התייעצות איך מעודדים הכי נכון אנשים שעוברים קשיים לא פשוטים בחיים?

אני קוראת כאן הכל ובא לי לבכות
אני מתמודדת בעצמי עם ילד שלי,
האמת אני עוד ילדונת בעצמי...
לצערי אני לא יכולה לשתף את הסביבה,
קצת את ההורים לאחר סינון מתבקש:(
אני נשרפת מכאב, וכל כך לבדדדד
איבדתי שפה עם העולם- אני כאילו ביקום מקביל
הלוואי והיתה לי תמיכה כלשהי! פיזית! נפשית! כתף לבכות או עוגה לאחר טיפול נוראי.
מרגש לראות שאנשים כל כך רוצים לחזק,
תדעו שיש כאלו (זוג אחד לפחות...) שכמהים לחיזוק,
אולי- אז לפחות אל תדונו..!!!!
ליבנו איתך
אנחנו עם אחד
נשמה אחת
וגם מרחוק ובלי לדעת
מתפללים עליך
ומחכים לבשורות טובות :)

@mommy&more, אני קוראת את מה שאת כותבת ודומעת.
אנחנו מתמודדים כרגע כמשפחה עם אירוע רפואי מאד מורכב ומתגלגל שמשפיע בהמון היבטים וקשור לכמה ילדים.
אנשים מבחוץ מודעים באופן חלקי, אבל באמת שרק בעלי ואני מבינים ונושאים (בקושי...) את המורכבות וכל מה שכרוך בזה.
תחושת הבדידות היא תחושה חזקה, נוכחת ומעיקה כ"כ.
לפעמים אני מגיעה לשמחות או לנופשים, והלב שלי כאוב. אני רק מחכה לחזור הביתה.
לראות את כולם שמחים (גם אם זה מבחוץ), כשלנו- במובנים מסוימים- העולם עצר מלכת.
ועוד משהו-
התחושה שהבן שלך בורח לעגלה, למקום הבטוח כדי להיות מוגן, היא תחושה שמוכרת לי במידה מסוימת.
זה החלק בהתמודדות שלי אישית הכי שורף וקורע:
לראות את הילדים המדהימים שלי מתמודדים עם קושי, והידיים שלי כבולות-
אין לי שום דרך להגן עליהם, מעבר לתמיכה חלקית ממש.
זה החלקים שהביאו אותי אישית לכאב הכי גדול, הרגשה שקרובה לפירוק גופני ונפשי.
ולצערי, גם אני מכירה את המקום של הקושי בתפילה, למרות שבזמן הזה הכי צריך אותה- מה שמוסיף אשמה וכאב.
כמה דברים :
- רוצה לשלוח לך אהבה, הזדהות ואיחולים לבריאות בגוף ובנפש.
- לא לפחד מהפירוק, לפעמים דווקא אחרי זה מגיע ניצן של צמיחה.
- אם מתאים לך- מצטרפת להמלצה על ליווי מקצועי למרות שזה כרוך בהרבה עבודה פנימית ובכאב, אז צריך לראות איך את עם זה.
- מדי פעם אני נוסעת לקבר רחל או לכותל ושם קל לי יותר להתפלל ולדמוע, אני מרגישה אחרי זה רגועה ומאוששת יותר.
- ודבר אחרון: אל תהססי לבקש עזרה באופן המתאים ממי שאת יכולה: ידע מהרופאים, עזרה טכנית מההורים, סיוע רגשי בתוך המרפאות ובמסגרת בתי החולים. מניסיוני, כ"כ הרבה אנשים מדהימים וטובים מסתובבים עם לב פתוח ורצון כ"כ חזק לעזור.
גם אם העזרה לא הייתה מדויקת ומותאמת למה שהייתי צריכה, הלב והכוונות הטובות עזרו לחבוש קצת את הפצעים והבדידות הייתה פחות שורפת.
בהצלחה ורפואה שלמה בעז"ה.
די כמה צער
הלב לא עומד עוד
רפואה שלמה!!!!!!!!
וגאולה קרובה לכולנו

נתקלתי במקרה של משהי שעוברת קושי ממש גדול
ומלחץ נגמר לך המילים
אשמח לעצות ולמידע איך אפשר לחזק ולעודד במצב כזה ולומר את המילים הנכונות שיתקבלו על הלב
אשמח רק למידע ענייני ותועלתי לתועלת הרבים!
תודה רבה!
מניסיון, הכי מומלץ זה למצוא מישהי שעברה דבר דומה, או שהיה לה משבר אחר בחיים. רק היא יכולה להבין אותה, ורק לה יהיה את האומץ להגיב במקומות שאנשים שלא חוו לא יעזו לענות!
היא גם תוכל לעודד אותה ולהוכיח לה שבסוף יהיה טוב...

@mommy&more, אני קוראת את מה שאת כותבת ודומעת.
אנחנו מתמודדים כרגע כמשפחה עם אירוע רפואי מאד מורכב ומתגלגל שמשפיע בהמון היבטים וקשור לכמה ילדים.
אנשים מבחוץ מודעים באופן חלקי, אבל באמת שרק בעלי ואני מבינים ונושאים (בקושי...) את המורכבות וכל מה שכרוך בזה.
תחושת הבדידות היא תחושה חזקה, נוכחת ומעיקה כ"כ.
לפעמים אני מגיעה לשמחות או לנופשים, והלב שלי כאוב. אני רק מחכה לחזור הביתה.
לראות את כולם שמחים (גם אם זה מבחוץ), כשלנו- במובנים מסוימים- העולם עצר מלכת.
ועוד משהו-
התחושה שהבן שלך בורח לעגלה, למקום הבטוח כדי להיות מוגן, היא תחושה שמוכרת לי במידה מסוימת.
זה החלק בהתמודדות שלי אישית הכי שורף וקורע:
לראות את הילדים המדהימים שלי מתמודדים עם קושי, והידיים שלי כבולות-
אין לי שום דרך להגן עליהם, מעבר לתמיכה חלקית ממש.
זה החלקים שהביאו אותי אישית לכאב הכי גדול, הרגשה שקרובה לפירוק גופני ונפשי.
ולצערי, גם אני מכירה את המקום של הקושי בתפילה, למרות שבזמן הזה הכי צריך אותה- מה שמוסיף אשמה וכאב.
כמה דברים :
- רוצה לשלוח לך אהבה, הזדהות ואיחולים לבריאות בגוף ובנפש.
- לא לפחד מהפירוק, לפעמים דווקא אחרי זה מגיע ניצן של צמיחה.
- אם מתאים לך- מצטרפת להמלצה על ליווי מקצועי למרות שזה כרוך בהרבה עבודה פנימית ובכאב, אז צריך לראות איך את עם זה.
- מדי פעם אני נוסעת לקבר רחל או לכותל ושם קל לי יותר להתפלל ולדמוע, אני מרגישה אחרי זה רגועה ומאוששת יותר.
- ודבר אחרון: אל תהססי לבקש עזרה באופן המתאים ממי שאת יכולה: ידע מהרופאים, עזרה טכנית מההורים, סיוע רגשי בתוך המרפאות ובמסגרת בתי החולים. מניסיוני, כ"כ הרבה אנשים מדהימים וטובים מסתובבים עם לב פתוח ורצון כ"כ חזק לעזור.
גם אם העזרה לא הייתה מדויקת ומותאמת למה שהייתי צריכה, הלב והכוונות הטובות עזרו לחבוש קצת את הפצעים והבדידות הייתה פחות שורפת.
בהצלחה ורפואה שלמה בעז"ה.
כהמשך לתגובתי הקודמת, לדידי הכי מומלץ להפגיש את שניכם בחן ובחסד mommy&more
תוכלו לפרוק, ולחוות את המורכבויות יחד.

כ"כ כואב ומדמיע לקרוא אשכולות כאלה.
מאידך, מי כעמך ישראל!!

כמה הרהורים..

אבא שבשמים, ראה נא את בניך אהוביך,
כמה התמודדויות הם נושאים איתם.
כמה כאב, סבל, צער וקושי בן אנוש עם לב בשר מסוגל להכיל?!
ליבם קרעו מהצער והכאב ובכל זאת ממך לא נעו - לא עזבו אלהותך ולא בגדו בך ובאמונתם בך.
אבא תרחם, אבא תאמר די למלאך המשחית, הרף ממנו ונשוב אליך ואיתך לציון ברינה.

בצעדים הקטנים שלנו כאן אבודים דוויים וסחופים, אנו מבינים שבעצם יש לנו אבא מנהיג רב חסד שמרים, מחבק אותנו וכואב איתנו.
כי בלעדיו, ובלי האמונה הצרופה שאבותינו אברהם יצחק ויעקב מסרו נפשם עבורינו, כדי שכשבדורות הבאים יהיה קושי יוכלו להתרומם ולקבל חיזוק ואמונה ע"י המסירות נפש
שלהם..

הרי נאמר, בכל צרתם לו צר.

כשיש לנו צער כאן, הי"ת כביכול בוכה איתנו.
משום שכנסת ישראל - רעיתו - גם בוכה מצער, כי החולי והסבל מגיע גם אליה. חלק מתיקון הגלות הארוכה.

לכן אחים יקרים!
אשריכם על העוז והתעצומות שאתם נותנים אחד לשני ובואו לא נאבד תקווה.

ונזכור שגם כשמקוים בנו הפסוק "המכסה שמים בעבים" - הכל קשה זר ומנוכר - "המכין לארץ מטר" יורד השפע והטוב מאת אבא גדול וטוב.

הרופא לשבורי לב ירפא אתכם וישלח מזור לכל תחלואי הנפש והגוף.
מתפללים עבור כל אחד ואחת מכם לישועות וכל טוב.

לבריתך שוכן זבול ושבועה,
זוכרה לעדה סוערה ונגועה,
ושמע תקיעה תוקעה ותרועה,
ואמור לציון בא זמן הישועה.

ינון ואליה אני שולח!

מתוך פיוט "עת שערי רצון" שאומרים הספרדים ביום ראש השנה קודם תקיעת שופר, המעורר געגועים עזים ובכי בלתי נשלט לאור הזוועות היסורים המכאובים השכול ותוקף הגלות.

לגבי מחוברים- זה קטע, אבל נכנסתי לאתר וראיתי קצת תמונות... ואני כאילו נרתעת להיות 'אחת משם...' ואני נואשת לתמיכה ופרטנרים! אבל זה עשה לי רע לראות ילדים במצבים שונים, מעניין...!
אולי כי הבן שלי ישתבח הבורא ילד יפה וחינני, שכולם נכבשים בקסמו, וכן- אני מודה- חולשה שלי לדגמן אותו:) ולהביא אותו לכזה מקום נראה לי פרדוקס. זה סנוביזם??...
אני מזדהה מאוד עם התחושה הזאת
לתינוקת שלי יש בעיה רפואית ג"כ די נדירה, אבל יש קבוצה (די קטנה) של הורים לילדים עם הבעיה הזו.
חיצונית היא נראית כמעט רגיל לגמרי, ובאמת היא מפותחת ומהממת ורגילה לכל דבר.

כששמעתי על "מחוברים" אני גם הרגשתי מה שאת מתארת, הבת שלי ממש לא "כזאת", בעייתית, חולה, ב"ה!
ובאמת הרגיש לי לא נעים להיות שם במקום שיש ילדים מונשמים, ל"ע, עם ילדה בריאה ושובבה ומהממת, שיש לה איזה בעיה רפואית לא פשוטה שאף אחד לא רואה... ויחסית לבעיות "אמיתיות" זה באמת לא נורא...

אבל מישהי שהכרתי שהלכה לשם כמה פעמים אמרה שזה לא סיבה לוותר על הנופשון המדהים והמעצים הזה, ובסופו של דבר כל האמהות עם הילדים עם הבעיה הזו נהיו סוג של קבוצה בינם לבין עצמם.

למעשה לא יצא לי עדיין להצטרף לנופשון כי זה לא היה בתאריכים שהסתדרו לי אבל אני מחכה בכיליון עיניים להשתתף בהזדמנות הבאה ולחוש את האהבת ישראל והאחדות המדהימה שיש שם.
אולי עוד ניפגש ;)

אני מזדהה מאוד עם התחושה הזאת
לתינוקת שלי יש בעיה רפואית ג"כ די נדירה, אבל יש קבוצה (די קטנה) של הורים לילדים עם הבעיה הזו.
חיצונית היא נראית כמעט רגיל לגמרי, ובאמת היא מפותחת ומהממת ורגילה לכל דבר.

כששמעתי על "מחוברים" אני גם הרגשתי מה שאת מתארת, הבת שלי ממש לא "כזאת", בעייתית, חולה, ב"ה!
ובאמת הרגיש לי לא נעים להיות שם במקום שיש ילדים מונשמים, ל"ע, עם ילדה בריאה ושובבה ומהממת, שיש לה איזה בעיה רפואית לא פשוטה שאף אחד לא רואה... ויחסית לבעיות "אמיתיות" זה באמת לא נורא...

אבל מישהי שהכרתי שהלכה לשם כמה פעמים אמרה שזה לא סיבה לוותר על הנופשון המדהים והמעצים הזה, ובסופו של דבר כל האמהות עם הילדים עם הבעיה הזו נהיו סוג של קבוצה בינם לבין עצמם.

למעשה לא יצא לי עדיין להצטרף לנופשון כי זה לא היה בתאריכים שהסתדרו לי אבל אני מחכה בכיליון עיניים להשתתף בהזדמנות הבאה ולחוש את האהבת ישראל והאחדות המדהימה שיש שם.
אולי עוד ניפגש ;)
תודה על השיתוף
הסביבה שלכם מודעת לקושי שלכם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה