איך מנביטים קטניות?

• הוסף לסימניות
אשמח להסבר.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
שמים אותן בצמר גפן ומשקים...

הריח לא משהו, והשמיטה גם היא דורשת ברור הלכתי...

• הוסף לסימניות
הכוונה לא לגדל אותם. אלא משהו שנקרא הנבטה כדי שהערך התזונתי שלהם יגדל.
למשהו יש מושג?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudb;1396438:
הכוונה לא לגדל אותם. אלא משהו שנקרא הנבטה כדי שהערך התזונתי שלהם יגדל.
למשהו יש מושג?

כן , אני עושה את זה
לדוג' עדשים - אני משרה אותם 24 שעות במים, מעבירה למסננת ומרטיבה מידי פעם שתמיד תהיה להם לחות - לאחר כמה ימים רואים הנבטה, אני אח"כ מכנסה אותם לכלי סגור עם נייר סופג ומשתמשת מתי שאני צריכה
לידיעתם- כשקטניה הופכת לירק- ע"י ההנבטה יש לה ערך תזונתי גבוה מאוד, אפשר להוסיף לסלט ואפשר לאכול כמו פיצוחים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;1396443:
לידיעתם- כשקטניה הופכת לירק- ע"י ההנבטה יש לה ערך תזונתי גבוה מאוד, אפשר להוסיף לסלט ואפשר לאכול כמו פיצוחים...

זה מעניין. לאכול בלי לבשל? לא ידעתי!
תודה על המידע!

• הוסף לסימניות
לבשל?? תיפרדי מהרבה ויטמינים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;1396443:
כן , אני עושה את זה
לדוג' עדשים - אני משרה אותם 24 שעות במים, מעבירה למסננת ומרטיבה מידי פעם שתמיד תהיה להם לחות - לאחר כמה ימים רואים הנבטה, אני אח"כ מכנסה אותם לכלי סגור עם נייר סופג ומשתמשת מתי שאני צריכה

מים רגילים. נכון? לא חמים.

• הוסף לסימניות
גם כשרוצים לבשל. זה כדאי.
כך גם הקטניות לא גורמות לבעיות בקיבה (גזים בלע"ז)

חני

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי
מוצלח בהנבטה שעועית מש ועדשים ירוקות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה