כלכלה נבונה איך מצליחים לא לבזבז יותר מידי!! אשמח לעצות דחוף!!

• הוסף לסימניות
אולי כדאי להתחיל לשלם במזומן
כשמשלמים באשראי, פחות מרגישים שמוציאים כסף.
ואם לא רלוונטי מזומן-
אז דיירקט.
הכסף יורד באותו שניה ויותר מרגישים שהוציאו כסף מאשר באשראי..

• הוסף לסימניות
גם אני הייתי ככה בעבר, אבל פשוט שמתי לב מה המינימום שאני צריכה בחודש, מוסיפה על זה עוד קצת ליתר ביטחון ואת השאר מעבירה ישירות לחיסכון, עוד באותו יום.
עדיף חיסכון שקצת יותר מורכב לשחרר ממנו חזרה את הכסף...

• הוסף לסימניות
נראה שאתם עדיין זו"צ..
כן הייתי אומרת לך להתחיל לחשוב על ההמשך כי ב"ה ילדים עולים המון
ואם יש לך עכשיו אפשרות לחסוך יעזור לך מאוד להמשך החיים...
לאף אחד אין ביטוח אבל אפשר לעשות השתדלות...

• הוסף לסימניות
נראה שאתם עדיין זו"צ..
כן הייתי אומרת לך להתחיל לחשוב על ההמשך כי ב"ה ילדים עולים המון
ואם יש לך עכשיו אפשרות לחסוך יעזור לך מאוד להמשך החיים...
לאף אחד אין ביטוח אבל אפשר לעשות השתדלות...
אני בחורה עדין לא נשואה!!! בכל אופן תודה על התגובה צודקת בכל מילה!!!

• הוסף לסימניות
אתם לא מסכימים איתי שזה קשה?
לצאת עיים חברה ולא לקנות אוכל במינימום 80 שקל?
ובכללי היום לבחורות קשה מאוד לחסוך!!!!!!!!!!!!!!
תקשיבי אני גם בחורה, אבל מצליחה לחסוך בלי עין הרע טפו טפו
אם את יוצאת לקניות ומודעת לכך שיש לך נגיד חמש מאות ועד העשירי לא יהיה לך עוד, (כי השאר בחיסכון) את מתנהלת יותר בחכמה.
אגב תקשיבי אני שונאת שאני צריכה להצטמצם,
אז כמו שאמרתי מעבירה לחיסכון- ואז אחרי שאני מצטמצמת הרבה זמן- אני מוציאה מהחיסכון סכום שפוי, ויוצאת לפנק את עצמי, בערך פעמיים בחודש.
אבל בסוף- כשיש לך יעד- זה נותן מוטיבציה ואת מגיעה אליו!
הגדרתי לעצמי לשים בחיסכון 10 מינימום וברוך השם הגעתי די מהר!! וכרגע עשיתי לעצמי, שזה המינימום התהפך העולם אני לא מוציאה את הכסף. והרף עולה....

• הוסף לסימניות
אם יש בך רצון לבית קפה אין לך אפשרות להילחם נגד הרצון הזה.
אבל כנראה שיש מתחת לרצון של ה״בית קפה״ משהו אחר יותר מדוייק
למשל אני גיליתי שעושה לי טוב האוירה לשבת עם חברה (או עם עצמי) ומה שיש להם להציע פחות רלוונטי ככה יצא שהגעתי לבית קפה עם משהו שקניתי בדרך/הבאתי מהבית יחד עם כוס קפה (יצא שאני משלמת רק על הקפה) כך שהרצון שלי שיהיה לי זמן לעצמי ומקום לדבר עם חברה - התמלא. אבל אין חור בכיס…
כל רצון חייב לקבל מענה. רצון זה אנחנו. מה שמבדיל אותי מהאחר זה הרצונות שלי.
אז תנסי פשוט לחשוב בצורה יותר עמוקה וקצת יצירתית איך את עדיין מיטיבה עם עצמך מבלי לגרוע מחשבון הבנק…
מקווה שהובנתי

ולמיטיבי לכת: אם תחפרי יותר ויותר עמוק בתוך הרצון - תגלי שם אוצרות של רצונות מרגשים של רצון עמוק וחם לקירבת ה׳ ולעשות טוב בעולם..
נסחפתי כהרגלי בקודש - אבל אם הועלתי למישהי אחת להרגיש טוב יותר באמצע הלילה… - והיה זה שכרי💛

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם יש בך רצון לבית קפה אין לך אפשרות להילחם נגד הרצון הזה
אבל כנראה שיש מתחת לרצון של ה״בית קפה״ מדהו אחר יותר מדוייק
למשל אני גיליתי שעושה לי טוב האוירה לשבת עם חברה (או עם עצמי) ומה דיש להם להציע פחות רלוונטי ככה יצא שהגעתי לבית קפה עם משהו שקניתי בדרך/הבאתי מהבית יחד עם כוס קפה (יצא שאני משלמת רק על הקפה) כך שהרצון שלי דיהיה לי זמן לעצמי ומקום לדבר עם חברה - התמלא אבל אין חור בכיס…
כל רצון חייב לקבל מענה. רצון זה אנחנו. מה שמבדיל אותי מהאחר זה הרצונות שלי.
אז תנסי פשוט לחשוב בצורה יותר עמוקה וקצת יצירתית איך את עדיין מיטיבה עם עצמך מבלי לגרוע מחשבון הבנק…
מקווה שהובנתי

ולמיטיבי לכת: אם תחפרי יותר ויותר עמוק בתוך הרצון - תגלי שם אוצרות של רצונות מרגשים של רצון עמוק וחם לקירבת ה׳ ולעשות טוב בעולם..
נסחפתי כהרגלי בקודש - אבל אם הועלתי למישהי אחת להרגיש טוב יותר באמצע הלילה… - והיה זה שכרי💛
תודה כיף לקרוא הסכמתי עיים כל מילה!!!
(לא סותר לפעמים קשה ליישם)
לילה טוב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה