התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
רוצה להוסיף, שאני מכירה אישית 3 נשים ממקומות שונים (אז יכול להיות שיש יותר) שהבעלים שלהן עובדים במשרות מכניסות מאוד.
אחת מהן סיפרה לי שאחרי שבעלה יצא לעבוד, הכריזה שהיא לא עובדת והקללה עליו. היא תביא ילדים. הייתה שנה בבית והתחרפנה שם. לא הייתה בנויה להחליף טיטולים ולבשל כל היום, רצתה לעשות עוד משהו בחיים. ויצאה להיות סייעת לימודית, בתור משרה שהרגישה שתתן לה סיפוק מוסף, שגרה קבועה עם חופשות שמתאימות לאמא. התוספת נחמדה.
ועוד 2 סיפרו סיפור דומה. אחרי שנה או שנתיים חזרו לעבוד, למרות שהיו בטוחות שיחגגו על הפניות הזו ולאו דווקא מהפן הכספי.

רוצה להוסיף, שאני מכירה אישית 3 נשים ממקומות שונים (אז יכול להיות שיש יותר) שהבעלים שלהן עובדים במשרות מכניסות מאוד.
אחת מהן סיפרה לי שאחרי שבעלה יצא לעבוד, הכריזה שהיא לא עובדת והקללה עליו. היא תביא ילדים. הייתה שנה בבית והתחרפנה שם. לא הייתה בנויה להחליף טיטולים ולבשל כל היום, רצתה לעשות עוד משהו בחיים. ויצאה להיות סייעת לימודית, בתור משרה שהרגישה שתתן לה סיפוק מוסף, שגרה קבועה עם חופשות שמתאימות לאמא. התוספת נחמדה.
ועוד 2 סיפרו סיפור דומה. אחרי שנה או שנתיים חזרו לעבוד, למרות שהיו בטוחות שיחגגו על הפניות הזו ולאו דווקא מהפן הכספי.
נכון מאוד, גם אני לא רואה את עצמי בבית כל היום.
ובכל זאת, לפן של הורדת העול הכלכלי יש משמעות רבה בעיני.
את עובדת מבחירה שלמה, ולא מצורך כלכלי דחוף, את יכולה להוריד הקף משרה, לתעדף עבודה אהובה על פני שכר גבוה, ובכללי לנשום יותר

את עובדת מבחירה שלמה, ולא מצורך כלכלי דחוף, את יכולה להוריד הקף משרה, לתעדף עבודה אהובה על פני שכר גבוה, ובכללי לנשום יותר
אפילו אם את עדיין עובדת אותו היקף משרה ובאותה משרה תובענית ברגע שהעול לא עלייך- זה קל יותר
לא סתם גדול המצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה :)

לא הבנתי איך כמות הילדים מתקשרת לכל גיבובי המלל בתגובה הפחות ברורה הזו
כשיולדים ילד אחד או שניים נערכים לזה אחרת
לא מכירה נשים חילוניות שעובדות וגם בן זוגן עובד שחוזרות לעבודה כשהילד בן 15/16 שבועות. כווווולן מעריכות. על חשבונן. זו חופשת לידה כמעט יחידה שלהן, זו לידה כמעט יחידה שלהן- הן חוגגות כל רגע בהריון ובשנה הראשונה ולא חוזרות מהר כדי 'להרגיש נעים לצאת תכף שוב לחל"ד'.
ושוב, כשיש מעט ילדים, בדגש על מעט, אז החופש קשה מאד כלכלית אבל מתמודדים איתו אחרת. סבתא לא יכולה לשמור על שישים נכדים, היא כן יכולה לסייע לשמור על שישה. וגם, מכיון וכל השנה 2 בני הזוג, לרב אחד מהם או ליתר דיוק לרב אחת מהם עובדת במשרה גמישה יותר/חלקית/פחות מחייבת ואינטנסיבית. אחרת אי אפשר לשרוד גם בשגרה.
אפילו אם את עדיין עובדת אותו היקף משרה ובאותה משרה תובענית ברגע שהעול לא עלייך- זה קל יותר
לא סתם גדול המצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה :)
העול תמיד על הגבר.
אומרת בתור אשת אברך ויש עוד הרבה סביבי כאלה, העול הוא של בעלי.
לקח זמן להפנים וללמוד את זה ומאז חיים יפים יותר..
אני עובדת, נכון, זה מה שמתאים לנו כרגע (בדגש על כרגע) ושמחים מאד מהבחירה הזו
אבל האחריות הכלכלית עליו.
כמובן, כשעובדים יש מחויבות שנגזרת מהתפקיד ולא רק מענין המשכורת ולא תמיד יכולה לקחת ימי מחלת ילד וכו', אבל אם צריך לעזוב עבודה- עוזבת, אם מרגישה צורך להאריך חל"ד- מאריכה, הקללה של הפרנסה היא לגמרי שלו ואני כבר לא מתנדבת.
ומסכימה- זה מקל מאד נפשית לפחות את הסיטואציה הקרועה הזו של אמא למשפחה שעובדת במשרה מלאה.
(זו עדיין סיטואציה קרועה..)
ברור שאם הייתי עובדת להנאתי הייתי עובדת יומיים בשבוע... אבל אני עובדת, לא מפרנסת.

אני עובדת במשרד, יש לנו כ100 עובדות נשים חרדיות,
בחופשה- המשרד כמעט ריק!
רוב הנשים לוקחות חופשה מלאה, ומי שלא-חופשה חלקית.
לגבי השכר- ה' יעזור, אי אפשר לזרוק את הילדים בבית לבד...
הבעיה עם החופש הזה שהוא לא נגמר והילדים - אם הם לא מספיק גדולים להעסיק את עצמם, אבל גם לא קטנים כדי להעסיק אותם בזוטות, זה שהם כל הזמן צריכים אטרקציות, וצ'יק צ'ק משתעממים...
מי שיעשה קיטנה בחופש יהיה מבורך לא רק בגלל העבודה, אלא גם בגלל הילדים עצמם שפשוט מתחרפניםםםםם!!!!
העיקר החופשה של המורות....

העול תמיד על הגבר.
אומרת בתור אשת אברך ויש עוד הרבה סביבי כאלה, העול הוא של בעלי.
לקח זמן להפנים וללמוד את זה ומאז חיים יפים יותר..
אני עובדת, נכון, זה מה שמתאים לנו כרגע (בדגש על כרגע) ושמחים מאד מהבחירה הזו
אבל האחריות הכלכלית עליו.
כמובן, כשעובדים יש מחויבות שנגזרת מהתפקיד ולא רק מענין המשכורת ולא תמיד יכולה לקחת ימי מחלת ילד וכו', אבל אם צריך לעזוב עבודה- עוזבת, אם מרגישה צורך להאריך חל"ד- מאריכה, הקללה של הפרנסה היא לגמרי שלו ואני כבר לא מתנדבת.
ומסכימה- זה מקל מאד נפשית לפחות את הסיטואציה הקרועה הזו של אמא למשפחה שעובדת במשרה מלאה.
(זו עדיין סיטואציה קרועה..)
ברור שאם הייתי עובדת להנאתי הייתי עובדת יומיים בשבוע... אבל אני עובדת, לא מפרנסת.
זה יפה בתיאוריה, פחות במציאות.
בפועל גם אם העול עליו העבודה היא שלי, וכמו שכתבת יש מחוייבות למקום העבודה.
בסוף אם אני רוצה שהוא יוכל ללמוד אני צריכה לעבוד בהירף משרה מסויים, לא יכולה לאפשר לעצמי חופשות וגם לא הארכת חל"ד. העובדה שזה נקרא שהעול עליו לא עוזרת לי בכלל, כל עוד זה לא בא לידי ביטוי מעשי

חד משמעית.
מקווה שבעלי ישאר ללמוד עד ה120 שלו.
אבל כשפילנתרופ כלשהו ימצא אותי ויציע לפרנס אותנו, אני אצא להתנדב מ9 עד 1.

חד משמעית.
מקווה שבעלי ישאר ללמוד עד ה120 שלו.
אבל כשפילנתרופ כלשהו ימצא אותי ויציע לפרנס אותנו, אני אצא להתנדב מ9 עד 1.
אין כמוך
לא ידעתי אם לשים לייק או צוחק.
מאחלת שימצא אותך בקרוב!

לא.
החשבון זה שגם ברמת חיים ממוצעת בד"כ צריך 2 משכורות, לאברך יש חשבון נפרד בשמים וסיעתא דשמיא להתפרנס ממשכורת אחת,
אבל לא לכל אחד מתאים להיות תחת החשבון הזה. זה זכות :)
זה לא עובד ככה.
שאין לזה מקור שאפשר ממש להגדיר את זה בצורה כל כך חלקה.
לאף אחד אין מלכתחילה זכות , לכולם יש בחירה, וכמובן אין חיוב.
אברך הולך ללמוד והוא לא מסתמך על ניסים, "כך היא דרכה של תורה פת במלח תאכל" - אתה אמור להתכונן לזה ולא למשהו אחר. והם באמת חיים ברמת חיים מאוד מאוד נמוכה.
ויש סייעתא דשמיא, לפעמים גלויה, אבל לפעמים כחלק מהגלות, היא לפעמים מוסתרת.
ולפעמים משלמים מחיר גשמי על חשבון בחירה רוחנית - מישהו הבטיח לנו כשכר - פרנסה בעוה"ז?
ואת הרמת חיים כולם יכולם לחקות וזה לא משהו ששמור ליחידי סגולה.
ולכן, נחזור לנושא שלנו.
מי שבעלה עובד והיא עדיין בוחרת לצאת לעבוד- זה לא בשביל לחם.
(עובדה - שלי יש לחם גם עם משכורת אחת, )
זה בשביל דברים מאוד חשובים אבל דברים שאפשר, טכנית, לחיות בלעדיהם.
ואני לא מתווכחת זה נכון שרמת חיים ממוצעת אבל אני מזכירה לכם שיש גם מתחת לממוצע.
תתמודדו עם העובדות האלה, אלה החיים.

זה לא עובד ככה.
שאין לזה מקור שאפשר ממש להגדיר את זה בצורה כל כך חלקה.
לאף אחד אין מלכתחילה זכות , לכולם יש בחירה, וכמובן אין חיוב.
אברך הולך ללמוד והוא לא מסתמך על ניסים, "כך היא דרכה של תורה פת במלח תאכל" - אתה אמור להתכונן לזה ולא למשהו אחר. והם באמת חיים ברמת חיים מאוד מאוד נמוכה.
ויש סייעתא דשמיא, לפעמים גלויה, אבל לפעמים כחלק מהגלות, היא לפעמים מוסתרת.
ולפעמים משלמים מחיר גשמי על חשבון בחירה רוחנית - מישהו הבטיח לנו כשכר - פרנסה בעוה"ז?
ואת הרמת חיים כולם יכולם לחקות וזה לא משהו ששמור ליחידי סגולה.
ולכן, נחזור לנושא שלנו.
מי שבעלה עובד והיא עדיין בוחרת לצאת לעבוד- זה לא בשביל לחם.
(עובדה - שלי יש לחם גם עם משכורת אחת, )
זה בשביל דברים מאוד חשובים אבל דברים שאפשר, טכנית, לחיות בלעדיהם.
ואני לא מתווכחת זה נכון שרמת חיים ממוצעת אבל אני מזכירה לכם שיש גם מתחת לממוצע.
תתמודדו עם העובדות האלה, אלה החיים.
אני לא בטוחה איזה גדול אמר את זה שלאברך יש חשבון נפרד אבל זה לא המצאה שלי. אולי הרב שטיינמן, אבל לא בטוחה.
והאמירה הזו מוכחת בשטח.
זה שאת בוחרת להסתכל על זה כעובדה ולא להכיר בנס הזה שאת מתפרנסת ממשכורת אחת לא אומר שה' לא מכליל אותך בנס הזה.
וכן, אני עומדת על זה שזה זכות.

יש חלוקות למינהם לאברכים והנחות והם חיים בצמצום מטורף למען המטרה הנעלה.
בן אדם עובד לא ימית עצמו באוהל...
וזה חוץ מהס"ד הגדולה שיש לאברכים.
ההבדל ביננו שאת מדברת מחישובים למינהם
ואני מהמציאות בשטח.

(אה, וכמובן לא מכלילה את כולם בצמצום, אם ניכנס לדוגמאות, יש אברכים שקיבלו דירה בעוד אישה של בעל עובד צריכה לצאת לעבוד כדי להכניס עוד 6000 ש"ח שהמשפחה האברכית לא יודעת שהיא חוסכת. יש כאלו שהאישה עובדת בהייטק ובעלה אברך ומרוויחה כמו זוג שהבעל לא אברך וקורעים את עצמם מידי חודש. ועוד.)
תעשי קצת סקר סביבך ותחזרי עם מסקנות.
כרגע את ממש תלושה מהמציאות.

או שאם יגורו בפריפריה יפסידו עבודה שמכניסה כפול.
אז לצורך הדוגמה ירוויחו 6000 ולא 12000 נכון שישלמו שכירות רק 2000 אבל ישארו עם 4000. לעומת המקרה שהרוויחו 12000 ושילמו 6000 שכירות ונשארו עם 6000.
אז לא תמיד מי שגר במרכז זה נטו מטעמי איכות חיים. לפעמים זה גם כלכלי.
איזה סקר לעשות?
איפה?
בתוך היחידת דיור שבה אני גרה עם שלושה תינוקות ולא עוברת משם כדי שלא אצטרך לשלם עוד אלפיים שקל שאין לי לחודש?
בתוך העו"ש שלי?
זה לא נקרא לדבר מהשטח?
זה נקרא להיות תלושה?
כשאני יודעת, לא מנחשת, שברגע שבעלי יוצא לעבוד אני יכולה בכיף לפחות לגור בדירה יותר נורמלית????
יש סייעתא דשמיא, תמיד ! ולכולם!
אז עשיתי סקר סביב האצבע שלי
וחזרתי עם מסקנות,
לטובת המילים שאמרתי לפני כמה שעות.
אין יותר מדויק מזה.
מה לעשות? מצטערת אם הכאבתי למישהו. אבל זה המציאות בשטח.
מכירה עוד כאלה ברמה האישית שחסר להם אלף-אלפיים בחודש כדי לחיות בצורה שפויה ועדיין מוותרים על זה.
לזה אני קוראת להסתדר.
לחיות, לא יותר.
זו זכות, זו בחירה.
אבל עדיין עובדה.
(וזה גם זכות להביא כסף הביתה גם אם היה אפשר להסתדר בלעדיו. אף אחד לא יגנה חלילה).

אני לא בטוחה איזה גדול אמר את זה שלאברך יש חשבון נפרד אבל זה לא המצאה שלי. אולי הרב שטיינמן, אבל לא בטוחה.
והאמירה הזו מוכחת בשטח.
זה שאת בוחרת להסתכל על זה כעובדה ולא להכיר בנס הזה שאת מתפרנסת ממשכורת אחת לא אומר שה' לא מכליל אותך בנס הזה.
וכן, אני עומדת על זה שזה זכות.
ברור שזה זכות אבל זה לא משהו שנופל כמו פתק מהשמים, זה משהו שבוחרים בו, שה' נתן לנו את השליטה עליו.
אז כל אחד יכול במידה והוא רוצה.
ואם כל כך כיף לחיות ממשכורת אחת ואת בטוחה שאין לזה שום מחיר גשמי ממשי.
אתם מוזמנים - כל הזוגות - לשבת ביחד ולהחליט שהבעל לומד בכולל ואתן תוכלו לשבת בבית.
לא... אבל אנחנו כן רוצים רמת חיים "נורמלית"....
יופי, אז הבנתם אותי.

ברור שזה זכות אבל זה לא משהו שנופל כמו פתק מהשמים, זה משהו שבוחרים בו, שה' נתן לנו את השליטה עליו.
אז כל אחד יכול במידה והוא רוצה.
ואם כל כך כיף לחיות ממשכורת אחת ואת בטוחה שאין לזה שום מחיר גשמי ממשי.
אתם מוזמנים - כל הזוגות - לשבת ביחד ולהחליט שהבעל לומד בכולל ואתן תוכלו לשבת בבית.
לא... אבל אנחנו כן רוצים רמת חיים "נורמלית"....
יופי, אז הבנתם אותי.
נראה שאת מדברת בשפה אחרת ממני, ואת משום מה ממש כועסת.
זה זכות שבוחרים ויש לזה מחירים (וגם בונוסים, באגביות קטנה) ועדיין נס שאפשר לחיות ממשכורת אחת ולא שתיים
והרבה מאלה שאת מתווכחת איתן הן אברכיות בעצמן :)

ולפעמים מה שרוצים זה לא רמת חיים גבוהה יותר אלא דרך אחרת שהכסף יכנס, כי הנפש לא מותאמת לניסים של האברך אלא לניסים אחרים.

ולפעמים זה שהבעל יצא לעבוד יוביל לרמת חיים גבוהה יותר ולפעמים לא, לפעמים יוביל לגמישויות אחרות ולפעמים לא.

כשאני יודעת, לא מנחשת, שברגע שבעלי יוצא לעבוד אני יכולה בכיף לפחות לגור בדירה יותר נורמלית????
אף אחד לא מבטיח לך כלום.
זה שהשיניים שלך בריאות והטיפול היחיד בהם הוא שיננית (חינם, בקופ"ח) הוא ג"כ בגלל שיש לך ס"ד מיוחדת.
נניח שבעלך יצא לעבוד, וירוויח 6K (מינימום, הוא הרי לא ייצא מהכולל להייטק)
לא יהיה לך דרגה במעון (אולי עכשיו זה כבר לא רלונטי)
לא יהיה לך הטבות מס.
לא יהיה לך הנחה בארנונה.
לא יהיה לך סיוע בשכר דירה
ועוד כל מיני הטבות שבעלי הכנסה נמוכה מקבלים מהמדינה.
וחוץ מזה שמוכנת הכביסה שלך והמקרר יכולים להחליט שהם לא עובדים.

אמרו רבים וטובים שכשיצאו לעבוד גדלו ההוצאות.

ולפעמים מה שרוצים זה לא רמת חיים גבוהה יותר אלא דרך אחרת שהכסף יכנס, כי הנפש לא מותאמת לניסים של האברך אלא לניסים אחרים.
תקראי את מה שהדגשתי בהודעה שלך,
בדיוק על זה אני מדברת.
למה היא לא מותאמת לניסים של אברך? למה הם רוצים דרך אחרת?- לא ענית, אני אענה.
כי יש ניסים אבל.... הם לא ברורים, הם לא מוחלטים, כי אנחנו בגלות.
אני לא שמעתי וגם יודעת מהפרשה שלא היה בן אדם אחד מכל שישים ריבוא שיצאו ממצרים שהנפש שלו לא הייתה בנויה לנס של קריעת ים סוף, וד"ל.
אם אין מחירים - שום דבר לא צריך להיות בנוי. אז גם את חושבת שיש מחירים, נו באמת, אנחנו באמת מתווכחות על זה?

• תודה
Reactions: ~~~
תקראי את מה שהדגשתי בהודעה שלך,
בדיוק על זה אני מדברת.
למה היא לא מותאמת לניסים של אברך? למה הם רוצים דרך אחרת?- לא ענית, אני אענה.
כי יש ניסים אבל.... הם לא ברורים, הם לא מוחלטים, כי אנחנו בגלות.
אם לא ראית שאמרתי את זה כנראה שלא קראת את ההודעות שלי.
אנחנו לא מתווכחות על זה שהניסים הם לא ברורים ולא מוחלטים את מתווכחת איתי אם הנורמה זה שאפשר לחיות באותה רמת חיים עם משכורת אחת כשהבעל לא אברך או שבד"כ צריך לזה 2 משכורות.
אז אני אמנם מכירה כמה כאלה ומנגד מכירה כמה אברכים שהנשים שלהם עובדות בחצי או רבע משרה, אז יש חריגים אבל הם לא הנורמה.

טוב זה כבר מתחיל להיות ויכוח אישי.....
בסך הכל נזעקתי על אלה שכתבו שנשים לא עובדות כדי לפרנס אברכים.
יש ציבור ענק שכן! מכירה המון שלא היו עושות את זה אם זה לא היה כך. זהו.

וזה ממש לא אומר שאין נשים שעובדות קשה גם כשהבעל שלהם עובד. בכלל לא. מכירה גם המון כאלה.
או שהן משקרות את עצמן
הכי כיף לעבוד בשביל התורה
השאלה מה יקרה תכלס אם הבעל שלהם יצא לעבוד

או שהן משקרות את עצמן
הכי כיף לעבוד בשביל התורה
השאלה מה יקרה תכלס אם הבעל שלהם יצא לעבוד
בכל תחום יש כאלה שמשקרות את עצמן...
אבל מה זה אומר? שאין תופעה של נשים שכן?
למה להתעקש על אלה שמשקרות....?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה