איך מצלמים בלי שישבר הגב...?

• הוסף לסימניות
איך מצלמים בלי שישבר הגב, הידיים, והרגליים?

יש לי חדר סטודיו די גדול אבל בכל אופן עדיין לא אולם, לי עצמי אין מספיק מקום לצלם.
מה שקורה שאני מגיעה לתנוחות שונות ומשונות,
ובמיוחד שאני שקועה בצילומים אני לא מרגישה אילו תנוחות לא נכונות ולא נוחות אני עושה..
ויום למחרת כולי דואבת וכואבת מהצילומים.
לוקח לי יומיים להתאושש!!:eek:

חוץ מהבושות מהלקוחות שרואים/ות את הצלמת הנכבדה משטתחת על הרצפה ע"מ לצלם את ילדם הקט בגובה העניים..:eek:

אם יש לכם טיפים רעיונות איך לצלם בצורה נכונה בלי להתאמץ יותר מידי,
וסתם ככה איך מתמודדים בשטח צילום קטן.
זה יעזור לי מאוד.

• הוסף לסימניות
א.תעבדי עם חצובה ותכווני אותה במקום את הגב
ב.יש כבל עם שלט במקום להתכופף בשביל ללחוץ על הכפתור
ג.תתאמצי קצת שהלקוחות לא ירגישו שהם משלמים סתם...

• הוסף לסימניות
יש לי כסא קטן של גן ילדים אבל מלפני 30 שנה כזה בלי ידיות,
וכשצריך אני משם מגיעה מאד מהר לריצפה.
יש לי בעיה חדשה בנושא,
בבית אני אחרי כל כמה תמונות מניחה את המצלמה על השולחן כדי להחליף אביזר או רקע,
עכשיו באירועים,אני מחזיקה אותו ביד 3 שעות רצוף,אני חוזרת הביתה כל היד כואבת עד הכתף,
צריך ללמוד איךלהחזיק,ולזכור לשחרר באמצע.

• הוסף לסימניות
הלוואי עלינו הצלמים הגברים, להחזיק מצלמה רק שלוש שעות.

היום אני הולך להחזיק מצלמה במשקל כולל של למעלה מ2.5 קילו במשך 10 שעות לפחות.. טוב שיש רצועה..

פתרון של חצובה, כבל משחרר וכו׳ לא רלוונטי לצילום סטודיו, ולהשתטח על הרצפה זה בסדר גמור גם בעיני הלקוח, אל דאגה.

• הוסף לסימניות
כדי לצלם ילדים קטנים ממש, מחזיקים בסטודיו שולחן מתקפל .
ומצלמים את הפעוטות על השולחן.
יש לי כסא שקניתי באיקאה כסא די קומפקטי,על גלגלים עם משענת ואפשרות כוונון, של גובה.
והוא יורד ממש נמוך והגלגלים ממש רצים, וזה פותר די הרבה בעיות שהזכרת. (145 ש"ח)
ודבר אחרון, לצלם זו עבודה פיזית ממש!!(בניגוד להרבה עבודות אחרות ....)
וזה עוד אחד מהסיבות שמשלמים על זה יותר משכר מינימום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;910205:

היום אני הולך להחזיק מצלמה במשקל כולל של למעלה מ2.5 קילו במשך 10 שעות לפחות.. טוב שיש רצועה..

פתרון של חצובה, כבל משחרר וכו׳ לא רלוונטי לצילום סטודיו, ולהשתטח על הרצפה זה בסדר גמור גם בעיני הלקוח, אל דאגה.

לא נורא להחזיק מצלמה 2.5 קילו 10 שעות , לנו הנשים להחזיק ילד ששוקל 10 ק"ג על הידים בממוצא 5 שעות ביום - יותר קשה:D:D

• הוסף לסימניות
כשלקוחות באים אלי הם בהלם לראות אותי גם כשהייתי בהריון
משטתחת על הרצפה, קמה לסדר את הילד חוזרת בחזרה ומתישבת, קמה לשנות את הזוית של הילד וחוזרת שוב

בקיצור אני רק לא מבינה למה יש כל מיני סוגי דיאטות כמו:
דיאטת צמידים, דיאטת לחמניות, דיאטת חלבונים וכו ולא הגיעו למסקנה שדיאטת צילומים מדהימה!(:

• הוסף לסימניות
אתה מחזיק את המסרטה מעל הכתף,זה אותו קושי? אף פעם לא ניסיתי.

• הוסף לסימניות
שטח צילום קטן זה בהחלט בעיה גדולה ...
כמו שכבר הזכירו לפני, גובה העינים לא חייב להעשות ע"י ירידה, אפשר להעלות את המצולם לגובה המצלמה, ולדוגמא, להניח את משטח הצילום על כסאות ...
ההישטתחות דווקא נראית טוב בעיני לקוחות, המסירות וההשקעה בזוית שמבחינת הראיה שלהם לא מובנת ...
אין ספק שכושר גופני יועיל.
אחרי יום צילום עמוס אפשר בהחלט להבין שצילום זה לגמרי עבודה מתישה גם פיזית ...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;910205:

מצלמה?

אני 90% מהצילומים עם 2 מצלמות עלי+5+עדשות וכמובן רדיו ופלאשים.

(2 מצלמות מזוודות עלי בריתמה כפולה+ חגורת פאוצים ל3 עדשות נוספות).

וזה לא כולל את המשקל הכולל שכיסים לסוללות-כרטיסים- וכו.

• הוסף לסימניות
מענין...
אני אף פעם לא שמתי לב שאחרי ימי צילום (ולפעמים 2-3 משפחות ביום) גורם לי לכאבים. אני ב"מצב" מתקדם טיפוס די מלא (...) ויושבת על4 או כורעת או משתטחת לפי הצורך אני לא עושה פעילות גופנית אז איך אתם מסבירים את זה? אולי יש לי גמישות? אולי?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל2012;910186:
הלקוחות לא משלמים על המאמץ שלה. הם משלמים על התמונות שלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;910205:
יו, חצפצף! למה רק גברים? צלמי האירועים, גברים ונשים כאחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;910344:

הדרת נשים?!?!?!:eek::eek::eek::eek::eek::):):):)

• הוסף לסימניות
זה כל כך נכון.
אני לא צלמת בכלל.
אבל אחרי שלקחתי את הבת שלי לצילומים בסטודיו הבנתי למה המחיר שהצלמות לוקחות הוא מצדיק את העבודה.
פשוט התעמלות- להשכב לגמרי על הרצפה, לתמרן בין כל התאורות, לשלוף אביזרים, להחליף רקעים, כל הזמן לשים לב שהפוזות יוצאות טוב, וכל זה בחדרון קטן, ממש מתיש.
ועוד אח"כ לעבד את התמונות.
בהחלט מלאכה לא קלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל2012;910186:

לא די לי בכל המכשור שמסביבי שאני אמורה לשלוט עליו במשך זמן הצילום+להעמיד את הילדים + לדאוג שיחיכו:)(ולא יבכו)++++++++
רק זה חסר לי חצובה...:eek:
גם כשאני מסריטה בשטח פתוח אני לבסוף מורידה את המסרטה מהחצובה כי אני רוצה לתפוס איזה זוית מענינת...

• הוסף לסימניות
לפני שנסטה מהנושא-

התעמלות התעמלות התעמלות.

בעצמי לא ידעתי כמה שזה מציל אותי עד שהפסקתי לתקופה והשרירים לא הפסיקו לכאוב לי.

ואני לא חושבת שזה בושה. לא לשכב על הרצפה (או הדשא או חול הים) ולהתלכלך ולא לעשות מתיחות באמצע. מי שחושב שאפשר להביא תוצאות בלחיצה על כפתור תוך עמידה נינוחה- אשמח לשמוע ממנו פרטים....

• הוסף לסימניות
אני מתעמלת 5 פעמים בשבוע חוץ מהכושר שמספקים לי הצילומים וזה מאד עוזר.בעיקר לסחיבה של המצלמה ואביזרים כבדים והילדים שאני מזיזה ומרימה בעצמי הרבה פעמים.
אבל אני משתדלת שהאמא תעמיד אתם ואני מצלמת בישיבה על שרפרף וכסא,לפי גובה המצולם.
ככה שחוץ מאיזה שריר ביד אני בסדר גם אחרי ימים שלמים של צילומי משפחות (אפילו 8 שעות רצוף)

• הוסף לסימניות
חזרתי.. 11 שעות נחמדות של עבודה, יש לציין שהצלחתי לשבת 3 דקות באמצע לנוח, זה הישג.
אבל היה כיף, באמת!

נכתב ע"י צילומית;910230:
אתה מחזיק את המסרטה מעל הכתף,זה אותו קושי? אף פעם לא ניסיתי.

אני מדבר על סטילס, לא על וידאו.
אגב, אמנם בוידאו יש תמיכה למצלמה אבל מצד שני - יש סצנות שאסור לך לזוז בכלל גם אם השריר נתפס או אתה ממש חייב להשתעל באמצע שוט חשוב של חופה.. אני לא מאחל את הסיטואציה הזו לאף אחד..
בסטילס לפחות יש גמישות להתארגן מחדש בין תמונה לתמונה.

נכתב ע"י הגלים;910270:
מצלמה?

אני 90% מהצילומים עם 2 מצלמות עלי+5+עדשות וכמובן רדיו ופלאשים.

(2 מצלמות מזוודות עלי בריתמה כפולה+ חגורת פאוצים ל3 עדשות נוספות).

וזה לא כולל את המשקל הכולל שכיסים לסוללות-כרטיסים- וכו.

כשאני כותב 'מצלמה' זה כולל: גוף, גריפ, עדשה גדולה, רדיו, פלאש וכו'
בצילומי חוץ זה כולל גם עדשות נוספות ופלאש חיצוני נוסף אבל בשביל זה יש עוזר..
שאר הציוד בתיק סמוך, לא רואה צורך לסחוב אותו עלי (למעט מצלמה נוספת שלפעמים זה חוסך החלפת עדשות בסיטואציות מהירות.

נכתב ע"י רבקה.;910344:

רוב צלמות האירועים מצלמות שעות בודדות, רק את ריקודי הנשים. זה שאת צלמת ראשית זו בעיה שלך:)
ולהזכיר לך שלא את זו שסוחבת ציוד לאולם ומחזירה אותו הביתה בסוף היום..?:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה