דרוש מידע איך מקבלים תכרטיסים האלו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שמעתי על ארגון בשם חסדי זאנוויל שנותנים בשר ודגים לכולם (לא יודעת אם זה נכון)

• הוסף לסימניות
זה כ"כ מוזר שהם מרגישים שזכו בלוטו ועוד רצים לקנות עם זה.
היי! אם הם משתמשים בזה גבאי הצקה יצטרכו לשלם על זה מקופת הצדקה..!
אם הם חושבים שהם לא צריכים את זה (ברור שיעזור ויהיה להם נחמד עם זה. אני מדבר על צורך כמו שהיו הולכים בשביל זה לבקש מהקופה!)
אז שיתכבדו ויכבדו ולא ישתמשו!!
תופעת הלקיחות הגיעה לרמה שלא שמים לב מאיפה ולמה ולמי מיועד הכסף. נותנים - תיקח...

וכמאמרם ז"ל "פשוט וכו' ואל תצטרך לבריות".

ולענ"ד נקודה נוספת כפי שראיתי אצל הורי שיחיו: מכספי צדקה הם ממש לא רצו לקחת, כל חלוקה שדרשה מילוי פרטים אישיים ובקשה אישית וכו' (דהיינו: שהנתינה היא רק לנצרכים לזה) לא התקרבו לזה.
אבל כשחילקו לכולם בצורה גורפת ארגזי עופות בסבסוד העירייה / תפו"א וכו' כן לקחו

• הוסף לסימניות
היי! אם הם משתמשים בזה גבאי הצקה יצטרכו לשלם על זה מקופת הצדקה..!
אם הם חושבים שהם לא צריכים את זה (ברור שיעזור ויהיה להם נחמד עם זה. אני מדבר על צורך כמו שהיו הולכים בשביל זה לבקש מהקופה!)
אז שיתכבדו ויכבדו ולא ישתמשו!!
תופעת הלקיחות הגיעה לרמה שלא שמים לב מאיפה ולמה ולמי מיועד הכסף. נותנים - תיקח...

וכמאמרם ז"ל "פשוט וכו' ואל תצטרך לבריות".

ולענ"ד נקודה נוספת כפי שראיתי אצל הורי שיחיו: מכספי צדקה הם ממש לא רצו לקחת, כל חלוקה שדרשה מילוי פרטים אישיים ובקשה אישית וכו' (דהיינו: שהנתינה היא רק לנצרכים לזה) לא התקרבו לזה.
אבל כשחילקו לכולם בצורה גורפת ארגזי עופות בסבסוד העירייה / תפו"א וכו' כן לקחו
זה מה שאני מסבירה 99% שהיא לא נזקקת. אפילו ארה לי מה אני כבר יכולה לקנות כ"כ מהר בכאלו סכומים. סה"כ 2 ילדים

• הוסף לסימניות
יש את "מזון ומחיה" 24 שח לנפש לשבוע מוטען בכרטיס ואפשר לקנות בזה לחם וחלב גבינה ביצים ודברים בסיסים מאוד שווה
אבל הרישום זה דרך קופת הקהילה החסידות וכו'
ולא לשכוח את קופת העיר כרטיסים לביגוד ולאושר עד צריך למלות טופס בקשה.
ויש את חברה קדישא ת''א שנותנת כרטיס לחגים.
יש את אשל ירושלים סל מזון כל חודש לכרטיס קניה נטען חודשי.
פתחתי את ליבי מניסיון אישי בתחום
חג שמח

• הוסף לסימניות
יש את "מזון ומחיה" 24 שח לנפש לשבוע מוטען בכרטיס ואפשר לקנות בזה לחם וחלב גבינה ביצים ודברים בסיסים מאוד שווה
אבל הרישום זה דרך קופת הקהילה החסידות וכו'
ולא לשכוח את קופת העיר כרטיסים לביגוד ולאושר עד צריך למות טופס בקשה.
פתחתי את ליבי מניסיון אישי בתחום
חג שמח
איך מגיעים אליהם? טלפון? מייל?

אודה לפרוט

• הוסף לסימניות
הקריטריונים שם מאוד קשוחים וקשה מאוד להרשם (גם אם עומדים בתקנון)
אני מכירה משפחה שמאוד נזקקה ולקח הרבה מאוד זמן עד שקיבלו
ולא לשכוח את קופת העיר כרטיסים לביגוד ולאושר עד צריך למות טופס בקשה.
מסתבר שצריך להיות במצב מאוד נזקק כדי לקבל
בכל אופן נשמע כך (קופת העיר)
ולכאורה בני ברק
גם כן באזור גוש דן, וצריך כולל שלם ו 7 ילדים או משהו כזה
מה זה? איזה קריטריונים?
שמעתי על ארגון בשם חסדי זאנוויל שנותנים בשר ודגים לכולם (לא יודעת אם זה נכון)
מה זה הארגון? באיזה אזור מחלקים? מה הקריטריונים? מה הכשרויות?

• הוסף לסימניות
איך מגיעים אליהם? טלפון? מייל?
לפי מה שביררנו בזמנו, למשפחה ממש נזקקת
צריך לעמוד בהכנסות ממש מינימליות שבמינימליות
לפי איך שאני זוכרת 900 ש"ח לנפש- בלי שום קיזוז... כולל קצבת ילדים
לצורך הדוג' משפחה של 5 נפשות יכולה להרוויח בלי לנכות הוצאות 4500 ש"ח כולל כולל, קצבת ילדים
משפחה של 10 נפשות 9000 ש"ח כולל הכל וכד' וכו'
שוב,
למיטב זכרוני

• הוסף לסימניות
קצת נראה לי (לפי התיאורים של הדברים שהיא קיבלה) שלא מדובר ב'מזון ומחיה' וכדומה,
שנותנים רק למוצרי מכולת ספציפיים, ואפילו לא לכל המוצרים שבמכולת!!!

אולי מדובר בחלוקה של איזה 'כולל', כדוגמת 'כולל פולין' 'כולל ורשא' וכדו', שרגילים יותר לתת זיכויים בחנויות בגדים.
אם כן זה לא כל כך קשור לכמה היא נזקקת, אלא לזכאות לקבל מהרווחים של ה'כולל'.

• הוסף לסימניות
ממש לא
אתם מגזימים!!!!!
קופת העיר וחברה קדישא ת''א נותנת לכל מי שמבקש מ5 ילדים נירא לי
אין שם שום בעיות מניסיון אישי
ועד הרבנים מקבלים בקושי וגם שם מאאאאווווד קשה!!!!!
אשל ירושלים תעשי חיפוש קריטריונים ברורים
מזון ומחיה ממש בסדר......

• הוסף לסימניות
לכם זה אולי מוזר.
זה תופעה די מוכרת בקרב גבאי הצדקה - משפחות שלא רוצות להרגיש נזקקות מדי, מספרות את הסיפור של קבלת התמיכה בצורה מעוותת, כמו דפקו לנו בדלת וכו' וכו'.
אל תדון וכו' עד שתגיע למקומו - למקומו ממש.

• הוסף לסימניות
אני מתעניינת עבור אלמנה ל"ע ומשפחתה. איזה ארגון יכול לעזור להם, וכיצד פונים אליהם?

• הוסף לסימניות
כשאתה לא נמצא בעולם הכוללים אתה לא מסוגל להבין את גודל החלוקות שקיימות,
זה זכות אדירה שזכה דורנו, ואני לא חושב שאי פעם היה דבר כזה. זה פשוט מטורף,

בתחילת חודש אלול, עזבתי את עבודתי, והצטרפתי לאיזה בית כנסת נחמד ללמוד,
אנחנו יושבים בעזרת נשים, ולמטה בבית מדרש יש כולל של אברכים צעירים אנרגטיים, בוגרי הישיבות הטובות, והשטייגען מדהים.

לפני כמה ימים נכנס איזה אברך מבוגר לכולל, וחילק לכל אברך 400 שקל מזומן לכבוד החג, בלי ארגון, בלי שמות, בלי תמונות, סתם כך - פשוט חילק.
אחד האברכים בבית מדרש אמר לו - תשמע בעזרת נשים יושבים שנים אם תעלה אליהם, בטח ישמח אותם,
הוא עלה - החברותא שלי אכן אברך מיוחד מאד, בעל משפחה גדולה, עם חובות לא קטנים, ועמל ויגע בתורה לשמה ממש, לא לוקח כסף בשכר לימוד תורה, ומתפרנס רק מהעבודה של אשתו, אפילו ממני לא מסכים לקבל.
כשאותו אברך מבוגר עלה, הוא הוציא שתי מעטפות ונתן לנו, אמר לנו - זה לא מעשרות, זה לא צדקה, זה מתנה למי שאני אוהב, ומי שהקב"ה אוהב גם אני אוהב, החברותא שלי לקח. אני אמרתי לו - תשמע... עד לפני תקופה הייתי איש עסקים, ברוך השם לא חסר לי דבר, ויש לי איך להתפרנס, תודה רבה לך.
והוא אמר - סליחה??? עזבת עבודה בשביל ללכת ללמוד, אני חייב לתת לך משהו, ואז הוציא עוד 400 שקל ואמר, בטח המושגים שלך יותר גדולים משלהם, אז קח 800 שקל.
לא העזתי לקחת, אבל נעמדתי בצד עם דמעות ואמרתי - רבונו של עולם, יש עוד עם כזה???

• הוסף לסימניות
לא יודעת איך מקבלים, אבל כמה דברים
1. יש כרטיסים שמקבלים שמיועדים למשהו אחד בלבד. למשל- קניות בקידישיק רק בתחילת העונה.
א"א לקנות שום דבר אחר עם זה וזה תרומה של קידישיק לקופות צדקה. אם יש מישהו שמסיבה מסוימת רשום אצלם- ואנשים שם 99 אחוז לא רשומים בטעות אז הם יקבלו את הכרטיס והם יוכלו לקנות רק בתחילת עונה ורק בגדים חדשים שלא במבצעים.
2. כל הנתונים שכתבת לא אומרים כלום על המצב הכלכלי של החברה שלך- אז בבקשה אנשים. אל תדונו ואל תחליטו לאחרים מה מצבם וכמה הוא יותר טוב משלכם.
ולספר על דרכים מעניינות איך קיבלו וכו' זה סוג של התמודדות ויפוי המציאות בגלל הבושה של להיות נזקקים.
3. למה למען ה' להסתכל לאחרים איך ובאיזו צורה הם משלמים?? לא צריך להיות עוורים כדי לא לראות, צריך פשוט שזה לא יעניין.

• הוסף לסימניות
כשאתה לא נמצא בעולם הכוללים אתה לא מסוגל להבין את גודל החלוקות שקיימות,
זה זכות אדירה שזכה דורנו, ואני לא חושב שאי פעם היה דבר כזה. זה פשוט מטורף,

בתחילת חודש אלול, עזבתי את עבודתי, והצטרפתי לאיזה בית כנסת נחמד ללמוד,
אנחנו יושבים בעזרת נשים, ולמטה בבית מדרש יש כולל של אברכים צעירים אנרגטיים, בוגרי הישיבות הטובות, והשטייגען מדהים.

לפני כמה ימים נכנס איזה אברך מבוגר לכולל, וחילק לכל אברך 400 שקל מזומן לכבוד החג, בלי ארגון, בלי שמות, בלי תמונות, סתם כך - פשוט חילק.
אחד האברכים בבית מדרש אמר לו - תשמע בעזרת נשים יושבים שנים אם תעלה אליהם, בטח ישמח אותם,
הוא עלה - החברותא שלי אכן אברך מיוחד מאד, בעל משפחה גדולה, עם חובות לא קטנים, ועמל ויגע בתורה לשמה ממש, לא לוקח כסף בשכר לימוד תורה, ומתפרנס רק מהעבודה של אשתו, אפילו ממני לא מסכים לקבל.
כשאותו אברך מבוגר עלה, הוא הוציא שתי מעטפות ונתן לנו, אמר לנו - זה לא מעשרות, זה לא צדקה, זה מתנה למי שאני אוהב, ומי שהקב"ה אוהב גם אני אוהב, החברותא שלי לקח. אני אמרתי לו - תשמע... עד לפני תקופה הייתי איש עסקים, ברוך השם לא חסר לי דבר, ויש לי איך להתפרנס, תודה רבה לך.
והוא אמר - סליחה??? עזבת עבודה בשביל ללכת ללמוד, אני חייב לתת לך משהו, ואז הוציא עוד 400 שקל ואמר, בטח המושגים שלך יותר גדולים משלהם, אז קח 800 שקל.
לא העזתי לקחת, אבל נעמדתי בצד עם דמעות ואמרתי - רבונו של עולם, יש עוד עם כזה???
וכמובן לא לשכוח שהכל בזכות חברי
פרוג שיעצו לך אפוה ללמוד;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה