מידע שימושי איך מסבירים מה זה "נציגה" לילד?

• הוסף לסימניות
באמת סליחה על השאלה המטופשת,
אבל אחי הקטן קורא כרגע ספר של ילדים גדולים ובו כתוב "3 נציגות",
הוא לא יודע מה זה ושאל אותי ואני - "איך מסבירים מה זה נציג?!"
אשמח לעזרה!
אסור להשאיר ילד בלי תשובה;)

• הוסף לסימניות
נציג מלשון ייצוג
אחד מתוך קבוצה שמטרתו לסייע לקבוצה או להביא הכרה מחוץ לקבוצה ,
כמו נציגים בכנסת,

• הוסף לסימניות
נָצִיג

שֵׁם עֶצֶם - זָכָר
  1. בָּא כּוֹחַ, מֻרְשֶׁה מִטַּעַם מוֹסָד, שִׁלְטוֹן וְכַדּוֹמֶה: נְצִיג הַמֶּמְשָׁלָה הִשְׁתַּתֵּף בָּאֲסֵפָה. נְצִיגֵי הָאִרְגּוּן. נְצִיגֵי הַמִּפְלָגוֹת בַּכְּנֶסֶת.

• הוסף לסימניות
נציג מלשון ייצוג
אחד מתוך קבוצה שמטרתו לסייע לקבוצה או להביא הכרה מחוץ לקבוצה ,
כמו נציגים בכנסת,
נָצִיג

שֵׁם עֶצֶם - זָכָר
  1. בָּא כּוֹחַ, מֻרְשֶׁה מִטַּעַם מוֹסָד, שִׁלְטוֹן וְכַדּוֹמֶה: נְצִיג הַמֶּמְשָׁלָה הִשְׁתַּתֵּף בָּאֲסֵפָה. נְצִיגֵי הָאִרְגּוּן. נְצִיגֵי הַמִּפְלָגוֹת בַּכְּנֶסֶת.
עכשיו הוא כבר לא מבין שני דברים......:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נָצִיג

שֵׁם עֶצֶם - זָכָר
את זה אני לא יכולה להסביר לילד.
איך אני מסבירה מה זה במילים פשוטות שמתאימות לילד בן 6.

• הוסף לסימניות
אוקיי
נציג הוא בעצם פרט מתוך קבוצה שמבטא את הקבוצה (רעיונית, מעשית, שלטונית, חינוכית, כל מקרה לגופו ותבחרי את איך להעביר את זה לילד) במקום אחר.

ולהעשרה...
בדרך כלל הוא מורשה, כשלא הוא נקרא נציג על דעת עצמו, או כפי שנהוג לומר ,"הוא מייצג רק את עצמו", ולא את הקבוצה שאותה הוא מתיימר לייצג.

• הוסף לסימניות
כך אני הייתי מסבירה:
נציג זה האיש של המקום שהוא אחראי לעזור לאנשים.
למשל הנציג של הבנק הוא האיש שעוזר ומסביר לאנשים שבאו לבנק.
ולענות בשמחה ובחיוך והלחמיא בסוף ששאל מה שלא הבין.
לעודד חיפוש ידע.

• הוסף לסימניות
כך אני הייתי מסבירה:
נציג זה האיש של המקום שהוא אחראי לעזור לאנשים.
למשל הנציג של הבנק הוא האיש שעוזר ומסביר לאנשים שבאו לבנק.
ולענות בשמחה ובחיוך והלחמיא בסוף ששאל מה שלא הבין.
לעודד חיפוש ידע.
היי!
עם גבול מסויים...

• הוסף לסימניות
אפשר להסביר את זה בתור דוגמה, למשל שהכיתה שלו רוצה להעניק מתנה למנהל, אך לא מתאים שכל הילידים יגיעו יחד לחדרו של המנהל, לכן שולחים ילד אחד או שניים...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וואו, תודה על הענות!!
עזרתם לי ממש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה