כללי איך מעגנים תמונה לטקסט באינדי'?

• הוסף לסימניות
אני מעמדת ספר עם המון תמונות שצריכות להתאים לפסקאות ספציפיות.
הלקוח מביא כל הזמן עוד הוספות ועוד תמונות.
איך אני יכולה לעגן את התמונות לטקסט כדי שהן יקפצו עם הטקסט ולא ישארו "תקועות" במקומן?
תודה מראש!

נ.ב.
ניסיתי להבין מהספר של אינד' ללא הצלחה... :eek: :confused:

• הוסף לסימניות
הדרך הפשוטה: לגזור את התמונה, ולהדביק בתוך הטקסט במקום הרצוי.

• הוסף לסימניות
את מיבאת את התמונה. שמה על המשטח, מכוונת לגודל הרצוי.
גוזרת את התמונה על ידי קונטרול X.
הולכת לטקסט שזה את רוצה שזה יהיה מעוגן. לוחת קונטרו V.
והנה לך תמונה שהיא אוביקט מעוגן שזז עם הטקסט.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות.
את האפשרות הזו אני מכירה וכבר ניסיתי אותה.
הבעיה היא שהתמונה עולה מעל הטקסט על אף שאני עושה "עקיפת מלל".
כלומר, אם עיגנתי את התמונה בשורה האחרונה של הפסקה הטקסט יזרום לצידה רק החל מהשורה הבאה ואני רוצה לשחק עם זה.
זה אומר שעל כל תוספת שהלקוח רוצה להוסיף אני אצטרך להתחיל מחדש את כל העימוד מכאן והלאה? אין אפשרות של עיגון אחר?
מה לעשות עם הלקוח? להודיע לו שאין יותר הוספות?

• הוסף לסימניות
תעגני את התמונה בפסקה נפרדת ותתני לו Auto-leading.

• הוסף לסימניות
אם יש לך CC, יש אפשרות מאוד קלה לעיגון, על ידי משיכת הריבוע הכחול לתוך הטקסט

• הוסף לסימניות
וכן, מגיע שלב שבו אומרים ללקוח אין יותר הוספות.
אין מה לפחד מזה כי אנחנו לא עושים עבודה פעמיים.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!
אז זהו, דיברתי עם הלקוח והבהרתי שאין יותר הוספות, אלא אם הוא רוצה להוציא את הספר בעתיד הלא נראה לעין.
אבל עדיין, אני לא מצליחה לעגן את התמונות כמו שאני רוצה. כלומר, בלי שזה יעלה על המלל.
עקיפת המלל פועלת רק השורות שתחת העיגון. והתמונה עולה הטקסט שמעל העיגון.
גם העצה של הרב אריאל לא הועילה לצערי.
אם למישהו יש פתרון - אשמח להתעדכן!
תודה :)

• הוסף לסימניות
תנסי כמו שכתבתי,
זה סוג עיגון אחר,
זה לא מכניס אותו כחלק מהטקסט אלא כאובייקט

• הוסף לסימניות
תודה על העצה. ניסיתי אותה וזה עבד בחלק מהמקרים...
לפעמים התמונה עלתה על הטקסט כאילו אין עקיפה ולפעמים התנהגה יפה...

• הוסף לסימניות
אובייקט מעוגן גם אם יש לו דחיית טקסט, אף פעם לא ידחה את הטקסט שהוא בעצמו מעוגן אליו,
הוא ישב עליו גם אם הוא מוגדר כדוחה טקסט

• הוסף לסימניות
אובייקט מעוגן דוחה רק טקסט שאחרי סימון העוגן.
תעגני את התמונה לשורת הטקסט לפני השורה שאת רוצה שתידחה וממילא הכל יסתדר.
וכמו שכתבו למעלה, החל מגירסת CS6 הדרך הקלה לעיגון היא ע"י גרירת המרובע הכחול שנמצא במסגרת האובייקט למעלה בצד ימין למקום הרצוי בתוך הטקסט. בצורה זו האובייקט מגיע אוטומטית כאובייקט מעוגן מותאם אישית.
על מנת להיכנס לחלון האפשרויות של האובייקט המעוגן תלחצי עם Alt על סימון העוגן.

• הוסף לסימניות
לי יש cs5.5 וגם יש אפשרות לעגן עם הריבוע הכחול.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם/ן!
לימדתם אותי כמה דברים וה' יעזור שזה יעבוד בקובץ שלי.
(סתם שתהיו בעניינים: מדובר בקובץ של כ-400 עמ' עם מעל 200 תמונות שאותן אני צריכה לעגן אחת-אחת ולשים לב שהעיגון במקום ואין הסתרה של מלל!)
בשם ה' נעשה ונצליח...!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קו נקודה;2105985:
תודה לכולם!
עקיפת המלל פועלת רק השורות שתחת העיגון. והתמונה עולה הטקסט שמעל העיגון.
גם העצה של הרב אריאל לא הועילה לצערי.
אם למישהו יש פתרון - אשמח להתעדכן!
תודה :)

זה כן עובד. תעשי פסקה חדשה. copy-paste של התמונה אל תוך הפסקה. תני לפסקה סגנון פסקה, שבו ה-leading מוגדר כ-Auto. כך שום טקסט לא יסתיר את התמונה, לא למעלה ולא למטה.

• הוסף לסימניות
הבנתי, הודות להודעה פרטית, שמדובר שצריך עקיפת מלל סביב התמונות מכל הצדדים, כך שהרעיון שלי לא יועיל.

אם כן, מה שאפר אולי לעשות, למרות שלא כל-כך נוח לעבוד ככה, זה:

1. לשים את התמונה בפקסה נפרדת, לפני הפסקה אליה היא שייכת.
2. להגדיר את המאפיינים של האובייקט המעוגן הזה שיהיה custom ולא Inline. כך אפשר לשלוט במיקום בצורה גמישה מאוד, ולדחוף את התמונה מטה אל תוך הפסקה הבאה. כמובן שכדאי להגדיר סגנון אובייקט עם המאפיינים האלו, כדי שיהיה נוח להחיל את זה על מאות תמונות!
3. לגבי הפסקה עצמה בה מונחת העוגן של התמונה: יש לתת לזה leading (מרווח בין השורות) של 0. וכן להגדיר שהפסקה תשאר דבוקה עם הפסקה שלאחריה (keep options). ושוב, גם את זה כדאי להגדיר בתוך סגנון, הפעם סגנון פסקה כמובן.

זהו! זה אמור לעבוד ככה, למרות ששוב, לא כל-כך נוח הרעיון הזה של ספקה פחות או יותר מוסתרת.

מה שכן, אם מתקשים לבחור אותה, אפשר להכנס ל-story editor, ואז יהיה יותר נוח, למשל למחוק אותה במידת הצורך, וכו'.

אריאל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה