התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה לעשות שהמורות, הגננות והמטפלות צריכות חופש...
לא שלא מגיע להם, מגיעה להם בע-נ-ק
אבל במקום זה שיהיו קיטנות מסודרות מטעם הגן/המעון/הבית ספר
(מדובר פה על כל הגילאיים מגיל 3 חוד' עד גיל תיכון)
מסכימה לגמרי ומפרגנת להם מכל הלב, אבל כמו שאת אומרת צריך שיהיו קיטנות נורמליות.
חוץ מזה למה 3 שבועות חופש? זה לא מדי הרבה??

• הוסף לסימניות
ועכשיו מתחיל הויכוח הקבוע שאני עובדת קשה לא פחות ממורה/גננת
ואז המורות והגננות נדהמות איך אני מעיזה לומר את זה
ואז כל מי שלא מורה/גננת צועקת-אז אל תהיי מורה/גננת
ואז הן צועקות-תראי איזה מחסור יש, תגידי תודה שהסכמתי
מתי יגיע היום שמורות וגננות יקרות שעושות עבודה מסורה תקבלנה משכורות מסודרות לפחות כמו אצל החילונים
ויסדרו חופשות מותאמות וזהות לכל העובדים!!

• הוסף לסימניות
מסכימה לגמרי ומפרגנת להם מכל הלב, אבל כמו שאת אומרת צריך שיהיו קיטנות נורמליות.
חוץ מזה למה 3 שבועות חופש? זה לא מדי הרבה??
לא. 3 שבועות לילד שלומד כל השנה להיות בבית עם המשפחה וההורים זה ממש לא מדי הרבה.
זה שאנחנו עובדות כל היום זה המצב הלא אידיאלי, לא צריך בגלל זה לומר שהם לא צריכים חופש.
האמת היא שגם אנחנו צריכים אותו, והלואי שזה היה אפשרי

• הוסף לסימניות
אני כבר ראיתי במלחמה עד כמה ילד בן שנתיים צריך חופש... ביום יומיים הראשונים זה היה מאוד נחמד באמת, אבל אחר כך זה כבר נמאס גם לו והיה משובש ועצבני. הילד צריך חברה וסדר יום וגם קצת להתגעגע לאמא שלו...

• הוסף לסימניות
לא. 3 שבועות לילד שלומד כל השנה להיות בבית עם המשפחה וההורים זה ממש לא מדי הרבה.
זה שאנחנו עובדות כל היום זה המצב הלא אידיאלי, לא צריך בגלל זה לומר שהם לא צריכים חופש.
האמת היא שגם אנחנו צריכים אותו, והלואי שזה היה אפשרי
מסכימה.
איך שמעתי לא מזמן מאישה מקסימה בהרצאה - אנחנו חייבות להבין קודם כל ולצאת מנקודת הנחה שלא אנחנו הלא נורמליות פה בסיפור של הדור הזה, אלא המצב שאנחנו חיים בו הוא הלא נורמלי.

• הוסף לסימניות
אני כבר ראיתי במלחמה עד כמה ילד בן שנתיים צריך חופש... ביום יומיים הראשונים זה היה מאוד נחמד באמת, אבל אחר כך זה כבר נמאס גם לו והיה משובש ועצבני. הילד צריך חברה וסדר יום וגם קצת להתגעגע לאמא שלו...
לא חושבת שמלחמה היא אינדיקציה לחופשה רגילה

• הוסף לסימניות
אולי היה עצבני בכלל המלחמה הלחץ הבלגן
מצד הטבע ילד בן שנתיים לא חייב מעון/מטפלת ממש לא
סדר יום בבית וחברה של אחים או לפגוש ילדים בגינה זה בסדר גמור

זה שהיום הכל הפוך (ולצערי גם אני שולחת למעון) זאת הבעיה
ואז אנחנו לא מצליחים להחזיק אותם שניה בבית ולעשות להם סדר יום בעצמינו

• הוסף לסימניות
אולי היה עצבני בכלל המלחמה הלחץ הבלגן
מצד הטבע ילד בן שנתיים לא חייב מעון/מטפלת ממש לא
סדר יום בבית וחברה של אחים או לפגוש ילדים בגינה זה בסדר גמור

זה שהיום הכל הפוך (ולצערי גם אני שולחת למעון) זאת הבעיה
ואז אנחנו לא מצליחים להחזיק אותם שניה בבית ולעשות להם סדר יום בעצמינו
לא חושבת,
יש לי 2 ילדות שלא פחדו בכלל מהמלחמה ולא הבינו כלום, ומבחינתן זה היה להיות בחופש עם אמא והיה להם מ-ש-ע-מם
מאד מאד, כמה אפשר כבר לעשות עבודות יצירות טושים משחקים וכו..
בלי חברה מתאימה לגיל ובלי כל הסדר המוכר והרגיל שלהם..
אז זה כן מוגזם ממש החופש הזה בלי פרופורציה בכלל

• הוסף לסימניות
לא חושבת,
יש לי 2 ילדות שלא פחדו בכלל מהמלחמה ולא הבינו כלום, ומבחינתן זה היה להיות בחופש עם אמא והיה להם מ-ש-ע-מם
נס שאין פה נשים בשנות המאה הקודמת
היו באים וזועקים איך הסתדרנו עם כולם בבית?? ;)

לי קצת צורם ההתבטאות שנשים כותבות שלילדים שלי משעמם בבית....בשביל מה הבאת אותם? לזרוק למעון..?!:(

• הוסף לסימניות
לי קצת צורם ההתבטאות שנשים כותבות שלילדים שלי משעמם בבית....בשביל מה הבאת אותם? לזרוק למעון..?!:(
לי קצת צורם המניפולציה שאת עושה למשפט התמים הזה.
באמת לילדים משעמם בבית, ויש מה ללמוד על איך משתעממים ו/או איך מנהלים שעמום.

• הוסף לסימניות
לא חושבת,
דיברתי על גיל שנתיים!! וניסיתי להבין למה היה עצבני...
לי יש ילדה בת שנה וחצי שנהנתה מאוד להשאר בבית במלחמה
התפתחה מאוד בשבועיים האלו והיה לה כיף ושמח להיות עם אמא כל היום לשחק עם האחים וכו
אם הילדות שלך ביסודי זה אחרת בהחלט...

• הוסף לסימניות
בקשר לשאלה איך הסתדרו אימותינו עם הילדים - פשוט מאוד הם היו איתם בבית ולא עבדו מאז שנולד הילד. הוא היה רגיל לזה והן היו רגילות לזה.
בן שנתים שרגיל כל יום לצאת לכמה שעות ולפגוש ילדים אחרים - כבר לא יודע איך להתעסק בבית לבד. ואימא שרגילה לקום בבוקר, לפזר ילדים ולצאת לעבודה - כבר לא יודעת איך לבנות סדר יום בלי זה. זו עובדה.
יכולה לומר על עצמי, שכיוון שאני עם ילדים קטנים שאוכלים במעון/צהרון. אני במלחמה הייתי צריכה להתמודד עם הכנת ארוחות צהרים סדירות, ואני פשוט לא רגילה לזה. לא רגילה לחשב כבר בבוקר מה אוכלים בצהרים, לא יודעת מתי צריך להעמיד על האש כדי שבאחת בצהרים זה יהיה מוכן. לא התנסתי!
האם זה עצוב או לא- זו שאלה. אבל זה המצב הנתון.

• הוסף לסימניות
האם זה עצוב או לא- זו שאלה. אבל זה המצב הנתון.
עצוב!!!!
פעם הערכתי את הנשים שיצאו לעבוד שהבעל יצא ללמוד
היום אני כבר לא יודעת עם זה נכון
לראות נשים חוזרות ביחד עם הילדים כולם עצבניים וכו'

טוב... אני לא רוצה לצאת מהנושא של פותחת האשכול

• הוסף לסימניות
נס שאין פה נשים בשנות המאה הקודמת
היו באים וזועקים איך הסתדרנו עם כולם בבית?? ;)

זה ממש לא נכון וחבל שזה צורם לך..
הילדים שלי לא במעון אלא בגן עד 13:00 בלבד ואז הם מגיעים הביתה ונהנים מעוד מלא שעות של משחק וחוויה עם המשפחה וההורים.
אבל ואבל גדול כל זה טוב ויפה רק כשיש בבוקר מסגרת נחמדה שתופסת את הילד ונותנת לו חברה שמותאמת לגיל שלו ועוד דברים שיש רק בגן!!, ואז מ13:00 והלאה יש אפשרות להנות גם בבית.
אבל אם כל היום בבית אז בודאי שיהיה משעמם כי את כל הדברים שעושים בדר"כ אח"כ כבר עושים בבוקר ואז כל היום כמו גלגל.
ולכן חופש כ"כ ארוך לילדים קטנים (וגם לגדולים) בעיניי הוא חסר הגיון לחלוטין.

• הוסף לסימניות
דיברתי על גיל שנתיים!! וניסיתי להבין למה היה עצבני...
לי יש ילדה בת שנה וחצי שנהנתה מאוד להשאר בבית במלחמה
התפתחה מאוד בשבועיים האלו והיה לה כיף ושמח להיות עם אמא כל היום לשחק עם האחים וכו
אם הילדות שלך ביסודי זה אחרת בהחלט...
הבנות שלי גם בסביבות גיל 1.5-4 ובכל זאת היה להם משעמם.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא נכון וחבל שזה צורם לך..
הילדים שלי לא במעון אלא בגן עד 13:00 בלבד ואז הם מגיעים הביתה ונהנים מעוד מלא שעות של משחק וחוויה עם המשפחה וההורים.
אבל ואבל גדול כל זה טוב ויפה רק כשיש בבוקר מסגרת נחמדה שתופסת את הילד ונותנת לו חברה שמותאמת לגיל שלו ועוד דברים שיש רק בגן!!, ואז מ13:00 והלאה יש אפשרות להנות גם בבית.
אבל אם כל היום בבית אז בודאי שיהיה משעמם כי את כל הדברים שעושים בדר"כ אח"כ כבר עושים בבוקר ואז כל היום כמו גלגל.
ולכן חופש כ"כ ארוך לילדים קטנים (וגם לגדולים) בעיניי הוא חסר הגיון לחלוטין.
טוב...
אני בכל אופן נהנית בחופש עם הילדים בבית

אז כנראה שיש כל מיני טיפוסים.

• הוסף לסימניות
עצוב!!!!
פעם הערכתי את הנשים שיצאו לעבוד שהבעל יצא ללמוד
היום אני כבר לא יודעת עם זה נכון
לראות נשים חוזרות ביחד עם הילדים כולם עצבניים וכו'

טוב... אני לא רוצה לצאת מהנושא של פותחת האשכול
טוב...
אני בכל אופן נהנית בחופש עם הילדים בבית

אז כנראה שיש כל מיני טיפוסים.
אל תעריכי אין צורך.. חוזרים עם הילדים מאושרים ושמחים בזכות הגדולה..
(למה אישה שכל היום בבית עם הילדים תמיד מאושרת ושמחה ואף פעם לא עצבנית? ואשה שבעלה לא לומד אף פעם לא עובדת? אין קשר.. לפחות יש מטרה..)
את נהנית בחופש עם הילדים בבית פשוט משום שאת לא מנסה גם לעבוד לפי המשתמע..
ואגב זה גם טפוסים של ילדים לא רק של אמהות.. יש הרבה שחיבים קצת מסגרת \ חברה תואמת גיל אחרת הם משתגעים
וחודשיים שיש היום זה מוגזם לכל הדעות (גם אם בחלק יש קיטנות..)

• הוסף לסימניות
תדברו עם נשים עקרות בית ותראו שגם הן ברובן הגדול מוציאות את הילדים לגנים ולחוגים.
רוב האמהות לא בנויות לתפעל מערך של בית מתפקד (כביסה, נקיון, בישולים, קניות), טיפול בילדים, ותעסוקה וחברה עבורם במשך כל שעות הערות.
ואל תביאו דוגמאות מלפני 100 שנה כי לא דומה לנהל בית כמתואר לעיל, לבין לשבת בחצר המשותפת וללוש בצק יחד עם השכנה כשהילדים רצים אחרי הברווזים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה