני מעבירה את החומר לבנות? במה להתמקד?
אשמח אם יש פה מי שלימדה / מלמדת צילום ותוכל לתת לי תוכנית לימודים כללית, טיפים, תוספות וכו'
מאד מאד יקל עלי!

• הוסף לסימניות
אז זה לא בשביל הסברים טכניים על חשיפה.

דברי על קומפוזציות, זויות, נקודות מבט וכו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1763274:
אז זה לא בשביל הסברים טכניים על חשיפה.

דברי על קומפוזציות, זויות, נקודות מבט וכו.

יש אפשרות לפרט יותר?
זה אמור להתפרס על תקופה של כמה שיעורים וחסר לי 'בשר'

• הוסף לסימניות
שיעור 1-2 : הכרת המצלמה - חצי לחיצה לפוקוס, מלאה לחשיפה. צמצם, תריס איזו, אפשרות מדידה ידנית, חצי ואוטומט, פיצוי חשיפה, אזורי מדידה ...
שיעור 3 : חדות - פוקוס, דגש על מיקום הנקודה, פוקוס עוקב ... מניעת מריחת תנועה ע"י צילום במהירות סגר גבוהה - מקום מואר. הנחת המצלמה על חצובה או שולחן במקום חשוך.
שיעור 4 : תאורה - לוותר על הפלאש כשאפשר. לחפש תאורה מעניינת (אחורית, חוזרת) להשתמש בפיצוי חשיפה ...
שיעור 5 : קומופזיציה - מיקום המצולם בפריים ביחס לחלקים האחרים, חוק שלישים, רווח בכיון המבט ...
שיעור 6 : זווית צילום ופרספקיבה - פעולת הזום, ההשפעה על הפרספקטיבה ובמצלמות הביתיות גם על הצמצם ...
ובהמשך שיעורים מתקדמים יותר, שיעורי בית ...
יצירת מרככים לפלאש מובנה מכפית חד פעמית וכדומה ...
אפשר למרוח שיעורים שנה ויותר

• הוסף לסימניות
הייתי מתמקד ב3 נושאים.

פרפסקטיבה.
נפילת אור טבעי - זוית-פערים-וטווח דינמי.
קומפוזציה.

זה יעזור גם לכל צילום בפלאפון.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
מתחיל לעשות לי סדר בראש :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה