איך מנצלים את הזמן

• הוסף לסימניות
בתי בת 8 צריכה לעבור טיפול מסוים פעמים בשבוע במשך כחודשים כאשר כל פעם זה כרוך בהמתנה של כחצי שעה-שעה בתור
אולי יש לכן רעיון איך להעסיק אותה בזמן הזה גם כדי שלא תהיה מרותקת למכשיר שבחדר ההמתנה וגם כדי שתרוויח משהו מהצד -שעת איכות עם אמא + לימוד מענין ומועיל.
כשהיתה בת 4.5 גם היתה צריכה לעבור את זה ואז ניצלתי איתה את הזמן ולמדתי אותה לקרוא בעזרת ספרונים והילדה למדה לקרוא רק מזמן ההמתנה בתורות + זמן נסיעות.
חשבתי אולי ללמד אותה לסרוג אבל אני לא בטוחה שזה ימנע ממנה מלהסתכל בסרטים
מדובר בילדה חכמה במיוחד ואוהבת ללמוד
אשמח לרעיונות!

• הוסף לסימניות
יצירות מעניינות
חוברות עבודה
סודוקו

חני

• הוסף לסימניות
מניסיון -
ריקמה מעסיקה מאוד בגיל זה
ומאוד מנתקת מהסביבה

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם יש לך נייד ומתחשק לך אז הקלדה עיוורת למרות שזה משעמם...
ויש כל מיני אפשריות סריגה אבל זה קשה יותר... יש את הצעיף עם החוט המיוחד... ויש סריגות יותר קלות על כזו תבנית פעם מישהו העלה את זה....

• הוסף לסימניות
כשהיינו חולים, היתה אמא שלי יושבת אתנו עם אחד מספרי הלימוד בטבע של האחים הגדולים. ואני מבטיחה לך שזו היתה שעה קסומה. צפורים/ פרחים/ איברי האדם ועוד ועוד.
אם מדובר בילדה חכמה תני לה את מתנת הידע. יש היום כ"כ הרבה אמצעי העשרה בכל התחומים. אפילו האינצקלופדיה של הרב רפאל הלפרין מרתקת כחומר לימודי.
אולי לא בתכיפות של פעמיים בשבוע, פעם אחת ללמוד ופעם שניה להנות. אבל בעיני, חווית הלמידה, היא ערכית, תועלתית ומפתחת מאד.
המתנתי בשבועות האחרונים עם הבן שלי (+5)בכמה מכונים, לקחנו את החומש אתנו, משום שהוא הפסיד זמן יקר של לימוד והיינו צריכים להשלים. ההמתנה חלפה כהרף עין, לא הרגשנו אותה. ילדים אוהבים ללמוד!!
תני לה אוצר מילים באנגלית ותראי עד כמה היא נהנית.
העיקר שיהיה לבריאות!!

• הוסף לסימניות
שכחתי מהמשחק הזה אני לפעמים משחקת אותו עם ביתי כשיש לי ולה סבלנות....
בוחרים מילה ולא מגלים מהי אלא רק את מספר האותיות שבה והאות הראשונה. מי שבחרו לה צריכה לנחש מהי המילה ע"י גילוי האותיות. עליה לשאול שאלות שהתשובה שלהם מתחילה באות הראשונה שגולתה לה: לדוגמא נבחרה מילה בת 4 אותיות מתחילה בק' יש לשאול שאלות-הגדרות למילים שמתחילות בק' ההפך מחם? ההפיך מרחוק? הקומה הכי נמוכה? איבר פנימי בגוף? יש בית כנסת, בית ספר בית חולים ובית..? אם מגיעים להגדרה שלא יודעים את התשובה צריך לגלות אות נוספת.... וככה עד שמגלים את המילה....

• הוסף לסימניות
ארץ עיר
אישיות

• הוסף לסימניות
משחק ענבים.... זוכרים?
או לחפש מספר עד 100 ןלצייר עיגולים....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה