כללי איך מסבירים ללקוח

• הוסף לסימניות
איך מסבירים ללקוח, מבלי לפגוע בו או לגרום לו להסתובב וללכת,
שהסגנון שהוא רוצה לא הולך היום!!!
(הרבה הרבה הרבה מלל הרבה הרבה הרבה פונטים וכו' ועוד...)

• הוסף לסימניות
בד"כ לא ניתן להסביר!
ניתן לומר פעם פעמיים ואולי שלוש.
ניתן לבצע את העבודה כרצונו-ללא קרדיט שלך, ולבצע את העבודה כרצונך, ולתת לו לבחור...

• הוסף לסימניות
בסוף למדתי לא להסביר כל כך הרבה ללקוח אלא פשוט לעשות את מה שהוא מבקש
ולפעמים זה מסתדר בסוף איכשהוא
התייעצתי בזמנו עם חברי הפורום ויצא בסדר
אם היית רואה בזמנו את כל המלל שפוך בפקס
לא היית מאמינה שזה יראה נורמלי

קבצים מצורפים

• מלוה מלכה.jpg
    1.9 MB · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
הכי פשוט:
לקוח יקר, הסגנון שביקשת כבר לא הולך היום.
אם תרצה בכל זאת, אשמח לעשות לך את זה.
אם הוא לא מכבד דעה של מישהו שמבין יותר ממנו בעיצוב, לא מגיע לו גרפיקה חדשנית.

• הוסף לסימניות
להראות לו דוגמאות של ביצועים לשעבר, ולהסביר כמה "זמן" עומד מאחורי כל עבודה לדוגמא.

• הוסף לסימניות
הדעה שלי בנושא הזה שונה קצת מהמקובל:
מנסים לעשות את הטוב ביותר עם מה שהלקוח ביקש. לפעמים דווקא בקשות הזויות הובילו לתוצאות מפתיעות...

מישהו אמר פה משפט חכם בימים האחרונים: מי שחושב שאין לו מה ללמוד מאחרים, בעצם טוען שאין בעולם שום דבר אחר חוץ ממה שהוא יודע.
אז נכון שאנחנו אנשי מקצוע ואובייקטיבית אנחנו יודעים יותר מהלקוחות שלנו, אבל בכל אופן... תנו להם צ'אנס. לא פעם ולא פעמיים הניסיון לבנות משהו יפה עם הדרישות ההזויות ביותר של הלקוח, הוביל את העבודה לרמות חדשות שלא הייתי מגיעה אליהם לולא האילוצים.

• הוסף לסימניות
במחשבה שנייה, יכול להיות שהשאלה קצת שונה?
איך מסבירים ללקוח, שבגלל שמה שאתה מבקש כבר לא הולך היום,
אני גם לא יודע איך לעשות לך את זה, כי אין לי נסיון בסגנון עיצוב כבד כל כך?

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לעשות לו את זה? מה אכפת לך שזה לא הולך? יש אנשים שאצלהם אם זה לא מלא טקסט זה בזבוז כסף על העיצוב... (מה 10 מילים גם אני יודע לכתוב) במשך הזמן הגיעו אלי הרבה אנשים עם המון מלל ומפעם לפעם אני משתכללת איך למלא את כל המלל במודעה. אם תרצו השראה יש לי בתיק עבודות הרבה...
(אני לא שמה קרדיט למרות שכמה שזה מצחיק זה סוג מסוים של אנשים שרוצים דווקא כזה עם כל האפקטים של פוטושופ וכד'... ואחד מביא אחד, לפחות לשלם הם יודעים..)

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לעשות לו את זה? מה אכפת לך שזה לא הולך? יש אנשים שאצלהם אם זה לא מלא טקסט זה בזבוז כסף על העיצוב... (מה 10 מילים גם אני יודע לכתוב) במשך הזמן הגיעו אלי הרבה אנשים עם המון מלל ומפעם לפעם אני משתכללת איך למלא את כל המלל במודעה. אם תרצו השראה יש לי בתיק עבודות הרבה...
(אני לא שמה קרדיט למרות שכמה שזה מצחיק זה סוג מסוים של אנשים שרוצים דווקא כזה עם כל האפקטים של פוטושופ וכד'... ואחד מביא אחד, לפחות לשלם הם יודעים..)
אכפת לה כי מעבר לרוח הכספי היא רוצה את טובת הלקוח. באמת.

• הוסף לסימניות
אכפת לה כי היא אוהבת לעצב יפה וטוב, ולא מכוער ומיושן.

מה הבעיה להגיד בפשיטות ללקוח, שאת באמת רוצה שיצא הכי יפה בעולם, והסגנון שהוא רוצה הוא מיושן ולא עדכני, וחבל?

• הוסף לסימניות
נראה לי שהטעות זה להגיד "זה לא הולך היום". כשאדם שומע זה לא הולך אז הוא מנסה להתווכח או להגיד - אני אוהב משהו שלא הולך!
אם תסבירי לו את העניין המקצועי, שזה "לא מקצועי" פרסומת כזאת. ואנשים ידלגו על זה בגלל כל העומס וכו' וכו'.... אז יכול להיות שהוא יסמוך על דעתך המקצועית.

• הוסף לסימניות
זה לא שהסגנון "לא הולך היום".
אם היית מסביר לי ככה, הייתי אומרת לך "בסדר, אבל זה הסגנון שאני רוצה, ולא מעניין אותי מה הולך היום".

דבר איתו על מטרות שיווקיות, דבר איתו על איך עובדת העין של הלקוח (העין נמשכת לעיצוב נקי ומסודר, אוהבת חללים ומרווחים שמאפשרים לה "לנשום") דבר איתו על כסף (יצאת עם מודעה לא קריאה? זרקת כסף לפח. יצאת עם מודעה ברורה ונקיה? חשפת עוד לקוחות לעסק שלך), דבר איתו על כך שמודעה מלאה מלל ומלאה פונטים לא תיקרא ותיזרק לפח כלעומת שבאה.

תן לו סטטיסטיקות. גם אם הן מבוססות על אינטואציה שלך ולא על מחקר אקדמי מדוקדק.
לא מזמן יצא לי להגיד ללקוח ש-95% מהפלאיירים שמחולקים בדיוור ישיר בדואר הולכים לפח. אין לי ססטיסטיקה מדוייקת על זה, אבל יש סיכוי מספיק טוב שזה נכון.
ואתה יודע מה, הוא השתכנע לשלם פי 3 על הפלאייר כדי שיכלול חשיבה אסטרטגית ומסר פרסומי חד, ולא רק "מלל, תמונות וקצת גרפיקה" כמו שהוא רצה בהתחלה.

זה לא עניין של אופנה. זה עניין של שיווק.
כל עוד תדבר איתו על אופנות, הוא יחשוב "בסדר, האופנה שלו היא לא האופנה שלי".

• הוסף לסימניות
תשובות נכונות אחת אחת, אבל לפעמים יש לקוחות שנעולים על משהו ומה שתסבירי להם לא יעזור
אז ברור שתנסי להסביר לו בצורה מקצועית, אבל אם בכל זאת הוא מתעקש, אז החוכמה של המעצב זה לקחת את החיסרון ולהפוך אותו ליתרון.
לא תמיד אפשר, אבל לי קרה כמה פעמים שדווקה ריבוי הטקסט יצר את העניין בכל העיצוב.

• הוסף לסימניות
לפני כשנתיים היה לי מקרה כזה

והסברתי זאת ללקוח בדרך שהוא הכי מהר יבין את זה (מצורף קובץ הימני רצה הלקוח, ובשמאלי הסברתי לו בדרך הכי קלה)
ולהלן הטקסט ששלחתי לו:

ככל שהמודעה יותר ריקה היא מושכת יותר
אין צורך להכניס את האוכל לצופה בכפית לפה

הוא מספיק בוגר, ומבין לפעמים הרבה יותר טוב מאיתנו
ואיני חושב לרגע שאחת שרואה את המודעה ללא כל ההסברים תחשוב שמוכרים בסלון ספרינה מוצרי אינסטלציה

• הוסף לסימניות
אז בכולופן העיצוב הגרפי עושה משהו..
גם זה סוג של אתגר: התמודדות עם טיוטה ידנית, מזעזעת ככל שתהיה...

הערה מן הצד: חסר גרשיים פותחות בכולל "נחל ישורון"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;668956:
זה לא שהסגנון "לא הולך היום".
אם היית מסביר לי ככה, הייתי אומרת לך "בסדר, אבל זה הסגנון שאני רוצה, ולא מעניין אותי מה הולך היום".

דבר איתו על מטרות שיווקיות, דבר איתו על איך עובדת העין של הלקוח (העין נמשכת לעיצוב נקי ומסודר, אוהבת חללים ומרווחים שמאפשרים לה "לנשום") דבר איתו על כסף (יצאת עם מודעה לא קריאה? זרקת כסף לפח. יצאת עם מודעה ברורה ונקיה? חשפת עוד לקוחות לעסק שלך), דבר איתו על כך שמודעה מלאה מלל ומלאה פונטים לא תיקרא ותיזרק לפח כלעומת שבאה.

תן לו סטטיסטיקות. גם אם הן מבוססות על אינטואציה שלך ולא על מחקר אקדמי מדוקדק.
לא מזמן יצא לי להגיד ללקוח ש-95% מהפלאיירים שמחולקים בדיוור ישיר בדואר הולכים לפח. אין לי ססטיסטיקה מדוייקת על זה, אבל יש סיכוי מספיק טוב שזה נכון.
ואתה יודע מה, הוא השתכנע לשלם פי 3 על הפלאייר כדי שיכלול חשיבה אסטרטגית ומסר פרסומי חד, ולא רק "מלל, תמונות וקצת גרפיקה" כמו שהוא רצה בהתחלה.

זה לא עניין של אופנה. זה עניין של שיווק.
כל עוד תדבר איתו על אופנות, הוא יחשוב "בסדר, האופנה שלו היא לא האופנה שלי".
היועץ עשה עבודה טובה...
לא בא לך להחליף מקצוע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;669310:
היועץ עשה עבודה טובה...
לא בא לך להחליף מקצוע?

:)
אחרי המיליון הראשון ;)

בינתיים נהנית לעזור בחינם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה