מחברת טורקיז
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
זה חיסכון של כמעט 10 אלף בחודש, יפה מאד מה יש?ב-4 שנים....
זה חיסכון של כמעט 10 אלף בחודש, יפה מאד מה יש?ב-4 שנים....
לפני שאת פותחת את האתרי קניות כשבא לך תחכי 10 דקות, ותנסי להתחיל משהו אחר,אני חושבת שהכל צריך להיות בגבול נגיד מסעדה או בית קפה אני חושבת שכן אםשר םעם בחודש עם סכום מוגדר מראש כמו כן גם קניות לי קשה לחסוך באתרי קניות אפשר לצאת לקניות פעם בחודש שבועים לפי הצורך אפשר לתכנן
לי קשה בעיקר עם האתרי קניות למשהו יש רעיון?
לשים את הכסף במניה כמו s&p 500, חוץ מהסכום שאת באמת צריכה, עם התחייבות לכמה זמן, וכך טכנית לא תוכלי לבזבז. בדוק ומנוסהשלום אני ב"ה עובדת ומרוויחה יפה כל חודש
אך מבזבזת המון!! (מסעדות בתי קפה וכ"ד)
אשמח מאוד לעצות איך להתחיל לחסוך
תודה מראש!
לא הבנתי,בלת"ק חלקי
כואב לי הלב עם תגובות של "למה לחסוך? זה הזמן להנות!"
אני כמובן לא נגד לבלות ולהנות, אבל השאלה על חשבון מי?
האם ההורים אמורים להיקרע כדי לממן חתונה ושלל פינוקים לזוג, ואח"כ גם לעזור עם ברית ועגלה וכו' - וזאת לאחר שהבחורה שפכה ים של כסף על מסעדות ובתי קפה?
כמובן אינני יודעת מה מצבם הכלכלי של הורי השואלת, אני כותבת על הגישה באופן כללי. בעיניי הכסף ניתן לנו ע"י הקב"ה כדי לעשות בו דברים טובים ומועילים. גם דברים כיפיים ומשמחים הם מועילים! אבל נראה לי שהכותבת בעצמה מרגישה את ההגזמה ואת העובדה שההוצאות מגיעות יותר מסחף חברתי וחשקים רגעיים, ולא מצורך.
מחשבה נוספת,מחשבה נוספת: מאיפה מגיע החשק לזה לבזבוזים? אולי זה סוג של שעמום? אולי אם תוציאי את הכסף והזמן הזה על לימודים של משהו שמשמח אותך, אז תרוויחי כפול:
הכסף ילך ללימודים (שזה תמיד שווה, אפילו אם אין קשר בין הלימודים למקצוע שלך. נניח שאת מתכנתת ואת לומדת עיצוב בלונים, ארגון הבית או להבדיל פרשת שבוע, עדיין רכשת משהו לחיים)
הזמן ילך גם הוא ללימודים כך שלא יישאר זמן לבילויים הבזבזניים
הלימודים והחברה שבהם ימלאו לך את הריקנות כך שלא יתעורר אצלך כ"כ הרבה הצורך לצאת למסעדות כבילוי.
רווקה חיה בבית של ההורים והם מוציאים עליה לא מעט כסף. דמייני רווקה שיוצאת למסעדות השכם והערב כשההורים שלה לא מסיבות כלכליות. זה מוזר ולא לענין.לא הבנתי,
נשואה לא יוצאת אף פעם למסעדה או לצימר?
שום זוג לא קונה לעצמו משהו מפנק?
למה בחורה צריכה להצטמצם עם מה שההורים קונים?
יש לה כסף ומותר לה לעשות בו מה שהיא רוצה
אולי לא הכול, אבל מכירה הרבה מאוד בחורות שחוסכות כדי להוריד מההורים חלק מהעול הכלכלי שקשור בנישואים שלהן.באמת כל שקל שחסכת, כילדה או כבחורה נסנס לקופת חיסכון לחתונה?
מה קשוררווקה חיה בבית של ההורים והם מוציאים עליה לא מעט כסף. דמייני רווקה שיוצאת למסעדות השכם והערב כשההורים שלה לא מסיבות כלכליות. זה מוזר ולא לענין.
בתור זוג זה כבר משק בית שונה, התנהלות כלכלית נפרדת, וגם ההורים לא משלמים עליך יותר שום דבר.
נכון שיפה היה שגם זוגות אם יש להם ולהורים לא יעזרו להורים ולא יכבידו עם משכנתאות וחובות מנישואיהם, אבל בתור רווקה זה ממש מוזר שבחורה מבזבזת והם נאנקים לחסוך כדי לתת לה כמה מאות אלפי שקלים לחתונה.
מי אמר לה לא לעשות משהו נעים ונחמד. מדובר על בזבוזים ומעבר לנעים ונחמד.מה קשור
כמו שזוג עושה משהו שהוא נעים ונחמד
גם בחורה שלא התחתנה רוצה
שאם זוג נשוי יעשה את זה זה לא יהיה בזבוזיםמי אמר לה לא לעשות משהו נעים ונחמד. מדובר על בזבוזים ומעבר לנעים ונחמד.
ולכן אנשים מעלים את האופציה של לשמור לחתונה ולהוריד חלק מהנטל מההורים. (בהנחה שהם לא מיליונרים ורוצים - רוב ההורים...)
זה כן יהיה, וחבל שהם יעשו את זה. אבל זה יבוא להם על חשבון דברים אחרים כמו אוכל ובגדים, וההורים לא יממנו להם את כל ההוצאות ההכרחיות. רוב הזוגות אחרי שנה ראשונה עושים חושבים ומבינים שלא כל מה שרוצים עושים, ומנהלים את ההוצאות שלהם בהתאם להכנסות. לבחורה צעירה עוד אין עול כלכלי, ולכן היא עלולה לבזבז כסף שהיא יכולה לשמור לאחרי החתונה / לעזור להורים לחתן אותה.שאם זוג נשוי יעשה את זה זה לא יהיה בזבוזים
גם נשואה אם היא יוצאת כל שבוע למסעדה,נשואה לא יוצאת אף פעם למסעדה או לצימר?
שום זוג לא קונה לעצמו משהו מפנק?
פותחת האשכול ביקשה המלצות איך לחסוך ולא לבזבז, אז כל האשכול נושב ברוח הזו,מה קשור
כמו שזוג עושה משהו שהוא נעים ונחמד
גם בחורה שלא התחתנה רוצה
אני באתרוג, פשוט סימנתי לחסום את אתרי הקניות. אם צריכה משהו מכתתת את רגליי (משפחה גדולה ב"ה, לא חסר מה לקנות ומסתדרים בלי האתרים).וואלה זה באמת אתרים זה באמת התמכרות...
תגבילי את עצמך, תגדירי פעם בחודש חודשיים תלוי...
אגב אני גם באמצע נסיונות להוריד פרופיל בעניין
יפה.אני באתרוג, פשוט סימנתי לחסום את אתרי הקניות. אם צריכה משהו מכתתת את רגליי (משפחה גדולה ב"ה, לא חסר מה לקנות ומסתדרים בלי האתרים).
במקרים נדירים ממש מבקשת מקרוב משפחה שיזמין עבורי.
לא היה לי כח לקרוא את כל מה שכתבושלום אני ב"ה עובדת ומרוויחה יפה כל חודש
אך מבזבזת המון!! (מסעדות בתי קפה וכ"ד)
אשמח מאוד לעצות איך להתחיל לחסוך
תודה מראש!
זה דבר חשוב מאוד לתת למי ששילמו עלי כ"כ הרבה במהלך החיים ולנסות להחזיר פרומיל מההשקעה שלהםרעיון ששמעתי פעם-
בחורה עובדת , רווקה,
נותנת חומש / מעשר לאבא שלה.
האבא היה שומר את כל הסכומים שהיא הביאה לו, וכשהתחתנה הביא לה לקניות לחתונה במקום שזה יצא ממנו.
זה תלוי בהרבה דבריםועל כל פנים, בחורה עובדת- לא אמרוה להביא לאבא שלה את הכסף , אחרת אין טעם וחשק לעבוד,
כן יפה לעשר / לחמש למי שנוהגת
זה עוזר הרבה להוצאות השוטפות ומאה אחוז צדקה.
מסכימה... מנסיוןיפה.
הערה קטנה: במקרים הנדירים האלו לכי לחדר מחשבים ותזמיני בעצמך
(מדברת כאחת שיש לה קרובי משפחה "צדיקים" שלא נכנסים לאתרי קניות וחושבים שאני גוי של שבת.. למה צדיקים במרכאות? כי על חשבון אחרים זה לא צדקות! מי שיכול להסתדר ככה בעצמו מעולה - מי שלא, שלא יסתמך על עזרת אחרים.. לא מחמירים על חשבון זמן של מישהו אחר גם אם זה "רק 2 דקות" (מנסיון - אין חיה כזאת))
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //