כללי איך מקטינים סוגריים באופן אוטומטי באינדיזיין?

• הוסף לסימניות
השלום והברכה לתותחי האינדיזיין של הפורום,

קושיה לי -

ידועה לי האפשרות, ואף השתמשתי בה בעבר, להקטין באופן אוטומטי בתוכנת word את כל הסוגריים במסמך (וכמובן את מה שבתוך הסוגריים) כך שמתקבלת תוצאה מעין המסמך המצורף. הייתי עושה זאת באמצעות חיפוש כל הסוגריים בחלון חיפוש והחלפה.

כעת, שאלתי ובקשתי היא - הכיצד עושים את אותו הדבר באינדיזיין?
ניתן כמובן לייבא לתוכנה מסמך word שמכיל סוגריים מוקטנות, אך ברגע שאני מחילה עיצוב פיסקה, התוכנה משמיטה את ההקטנה ומתעלמת ממנה משל היתה אוויר...
בחלונית חיפוש והחלפה של אינדיזיין לא הצלחתי למצוא הכיצד מגדירים לתוכנה למצוא את כל הסוגריים במסמך.

אנא הבו פתרונים, לזו שמתגעגעת לפתע לword....
בברכה ותודה.

קבצים מצורפים

• maamar1-4.jpg
    KB 419.7 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;408928:
ניתן כמובן לייבא לתוכנה מסמך word שמכיל סוגריים מוקטנות, אך ברגע שאני מחילה עיצוב פיסקה, התוכנה משמיטה את ההקטנה ומתעלמת ממנה משל היתה אוויר...
אתה צריך קודם לעשות סגנון תו על הסוגריים ואחרי זה סגנון פיסקה,

• הוסף לסימניות
תודה, אך זו בדיוק השאלה - איך לבחור את כל הסוגריים במסמך בן מאות עמודים?!
או לחילופין - איך להגדיר סגנון שיחול על סוגריים בלבד?

לא מצאתי דרך אוטומטית לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
האם ב word לסוגריים יש סגנון תו?

• הוסף לסימניות
לא. בword שיניתי, כאמור, את גודל הפונט של הסוגריים ע"י מציאת כל הסוגריים בחלונית "חיפוש והחלפה". יש קוד מסויים שצריך להכניס בחיפוש והתוכנה מוצאת את כל הסוגריים.

• הוסף לסימניות
באותו "חיפוש והחלפה" אפשר גם להגדיר סגנון תו.
בכל מקרה אני בטוח שאפשר לעשות את זה גם באינדיזיין

• הוסף לסימניות
גם אני בטוחה שניתן, מה שאני צריכה זה לדעת איך...
אני יודעת שניתן להגדיר סגנון תו בחיפוש והחלפה באינדיזיין, ויש שם גם רשימה מובנית מכובדת ביותר של דברים שניתן להחיל עליהם סגנון - כמו מקפים, גרשיים, רווח ועוד מלא. רק סוגריים לא מצאתי.

תודה רבה בכל מקרה על הנכונות לעזור.

• הוסף לסימניות
מה שצריך לבצע הוא:
(1) ליצור סגנון עבור הטקסט המוקטן (לא חובה, אבל רצוי).
(2) לגשת לחלון Find/Change ולבחור שם במצב חיפוש GREP.
(3) להזין את נתוני החיפוש/החלפה הבאים:
מחרוזת חיפוש:
קוד:
\(.+?\)
להשאיר את שדה מחרוזת ההחלפה ריק!!!
בחלק התחתון של החלון ללחוץ על הגדרת פורמט ההחלפה (התחתון) ולבחור שם את סגנון התו שהוגדר לטקסט המוקטן (או אם לא הוגדר סגנון להגדרישם את גודל הפונט).
(4) ללחוץ על Change All כדי לבצע את החיפוש.

• הוסף לסימניות
עדי!
נהדר, תודה רבה על ההתייחסות!!
מאוחר לי מכדי לנסות עכשיו, אבל אין לי כל ספק שזה יעבוד...

שוב תודה מקרב לב.

• הוסף לסימניות
עדי,
סקרנותי גברה עליי למרות השעה וניסיתי בכל זאת...
לא מצאתי את הGREP המדובר. אני מניחה שכוונתך לרשימה הארוכה שנפתחת כאשר לוחצים על החץ הקטן ליד find waht. לא מצאתי את זה שם...

יש לי CS2 אם זה משמעותי (אני מאוד מקווה שהפקודה הזאת אפשרית גם בגירסה הזו).

תודה רבה מראש.

• הוסף לסימניות
GREP קיים מ-CS3 והילך.
ב-CS2 אין את האפשרות הנ"ל, מה שהופך את הפעולה המבוקשת לבלתי אפשרית לביצוע על ידי חיפוש והחלפה.

• הוסף לסימניות
אויש, חבל... טוב לדעת בכל מקרה.
יש איזושהי דרך אחרת שאתה מכיר אולי, לא בעזרת חיפוש והחלפה (אולי דרך לשמר את הסוגריים המקטנות בייבוא מword?)?

ושוב תודה.

• הוסף לסימניות
מביאה מוורד סוגריים מוקטנות
מכילה עליהם סגנון תו מוקטן
ורק אח"כ סגנון פסקא
(שהוא דורס הכל גם בולד וכו' אם אין עליהם סגנון תו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;409059:
GREP קיים מ-CS3 והילך.
ב-CS2 אין את האפשרות הנ"ל, מה שהופך את הפעולה המבוקשת לבלתי אפשרית לביצוע על ידי חיפוש והחלפה.

בCS2 אפשר לראות דרך 'סגנון מקונן' עד סוגר ומסוגר. (לשכפל במידת הצורך)
אפשר גם לצבוע אותו זמנית בצבע אחר, + ביצוע חיפוש צבע הנ"ל בסגנון תו מוקטן.

אח"כ אפשר לבטל את סגנון מקונן הנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;409183:
בCS2 אפשר לראות דרך 'סגנון מקונן' עד סוגר ומסוגר. (לשכפל במידת הצורך)

נכון.
רק שהנ"ל מוגבל ל-20 יחידות בלבד. אם פיסקה מכילה יותר מ-20 קטעים בסוגריים, החל מהקטע ה-21 הסגנון לא יוחל.

• הוסף לסימניות
3בCS התווספה המילה REPEAT.

שם היא לא מוגבלת ל20?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;409277:
3בCS התווספה המילה REPEAT.

שם היא לא מוגבלת ל20?

שימוש ב-Repeat אינו מגביל את מספר החזרות ויבצע את הלולאה שהוגדרה לו כמה פעמים שנדרש עד לסוף הפיסקה. אבל הוא קיים רק החל מ-CS3.

ההגבלה של 20 חזרות במקרה הנדון היא תלות ישירה בכך שהרשימה של סגנונות מקוננים יכולה להכיל עד 40 שורות הגדרה.
מכיוון שכדי להקטין את הטקסט בסוגריים נדרשות שתי שורות הגדרה (הראשונה עד לפתיחת הסוגריים והשניה עד לסגירה) וב-CS2 אין אפשרות חזרה, האפשרות החידה היא לחזור שוב ושוב על אותן 2 פעולות 20 פעמים, עד שהרשימה תתמלא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה