דרוש מידע איך מקבלים תכרטיסים האלו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בעלה לא היה בכולל כמעט שנה,
עבד פה ושם..
מי אמר לך? אולי יש סיבה שאת לא מודעת?
ובחגים כרטיסים מהכולל למלאאא
כרטיסי מזון, חנויות בגדי נשים ובגדי ילדים,
ארגזים של עופות ובשרים...
דווקא בדר"כ בכולל עם רישום מסודר, אברכים שמזגזגים פחות מקבלים
אולי
הראש כולל יודע סיבה שבעלך לא יודע למשל...
ולכן גם העביר לו יותר מהסטנדרט

• הוסף לסימניות
מי אמר לך? אולי יש סיבה שאת לא מודעת?

דווקא בדר"כ בכולל עם רישום מסודר, אברכים שמזגזגים פחות מקבלים
אולי
הראש כולל יודע סיבה שבעלך לא יודע למשל...
ולכן גם העביר לו יותר מהסטנדרט
קרובת משפחה...
מכירה באופן אישי,
היינו קצת מעורבים בתהליכים שם..

מהמקום שלי אני יכולה לומר שהם באמת היו צריכים את זה,
המצב הכלכלי לא היה משהוו
אבל הם קיבלו את זה מהכולל בלי קשר למצב כלכלי פשוט כי כולם קיבלו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קרובת משפחה...
מכירה באופן אישי,
היינו קצת מעורבים בתהליכים שם..

מהמקום שלי אני יכולה לומר שהם באמת היו צריכים את זה,
המצב הכלכלי לא היה משהוו
אבל הם קיבלו את זה מהכולל בלי קשר למצב כלכלי פשוט כי כולם קיבלו.
סיפור לא סטנדרטי...

אבל, כמו שכתבו כאן, כל אחד יקבל מה שכתוב לו..
אבל, כנראה להם כתוב שיקבלו את זה מתרומות, והתורה שאינה הוגנת....ולאחרים מידו הפשוטה של מלך מלכי המלכים, שיש לו הרבה דרכים לשלוח את הכסף בצורה ישרה ומכובדת.......

(כנל בהרבה דברים....)

• הוסף לסימניות
שמו לב הרבה מהתלושים זה רק הנחות וכד
למשל בכוללים אצלינו חילקו כרטיס מתנה לאישה
לא בדקו בכלל מצב כספי
אבל זה למימוש רק עד סוכות בכמה חנויות יחסית יקרות
תחילת עונה , ומשלמים בערך חצי מהכרטיס(חלק האברך חלק קטן ממש ראש הכולל)
זה לפעמים שווה לחנויות כי תחילת עונה פחות קונים, הם מקבלים אולי קבלה שמזכה ממס

עוד כרטיסים שהיו לי זה כרטיסים שקיבלתי מתכנית מסוימת של השתתפות כמו אחרי לידה בבאזר שטראוס
יש לפעמים לרכוש כרטיס ששוה 700 ב 500 אבל למימוש רק בלי מבצעים וכד

דברים כאילו זה לא חלוקה
כך שרואים כרטיסים לא תמיד זה נזקקים

שקי תפוא בצל גזר וכו, חלוקת לחם של שלח לחמך
שמים ליד בית כנסת, לפעמים אני עוברת מאוחר או למחרת ועדין נשאר
לא רשום קריטריונים
אז למשפחות עם ילדים גם אם לא מרגישים נזקקים
יש תחושה שהמחלק שם על דעת לתת לכולם

• הוסף לסימניות
מילא לא להביא
יש דרגה מעבר...היה לפני כמה שבועות בתיבת פנדורה בקהילה, אמא לזוג נשוי שהבת בהייטק ומרוויחה המון, והם נקרעים מהעול של החובות שלקחו על עצמם עבור הדירה שלה, והנה הזוג המלכותי מתארח בשמחה ובטוב לבב כמעט כל שבת וכמובן חגים וארוחות ערב, ואחרי לידה היגיעו להתארח לחודש שלם, ונפל פסח באמצע והבעל הלך לקחת את החלוקה מהכולל ולמלא את המקפיא בבית של הזו"צ והנה לא נשאר מקום אז הם הציעו ברוב טובם להורים היקרים שמארחים אותם כל החודש הזה בפנסיון מלא לקנות מהם את החתיכת בשר של החלוקה במחיר שווי שלה בחנות,...
זה כבר עניין של מידות.
לא קשור בכלל.

• הוסף לסימניות
מילא לא להביא
יש דרגה מעבר...היה לפני כמה שבועות בתיבת פנדורה בקהילה, אמא לזוג נשוי שהבת בהייטק ומרוויחה המון, והם נקרעים מהעול של החובות שלקחו על עצמם עבור הדירה שלה, והנה הזוג המלכותי מתארח בשמחה ובטוב לבב כמעט כל שבת וכמובן חגים וארוחות ערב, ואחרי לידה היגיעו להתארח לחודש שלם, ונפל פסח באמצע והבעל הלך לקחת את החלוקה מהכולל ולמלא את המקפיא בבית של הזו"צ והנה לא נשאר מקום אז הם הציעו ברוב טובם להורים היקרים שמארחים אותם כל החודש הזה בפנסיון מלא לקנות מהם את החתיכת בשר של החלוקה במחיר שווי שלה בחנות,...
נראה לי כבר קשור לא מעט לחינוך של הבית לפני שהילדונת התחתנה.
לא נראה לי שאני חיה ביקום מקביל וזה נראה לי סיטואציה חריגה בהחלט ולא משקפת ולא מלמדת על הכלל.

• הוסף לסימניות
בפסח קיבלנו מטובה וברכה אבל עכשיו לא קיבלנו כלום, יש הסבר לזה?

• הוסף לסימניות
שימו לב!

אצלנו בקהילה, כל מי שגר כאן מקבל.
לפני כמה שנים אבא שלי אמר לאחראיים שאין סיבה שהוא יקבל כי ב"ה יש שפע, הם הפסיקו לתת.
בתקופה האחרונה הם שוב נותנים לנו בלי שביקשנו, זה באמת עוזר לנו כעת, לכן לא ביקשנו שיפסיקו.
אתמול התקשר אלינו האחראי ואמר שיש לנו חבילה אצלו.
הלכתי.
500 ש"ח לרמי לוי. (למי שקרא אשכול אחר שהעלתי, התברר שזה במקום אלף ש"ח שרוב הקהילה קיבלה ואנחנו ועוד כמה משפ' נפלנו בטעות מהרשימה.)

ביקשנו?
לא. אפילו ביקשנו שלא יביאו ובאמת במשך כמה שנים לא קיבלנו.
למה פתאום הביאו לנו?
לאלוקים פתרונים!

עכשיו יכול להיות שאנשים אחרים בקהילה יתמהו למה אנחנו לוקחים, למה? כי זה באמת עוזר!
נכון, לצערי אנחנו לא משפ' ברוכת ילדים.
נכון, יש לנו רכב.
נכון, יש לנו דירה.
אבל גם יש צרכים יום-יומיים!
ואם תראו אותי קונה בתו קניה שוקולד שמרלינג (זה לא יקרה כי אין ברמי-לוי אצלנו...), אל תתמהו, אוקי?

אל תדון אדם עד שתגיע למקומו, ולמקומו לעולם לא תגיע!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה