התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
עצוב!!!!
פעם הערכתי את הנשים שיצאו לעבוד שהבעל יצא ללמוד
היום אני כבר לא יודעת עם זה נכון
לראות נשים חוזרות ביחד עם הילדים כולם עצבניים וכו'

טוב... אני לא רוצה לצאת מהנושא של פותחת האשכול
גם פעם לא הערכת וגם פעם לא ידעת אם זה נכון...

ובבית חולים עלולים לפטר על זה.
אי אפשר לקחת יותר מ3-4 ימים ברצף.
וגם זה בדחילו ורחימו
ואז שאר הצוות עובד כמו חמור
בבית החולים עובדים גם ביום כיפור ובליל הסדר, שלא לומר שעובדים גם בלילות....
זו משרה חיונית של 24/7 ולא ממש משרה סטנדרטית לאמהות לילדים קטנים
עוד לפני החופש הגדול יש לך דילמות.... :confused:

בבית החולים עובדים גם ביום כיפור ובליל הסדר, שלא לומר שעובדים גם בלילות....
זו משרה חיונית של 24/7 ולא ממש משרה סטנדרטית לאמהות לילדים קטנים
עוד לפני החופש הגדול יש לך דילמות....
נכון, ועדיין, הייתי מצפה שבאוגוסט לפחות היא תאפשר לי חופש של שבוע לפחות
(שנה שעברה חילקתי 3 ימים ואז עוד 3 ימים)

נכון, ועדיין, הייתי מצפה שבאוגוסט לפחות היא תאפשר לי חופש של שבוע לפחות
(שנה שעברה חילקתי 3 ימים ואז עוד 3 ימים)
אני כאמא מחפשת משרה ומנהלת שיתאימו לצרכיי,
עוד לפני ראיון עבודה בדרך כלל אני שואלת כמה שאלות שיעזרו לי להבין איך יראה מצב שבו יעמדו על כף המאזניים עבודה מול ילדים וכך אני יודעת אם זה מתאים לי.

אני לא חושבת שלאמא מתאימה משרה שהיא לא יכולה להישאר בבית עם ילד חולה או בסיטואציה אחרת (אם אין סבתא חמה ופנויה בסביבה)

מי שחושבת שכן מתאים לה לעבוד בכזאת משרה לא יכולה לבא בטענות

אני כאמא מחפשת משרה ומנהלת שיתאימו לצרכיי,
עוד לפני ראיון עבודה בדרך כלל אני שואלת כמה שאלות שיעזרו לי להבין איך יראה מצב שבו יעמדו על כף המאזניים עבודה מול ילדים וכך אני יודעת אם זה מתאים לי.

אני לא חושבת שלאמא מתאימה משרה שהיא לא יכולה להישאר בבית עם ילד חולה או בסיטואציה אחרת (אם אין סבתא חמה ופנויה בסביבה)

מי שחושבת שכן מתאים לה לעבוד בכזאת משרה לא יכולה לבא בטענות
תראי בגדול - זה הכי מתאים לאמהות
עובדים לילות, 4 משמרות שמתחלקות ל7 ימים
הקושי כרגיל הוא בחגים ושבתות אבל בגדול זה כן מתאזן
אני חד משמעית אמא שיותר בבית מאז שעברתי לב'יח

באמת לא ברור לי.
בעלי לפחות יהיה בבית בבין הזמנים.
ומה עושים בציבור הכללי?
גם אם יש להם קייטנות עד ה08.08, עדיין יש עוד 3 שבועות אח"כ
הם במסכים ובפלאונים..

הם במסכים ובפלאונים..
זה לא פתרון אלא חלק מהבעיה.
הרבה מאוד הורים נאבקים לא רק עם ילדים משועממים,
אלא גם נגד מסכים כל היום.
שומעת מאנשים בעבודה כל הזמן.

לא בטוח שלמדינה כל כך חשוב שאמא לשלושה קטנים תעבוד כך שתעשה משהו בשביל שזה יקרה.
מצחיק
ברור שחשוב למדינה שהורים יעבדו
למה לדעתך משרד העבודה מסבסד מעונות? מסיבות סוציאליות? אז למה זה לא משרד הרווחה?
העובדה שזה משרד העבודה מוכיחה שהמדינה בהחלט רוצה הורים צעירים במשק. הם חיוניים לכלכלה.
הקונפליקט של החופש הגדול הוא באמת תעלומה, נראה כאילו אין למדינה יכולת לבצע את השינוי הנצרך הזה. שחיוני לכלכלה לא פחות מאשר חיוני לילדים ולהורים.
לדעתי - אם מישהו יבטיח שהוא יקצר את החופש הגדול בשלוש-ארבע שבועות - יהיה בקלות ראש ממשלה...

ובכלל - כל הדיון כאן סביב העבודה כאחות מיותרת לחלוטין. פשוט כי זה ממש לא המקום היחיד שלא מאפשר חופש נורמלי ביולי-אוגוסט
גם בעבודה הקודמת שלי, שהיתה משרדית לחלוטין, נתנו 3 ימים בבין הזמנים... וזה לא היה קשור אם היה לנו ימי חופשה נוספים או לא. הם פשוט לא יכלו לאפשר שמדי הרבה עובדים יצאו ביחד לחופש.
לא חסר מקומות חיוניים שפועלים כרגיל (ואולי אף יותר) בימי החופש...

נערך לאחרונה ב:
ועכשיו מתחיל הויכוח הקבוע שאני עובדת קשה לא פחות ממורה/גננת
ואז המורות והגננות נדהמות איך אני מעיזה לומר את זה
ואז כל מי שלא מורה/גננת צועקת-אז אל תהיי מורה/גננת
ואז הן צועקות-תראי איזה מחסור יש, תגידי תודה שהסכמתי
מתי יגיע היום שמורות וגננות יקרות שעושות עבודה מסורה תקבלנה משכורות מסודרות לפחות כמו אצל החילונים
ויסדרו חופשות מותאמות וזהות לכל העובדים!!
בלת"ק. הגעתי עד לתגובה הזו והייתי חייב להגיב.
גם אם המורות יקבלו כמו אצל הציבור הכללי לא תהיה אפשרות להעביד שנה מלאה.
הראיה - הציבור הכללי. מחסור לא נורמלי בעובדי הוראה, אם כניסה עצומה של בני דודים למערכת.
וכל זה עם חופשים של חודשיים, חגים, ועוד.
נמצינו למדים שעבודת ההוראה שוחקת קשות, ובתוספת המשכורות כיום, גם בציבור הכללי , היא פשוט לא זה...
הסיבות היחידות שעדיין יש מורים הן יולי ואוגוסט.
הפתרון לדעתי - הפרטה. לקחת את כל הכסף שהמדינה משקיעה ולחלק לזכיינים.
מורה שיקבל 50000 יעבוד אולי רק עם שבועיים חופש בשנה. לא עם הסכומים היום.
וגידול ילדים זו הקרבה עצומה.
יש סיבה שזה לא קורה בכזו כמות בכל המגזרים. זה אחד מניסיונות הדור.

אחרי תקופה ארוכה ללא מסגרת חינוכית נורמלית,
מאוד קשה לילדים המעבר בבת אחת מקייטנות, בריכות, פעילויות כיפיות של חופש
לסדר יום ארוך ונוקשה (סוג של, יחסית)
של תפילה, מפגשים ריכוז וכו במשך 8 שעות רצוף.
מי מפריע לגננות להמשיך במתכונת של חופשה בימים הראשונים? שיעשו הדרגה פנימית בין תפילה וריכוז לבין קייטנה כמו שהיה קודם. לא מובן לי למה זה נופל על ההורים...
בבין הזמנים- האבא יכול לעשות את המשמרת...
אמנם אין ברירה, אבל מסכנים גם הם... עד שיש להם חופש הם מתפקדים במשרה מלאה בבית עד שהאישה חוזרת ממשרה מלאה בעבודה.
לא קל.
בלת"ק. הגעתי עד לתגובה הזו והייתי חייב להגיב.
גם אם המורות יקבלו כמו אצל הציבור הכללי לא תהיה אפשרות להעביד שנה מלאה.
הראיה - הציבור הכללי. מחסור לא נורמלי בעובדי הוראה, אם כניסה עצומה של בני דודים למערכת.
וכל זה עם חופשים של חודשיים, חגים, ועוד.
נמצינו למדים שעבודת ההוראה שוחקת קשות, ובתוספת המשכורות כיום, גם בציבור הכללי , היא פשוט לא זה...
הסיבות היחידות שעדיין יש מורים הן יולי ואוגוסט.
הפתרון לדעתי - הפרטה. לקחת את כל הכסף שהמדינה משקיעה ולחלק לזכיינים.
מורה שיקבל 50000 יעבוד אולי רק עם שבועיים חופש בשנה. לא עם הסכומים היום.
וגידול ילדים זו הקרבה עצומה.
יש סיבה שזה לא קורה בכזו כמות בכל המגזרים. זה אחד מניסיונות הדור.
מדובר על משכורות סבירות. אם יהיה שם אפילו משכורות קצת יותר נורמליות יכול להיות שאנשים יעדיפו להיות מורים.
אל תשכחי שגם אם יצמצמו את החופש הגדול, כמות הימים שלא עובדים בערבי חגים ובחגים היא חסרת כל פרופורציה לכל עבודה אחרת במשק. זה יישאר שווה.

מצחיק
ברור שחשוב למדינה שהורים יעבדו
למה לדעתך משרד העבודה מסבסד מעונות? מסיבות סוציאליות? אז למה זה לא משרד הרווחה?
העובדה שזה משרד העבודה מוכיחה שהמדינה בהחלט רוצה הורים צעירים במשק. הם חיוניים לכלכלה.
הקונפליקט של החופש הגדול הוא באמת תעלומה, נראה כאילו אין למדינה יכולת לבצע את השינוי הנצרך הזה. שחיוני לכלכלה לא פחות מאשר חיוני לילדים ולהורים.
לדעתי - אם מישהו יבטיח שהוא יקצר את החופש הגדול בשלוש-ארבע שבועות - יהיה בקלות ראש ממשלה...
מענין מאוד לחקור- מה קורה בעולם? החופש הגדול זה בעיה רק של מדינת ישראל? כפי הידוע לי באמריקה יש כמעט 3 חודשים חופש, אבל שם אולי יש קעמפ שמסדר את הענייניים

מענין מאוד לחקור- מה קורה בעולם? החופש הגדול זה בעיה רק של מדינת ישראל? כפי הידוע לי באמריקה יש כמעט 3 חודשים חופש, אבל שם אולי יש קעמפ שמסדר את הענייניים
זה תלוי באחוזי הילודה
קצת פחות פוטוגני להגיד את זה. אבל כאן בארץ אחוזי הילודה גבוהים יחסית, ולכן המדינה לא מעודדת ילודה אלא מעודדת עבודה (ולכאורה זה מחליש את זה)
יש מדינות שאחוזי הילודה שם נמוכים מדי, וגם זה לא טוב למדינה, ולכן הם נותנים הטבות מסוימות להורים, כמו חל"ד ארוך יותר, סבסוד מגיל 0 למסגרות. קצבאות ילדים גבוהות...
אנחנו בגלות, זו המציאות...

זה תלוי באחוזי הילודה
קצת פחות פוטוגני להגיד את זה. אבל כאן בארץ אחוזי הילודה גבוהים יחסית, ולכן המדינה לא מעודדת ילודה אלא מעודדת עבודה (ולכאורה זה מחליש את זה)
יש מדינות שאחוזי הילודה שם נמוכים מדי, וגם זה לא טוב למדינה, ולכן הם נותנים הטבות מסוימות להורים, כמו חל"ד ארוך יותר, סבסוד מגיל 0 למסגרות. קצבאות ילדים גבוהות...
אנחנו בגלות, זו המציאות...
וגם במדינות האלה, אחוז גבוה מאד של אמהות לילדים קטנים לא עובדות.

וגם במדינות האלה, אחוז גבוה מאד של אמהות לילדים קטנים לא עובדות.
בגלל שנותנים קיצבה גבוהה יחסית
ושוב - ככה מעודדים ילודה, מקילים על נשים בשנים הראשונות אחרי הלידה, נותנים קיצבאות. מסבסדים גני ילדים.
ואיך מעודדים להוריד ילודה? פשוט, מקצרים חל"ד למינימום האפשרי רפואית, מקצצים בקיצבאות. מבטלים סבסוד. דואגים שכל רופא יעקם אף מול היריונות צפופים. ומטפטפים בעזרת פסיכולוגים על אימהות טובה ושעת איכות שחייבים לתת לכל ילד כל יום - מה שלא אפשרי אם יש לך יותר מדי כמובן.
כן, זה בהחלט עובד. הרי אחוזי הילודה בציבור החרדי וגם במגזר הערבי בהחלט בירידה. וכל אישה כאן תעיד שאם היא תוכל להוריד אחוז משרה, לקחת יותר חופשות במחלת ילד. ולהאריך חל"ד - יתכן שהיא תלד יותר...

בגלל שנותנים קיצבה גבוה יחסית
ושוב - ככה מעודדים ילודה, מקילים על נשים בשנים הראשונות אחרי הלידה, נותנים קיצבאות. מסבסדים גני ילדים.
ואיך מעודדים להוריד ילודה? פשוט, מקצרים חל"ד למינימום האפשרי רפואית, מקצצים בקיצבאות. מבטלים סבסוד. דואגים שכל רופא יעקם אף מול היריונות צפופים. ומטפטפים בעזרת פסיכולוגים על אימהות טובה ושעת איכות שחייבים לתת לכל ילד כל יום - מה שלא אפשרי אם יש לך יותר מדי כמובן.
כן, זה בהחלט עובד. הרי אחוזי הילודה בציבור החרדי וגם במגזר הערבי בהחלט בירידה. וכל אישה כאן תעיד שאם היא תוכל להוריד אחוז משרה, לקחת יותר חופשות במחלת ילד. ולהאריך חל"ד - יתכן שהיא תלד יותר...
ממש לא בהכרח.
בארה"ב אין תמריצים על ילודה. אמהות נשארות בבית פשוט כי להכניס לגן זה מאד מאד יקר, לא בכל מקום יש זמינות לגנים וכו'. אנשים עושים חשבון שתקופה מסוימת בחיים האמהות לא יעבדו. חלקן חוזרות לשוק העבודה לאחר שהילדים גדלים וחלקן לא.
חוץ מ2 מדינות בסקנדינביה, בכל מדינות הOECD שיעור התעסוקה של אמהות לילדים קטנים נמוך משמעותית למרות שכולם מנסים לעודד ולהקל על תעסוקת אמהות. זה הדיפולט של אמהות בעולם שעושות את החשבון ויודעות שכמה שנים "ילכו" על גידול הילדים.

זה הדיפולט של אמהות בעולם שעושות את החשבון ויודעות שכמה שנים "ילכו" על גידול הילדים.
אצלנו זה הרבה פחות מעשי כי זה גם הרבה יותר שנים וגם הרבה גברים לומדים ואי אפשר לוותר על תעסוקה נשית...
תכל׳ס מגיעה לנו תפיחה רצינית על השכם על כל העבודה הקשה. זה באמת לא קל.

בארה"ב אין תמריצים על ילודה. אמהות נשארות בבית פשוט כי להכניס לגן זה מאד מאד יקר, לא בכל מקום יש זמינות לגנים וכו'. אנשים עושים חשבון שתקופה מסוימת בחיים האמהות לא יעבדו. חלקן חוזרות לשוק העבודה לאחר שהילדים גדלים וחלקן לא.
חוץ מ2 מדינות בסקנדינביה, בכל מדינות הOECD שיעור התעסוקה של אמהות לילדים קטנים נמוך משמעותית למרות שכולם מנסים לעודד ולהקל על תעסוקת אמהות. זה הדיפולט של אמהות בעולם שעושות את החשבון ויודעות שכמה שנים "ילכו" על גידול הילדים.

כמה קצבת הילדים בארה"ב? רק היא יכולה לסייע לאימהות להישאר בבית.
הרי לפני שנים היה כאן קצבאות גבוהות ממש, ובאמת אימהות כמעט לא עבדו. מאז שקיצצו לא נותרה להן ברירה
ומי אמר שמדינות הOECD רוצים שאימהות יעבדו? דווקא שמעתי שביפן עושים מאמצים גדולים כדי להגביר את הילודה במדינה, כי היא נמוכה מדי והאוכלוסיה מזדקנת.
אם מנסים להקל על נשים את העבודה זה בשביל לעודד ילודה, לא בשביל לעודד עבודה, פשוט כי ילודה ועבודה זה ערכים סותרים כפי שאנחנו רואות בעצמינו...

אצלנו זה הרבה פחות מעשי כי זה גם הרבה יותר שנים וגם הרבה גברים לומדים ואי אפשר לוותר על תעסוקה נשית...
תכל׳ס מגיעה לנו תפיחה רצינית על השכם על כל העבודה הקשה. זה באמת לא קל.
זה אכן קשה, ולכן - כמה עצוב - גם אצלינו מספר הנפשות למשפחה נמצא בירידה כבר כמה שנים...

כמה קצבת הילדים בארה"ב? רק היא יכולה לסייע לאימהות להישאר בבית.
הרי לפני שנים היה כאן קצבאות גבוהות ממש, ובאמת אימהות כמעט לא עבדו. מאז שקיצצו לא נותרה להן ברירה
ומי אמר שמדינות הOECD רוצים שאימהות יעבדו? דווקא שמעתי שביפן עושים מאמצים גדולים כדי להגביר את הילודה במדינה, כי היא נמוכה מדי והאוכלוסיה מזדקנת.
אם מנסים להקל על נשים את העבודה זה בשביל לעודד ילודה, לא בשביל לעודד עבודה, פשוט כי ילודה ועבודה זה ערכים סותרים כפי שאנחנו רואות בעצמינו...
יש פה הרבה הנחות לא נכונות.
קצבת ילדים בארהב לא מספיקה למשפחה. בטח שלא למשפחות במצב סוציואקונומי בינוני- גבוה.
שיעור תעסוקת אמהות בארץ היה גבוה מהממוצע בOECD גם לפני הקיצוץ בקצבאות.

מדינות מעודדות מה שמשתלם להן כלכלית. עידוד הילודה ביפן הוא לא אלטרואיסטי- הוא בגלל שהעלות של הזדקנות אוכלוסיה בלי שיש מספיק עובדים צעירים- יכולה למוטט את המדינה כלכלית. אז הם עוזרים לאמהות ללדת את העובדים של עוד 20 שנים. אף אחד לא משקיע משאבים במטרה שאיננה כלכלית.

לכן הציפיה שהמדינה כאן תתנהג אחרת מכל העולם ותעודד מטרה לא כלכלית- היא לא ריאלית.
(לממן מסגרות חינוך לגיל הרך+ קייטנות ברמת ילודה גבוהה כל כך- הכי גבוהה בOECD, זה לא כלכלי גם אם הילדים האלה יעבדו יום אחד בעתיד ואולי אפילו ישלמו מיסים. זה פשוט יקר מדי ולא שווה למדינה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה