- הוסף לסימניות
יש כאלו ויש כאלו ע"פ רוב הסולם הפופולארי בחסידי זה פה מינור פה דיאז מינורבאיזה סולם בדרך כלל רוב הזמרי חתונות שרים את רוב השירים בחתונות? בחסידי ומזרחי.
יש כאלו ויש כאלו ע"פ רוב הסולם הפופולארי בחסידי זה פה מינור פה דיאז מינורבאיזה סולם בדרך כלל רוב הזמרי חתונות שרים את רוב השירים בחתונות? בחסידי ומזרחי.
חסידי זה סול מינורבאיזה סולם בדרך כלל רוב הזמרי חתונות שרים את רוב השירים בחתונות? בחסידי ומזרחי.
האם יש דרך ללמוד באופן עצמאי לנגן אקורדים, למי שביד ימין כבר די שולט?
כלומר ברור שיש דרך, אבל על מה הייתם ממליצים, או איך אתם עשיתם את זה?
ב. על מה מומלץ יותר ללמוד ולהתאמן - אורגן פשוט שאין בו בקושי אקורדים אוטומטים, או אורגן שמובנים בו כבר מקצבים וליווים וכו'?
ישנם 2 סוגים בסיסיים של אקורדים
מז'ור ומינור
מזור= מרווח הטון שלו הם: 2 > 1.5
מינור= מרווח הטון שלו 1.5 > 2
ניקח לדוגמא את האקורד C (ללא אות המוספת הוא נקראה מזור). (דו)
דו הוא הבסיס באקורד.
נספור 2 טונים. הגענו למי.
נספור טון וחצי נגיע ל סול (טון וחצי בהיות ובין מי לפה אין קליד שחור, לכן המרווח בין מי לפה הינו חצי טון)
הנה לנו אקורד דו מזור.
כך על זה הדרך בכל שאר האקורדים.
(בסיסי)
מינור אותו דבר רק ההיפך, מתחילים מ טון וחצי ועוברים לטון.
בשמחה.תודה רבה על ההסבר המעניין
שאלה של בורים- איך יודעים אם השיר שאני מנגנת, הוא מז'ור או מינור??
(אני מנגנת משמיעה, שמה את אצבעות יד ימין על האורגנית ויוצא שיר)
ברור שיש דרך, אני מכיר מיליון אנשים שלמדו לבד...יש דרך ללמוד אקורדים בלי תווים!!!
יש מורה מצוין שיודע בדיוק ללמד את זה יש לו שיטה קלה שווה אפילו לדבר איתו אולי יוכל לעזור דרך הטלפון,
אם תרצה
בשמחה.
משמח לשמוע שעזרתי
לפי הסולם בו את מנגנת.
את מבינה בסולמות?
אם לא, אין לי בעיה להסביר
לא מבינה יותר מדי... (רק בכללי, כמו מה שכתבת על הטון-טון-טון חצי)
זאת אומרת: אני שמה יד על האורגנית. יוצא שיר. מדוייק, אפילו.
איפה כאן מוצאים את הסולם? אני אמורה לבדוק אם יש במולים ודיאזים, ולפי זה לנסות להבין באיזה סולם נהייתי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים