איך מרגילים תינוק לקחת מוצץ?

• הוסף לסימניות
יש לי תינוק בן חודשיים שאני רוצה להרגיל אותו למוצץ, אבל הוא לא כ"כ מסכים...
הילד הראשון פשוט לקח וזהו... עד היום הוא עם המוצץ (זה בסדר, הוא עדין קטן ;))
אבל השני לא סכים כ"כ.
אמהות מנוסות, תנו טיפים ועצות מנסיונכם העשיר שנוכחתי שיש להרבה מכם כאן.
תודה רבה רבה.
כל עצה תתקבל בברכה.:)

• הוסף לסימניות
מניסיון.... צר לי לאכזב, אבל למדתי שפשוט לא מרגילים, ילד שאוהב מוצץ יקח בכל מקרה, וילד שלא, לא יעזור כלום.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לנסות מוצץ של סרבנים,לנסות לתת קצת עם יין
ובכל הזדמנות שיש לתת!
טומי טיפי עם מוצץ חום מעולה

אני חושבת שלכל ילד מתאים סוג המוצץ
תנסי לחפש מה מתאים לו זה קצת עולה 40,10,30
אבל שווה ימים שלמים!

• הוסף לסימניות
נראה לי שחבל על המאמץ...
אימי גידלה את 9 ילדיה סרבני מוצץ...

אצל הראשונים עוד היתה תערוכת מוצצים, וסבתי טענה שהיא לא יודעת לתת ולכן בעצמה אחזה את המוצצים במשך מחצית השעה בפי העולל עד שנראה שזה יחזיק בפיו, ובשניה הראשונה שעזבה אותו הוא פשוט פלט אותו.

אין מה לעשות...

• הוסף לסימניות
אחיותי הרגילו את הבת שלי בגיל 7 חודשים למוצץ, והיא סופר עקשנית, כך שיש תקוה לכל אחד. אם יש לך איזו ילדה שתעזור לך זה יהיה יותר קל - הן החזיקו לה את זה בפה הרבה זמן עד שהיא התרגלה, עכשיו יש לי בעיה הפוכה איך לגמול אותה מהמוצץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;590535:
נראה לי שחבל על המאמץ...

אין מה לעשות...

בטוח?
אני רצה לספר לכל אלו שנותנות לי מוסר. החברה שלי סרבני מוצץ כרוניים, וכל מיני אחיות וגיסות דואגות לומר לי שזה משום שאני לא מתעקשת מספיק.

• הוסף לסימניות
אני גם לא מצליחה עם אף ילד שלי.
עכשיו שמעתי רעיון שנשמע הגיוני-לתת לילד 5 דקות למצוץ כל פעם לפני האוכל
ואז כשהוא רעב העסק עובד יותר טוב.

• הוסף לסימניות
אם זה מאוד חשוב לך - תנסי כל מיני סוגי מוצצים ותתעקשי (כמו שכתבו - או ע"י דברים מתוקים שתמרחי על המוצץ אבל ח"ו לא דבש, או ע"י דחיפה והחזקת המוצץ בפיו של העולל). אבל תקחי בחשבון שיש רבים שניסו ולא עלתה בידם... - בקיצור, יש תינוקות שמצליחים להרגילם לאחר מאמצים ויש כאלה ששום מאמץ לא יצליח. (אולי יש להם אופי עקשן?...)

• הוסף לסימניות
יש תינוקות שפשוט שונאים את המגע הפלסטי -אחד הילדים שלי שתה מגיל תשעה חדשים מכוס, ולא נגע בבקבוק או מוצץ. (הוא ינק כמובן,לכל הדואגות)
ילד אחר - הסכים למוצץ לתקופה מוגבלת (עד גיל חצי שנה בערך)
חלק אהבו את המוצץ בלי כל בעיה, ואדרבה זקוקים לעצות גמילה מהמרדים הלאומי.
והכי מפתיע הקטן -לא נגע במוצץ עד... הגמילה מההנקה. (בגיל שנה וחצי) אז הוא התחבר למוצץ בקשר אמיץ.
אבל מעולם לא התעקשתי עם הקטנים בעניין המוצצים, למרבה הנס הם לא היו צרחניים בלתי נלאים, וגם לא מלאכים - תינוקות סטנדרטיים ביותר. (בעניין הבכי, מעבר לזה הם מיוחדים במינם ,כמובן...)
אני לא רואה בנושא פגם באימהות, למה להתעקש כל כך על מוצץ?

• הוסף לסימניות
מחקרים על המוצץ טוענים ש:
-הוא עדיף למניעת מוות עריסה
-מפתח לילד את הבטחון העצמי
לא זוכרת מה עוד :D
המחקרים הפרטיים שלי מראים שילד עם מוצץ- יש לך עוד דבר להציע לו כשהוא לא רגוע ואת כבר כמעט משתגעת, וזו לדעתי המעלה הגדולה ביותר במוצצים.
בטריטוריה הפרטית שלי הראשון מצץ את המוצץ באמנות רבה והתקשה להפרד ממנו (עד גיל ארבע וחצי... ש... אל תספרו לסוציאלית:eek:)
השניה התקשתה קצת, אבל הסכימה ונפרדה ממנו ללא גינונים מיותרים בגיל שנה (פשוט נטשה אותו ודי)
השלישית לא הסכימה להכניס אותו לפה עד גיל חצי שנה בערך, ופתאום כבמטה קסם היא נצמדה אליו, ועדיין צמודה כמעט כל היום (בת שנתיים ורבע)
והרביעי בן חמשת החדשים עדיין מזגזג- הוא לא מוצץ יותר משתי דקות ברצף, אבל בלי זה יתקשה להרדם (אצל המטפלת לדוגמא)
ואחר כל זה אומר לך שסיסמתי היא : "אין ייאוש בעולם כלל"

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבות.
אני כמובן לא הולכת להתעקש איתו, לא רוצה, לא צריך,
רק אני רוצה לדעת שניסיתי את כל האפשרויות,
כי תודו שזה ממש הצלה - המוצץ, לא?! :)
מה שאני רואה זה, שכשאני מכניסה לו את המוצץ, הוא בכלל לא מוצץ אותו, לא קולט מה עושים עם זה, רק מגלגל את הלשון,
מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
אם תרצי מוצץ של סרבנים ועוד כל מיני סוגי מוצצים שיש היום בשוק אני מוסרת בשמחה למי שרוצה! חלק כבר נמסרו אבל יש עוד הרבה
אצל הבת שלי מה שהתעקשתי לא עזר והאצבע בפה עד עצם היום הזה (שנתיים וחצי) אני מחפשת דרך לגמול אותה מהמוצץ שגורם לה להכניס אצבע לפה שזה פרוָוה כל משהו פרוותי ונעים ויש כאלו שצמודים אליה יותר גרוע ממוצץ. אז אחרי כל ההתעקשות שלי לא עזר כלום (מצצה מוצץ עד גיל 4 חודשים)
הבן שאחר כך כבר ממש התעקשתי כשניסה להוציא את המוצץ בגיל 4 חודשים- והצלחתי (מצד אחד כפפות על האצבע מצד שני מוצץ מחובר לבגד כל היום ולדחוף כל הזמן)

המון הצלחה ומי שמעונינת לנסות אני אולי אעלה תמונה של כל התערוכה...

• הוסף לסימניות
אם תרצי מוצץ של סרבנים ועוד כל מיני סוגי מוצצים שיש היום בשוק אני מוסרת בשמחה למי שרוצה! חלק כבר נמסרו אבל יש עוד הרבה
אצל הבת שלי מה שהתעקשתי לא עזר והאצבע בפה עד עצם היום הזה (שנתיים וחצי) אני מחפשת דרך לגמול אותה מהמוצץ שגורם לה להכניס אצבע לפה שזה פרוָוה כל משהו פרוותי ונעים ויש כאלו שצמודים אליה יותר גרוע ממוצץ. אז אחרי כל ההתעקשות שלי לא עזר כלום (מצצה מוצץ עד גיל 4 חודשים)
הבן שאחר כך כבר ממש התעקשתי כשניסה להוציא את המוצץ בגיל 4 חודשים- והצלחתי (מצד אחד כפפות על האצבע מצד שני מוצץ מחובר לבגד כל היום ולדחוף כל הזמן)

המון הצלחה ומי שמעונינת לנסות אני מעלה את כל התערוכה באשכול סמוך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;590589:
תודה רבה לכל המגיבות.
מה שאני רואה זה, שכשאני מכניסה לו את המוצץ, הוא בכלל לא מוצץ אותו, לא קולט מה עושים עם זה, רק מגלגל את הלשון,
מה זה אומר?

זה אומר שאת יכולה להיות עוד קצת עקשנית (אם יש לך סבלנות) ולהחזיק לו את המוצץ בפה עם היד שלך. בסוף הוא יילמד. (אם תשימי לו משהו מתוק על המוצץ, נניח מיץ ענבים, סביר להניח שהוא כן ינסה למצוץ את זה.)

• הוסף לסימניות
אני נלחמתי עם הבן שלי ארבע חודשים!!!
היום הוא לא מצליח להתנתק מזה.
מישהי העירה את תשומת ליבי שיתכן ויש לו שרירים קצת חלשים באזור השפתיים, ולכן הוא לא יכל להחזיק את המוצץ בפיו. לי זה היה מאד נראה, כי כשהייתי מחזיקה לו את המוצץ חזק בפה, הוא היה נרגע.
כל הלילה הייתי ישנה עם יד על המוצץ, עד שהוא הפך את ראשו לצד השני...
אז יש סיכוי!!!

• הוסף לסימניות
רק אל תרגילו לאצבע, זה הכי נורא.
כדאי להלחם על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;590589:
תודה רבה לכל המגיבות.
מה זה אומר?

מהנסיון שלי לא שווה מאמץ להתעקש.
ילד שאן לו מוצץ בד"כ מתרגל לבקבוק או משהו אחר.
הבן שלי לא לקח מוצץ ובכלל לא היה לי קשה איתו הוא היה ילד מאוד רגוע.
אני חושבת שילד שלא רוצה מוצץ כנראה לא צריך מוצץ. (בכ"א ככה זה היה אצלי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;590524:
לנסות מוצץ של סרבנים,לנסות לתת קצת עם יין
ובכל הזדמנות שיש לתת!
טומי טיפי עם מוצץ חום מעולה

אני חושבת שלכל ילד מתאים סוג המוצץ
תנסי לחפש מה מתאים לו זה קצת עולה 40,10,30
אבל שווה ימים שלמים!

טומי טיפי אכן מעולה לסרבנים - הגומי עם הפטמה העגולה, ולא החצויה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מדייקת;591077:
טומי טיפי אכן מעולה לסרבנים - הגומי עם הפטמה העגולה, ולא החצויה
אכן אצלי טומי טיפי היה הפיתרון. ממליצה.
למי ששוקלת להתיאש לא ממליצה. זה קצת קשה (כמובן לא בכח אם זה ממש מעצבן אותו תעזבי) אבל אין כמו שאפשר לדחוף משהו והילד נרגע ואני לא חושבת שאלטרנטיבות אחרות כמו סמרטוט בקבוק עושות את העבודה טוב יותר זה לא זמין ונגיש כמו מוצץ
עוד עצה להתחיל מההתחלה עם 2 מוצצים כדי שלא יתרגל רק למוצץ אחד

• הוסף לסימניות
2 מוצצים זאת עצה מצוינת !
חבל שלא חשבתי עליה. אני כל הזמן מחפשת את המוצץ היחיד שהוא מוכן.
וזה גם לא הכי יפה:)
למדתי לקנות אותם בסטוקים. (גם כן תקציב שלם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה