תודה רבה,התחלת הנקוד בתנועה קטנה
אבל כל ת"ק צריכה חזוק
וזה או שוא נח או דגש
ובאותיות שאי אפשר לשים דגש
אז משתנה הנקוד
האם יש תשובה מליאה?פשוט שבמובן הרגיל של שמחה בְרבים צריך לנקד שמחות כפי שכתבתם - בִּשְׂמָחוֹת
השאלה היא על המשמעות של שמחה כאירוע - חתונה וכו' "יש לי היום שמחה" גם אז מנקדים אותו דבר?
ובקשר ל'מה', אשמח אם מישהו יידע לפרט את הכללים בזה.
כמה פסוקים: - נבוך אני לגמרי -
אני ראיתי את התשובה לכם אחרי שכתבתי את ההודעה השניה, והתשובה באמת ענתה, תודה.האם יש תשובה מליאה?
1 - מֶה קול הצאן - לכאורה יוצא מן הכלל. דבר מָה, מַה נִּשמע, מָה, מֶה עשית.אודה אם מישהו יוכל גם להפנות את השאלה לפורום הכותבים.
השאלה היא מתי מנקדים מה בקמץ ומתי בפתח ומתי בסגול? כגון: דְבַר מה, מה נשמע, מה?, מה עשית, מפני מה, וכו' מה הכלל בזה?
2 - בשמחות צאצאיו האם: בְּשִׂמְחוֹת, או: בִּשְׂמָחוֹת?
תודה.
נדמה לי שאחד המפרשים מסביר את החריגה, גם בכך שהצליל דומה לקול הגיית הצאן.1 - מֶה קול הצאן - לכאורה יוצא מן הכלל. דבר מָה, מַה נִּשמע, מָה, מֶה עשית.
כלומר הכללים הבאים?ה
לגבי 'מה' השאלה, כלליה כמו כללי ה' הידיעה
התחלת הנקוד בתנועה קטנה
אבל כל ת"ק צריכה חזוק
וזה או שוא נח או דגש
ובאותיות שאי אפשר לשים דגש
אז משתנה הנקוד
וכאן מתחלק לשתים
ח וע לעומת א וה
ח וע מקבלים סגל ולעומת זאת
א וה שיותר חלשים במבטא מקבלים קמץ
וזמן פנויוהרי לכם אתגר: אם יש לכם קונקורדנציה
יתכן שאני טועה,הניסיון להקיף את כל המקורות ולהסביר כל חריג הוא תמיד קשה עד בלתי אפשרי במסגרת זו,
קול הצאן הוא מו לעומת בקר מה (גם האתון של בלעם אמרה מה)נדמה לי שאחד המפרשים מסביר את החריגה, גם בכך שהצליל דומה לקול הגיית הצאן.
גם ר'א וה שיותר חלשים במבטא מקבלים קמץ
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //