איך מרדימים ילדים?

• הוסף לסימניות
יש לכם עצות לילד בן שלוש ששוכב במיטה ומרוב מרץ ומחשבות לא נרדם?
ואל תציעו לי ריטלין, בסדר?

• הוסף לסימניות
שאלת המליון דולר....

(שאלת המליון אמהות)

• הוסף לסימניות
תולעים בדקתם? אצלנו (ילד בן ארבע) זו היתה הבעיה. היה נרדם ב-11 ורופא משפחה סטנדרטי טען שאלה כנראה שעות השינה שהוא צריך:confused: עד שהלכנו לרופא מקצועי שהביא לנו טפול מסיבי בעניין.
כמו כן כדאי לעשות בדיקות דם כלליות לפעמים מגלים שם חסר בויטמינים שגורם לנדודי שינה. (יש כזה דבר)
מה שעוד חשוב- לא לתת לילד לשחק משחקים פעילים לפני השינה (תופסת וכד')
ואגב- הילדים עם בעיית ADHD שהיכרתי ולא קבלו טפול נפלו בערב שדודים על המיטות -כך על פי טענת האמהות שלהם- ולא קמו עד הבוקר. הגוף הוא לא מכונה...

• הוסף לסימניות
אצלנו הייתה בעיה כזו עד לפני שבוע.

רכשנו תקליטור שנקרא "בידו אפקיד רוחי" - הרפיות לילדים לשינה טובה ורגועה

רשום על זה טלפון 03-9342493 משפחת שרפר.

בינתיים זה עובד מצויין. נראה איך יהיה בהמשך.

• הוסף לסימניות
כמה שעות הוא ישן ביום?

• הוסף לסימניות
כל הנכתב למטה בהנחה שהוא לא נח בצהרים (אם כן, זה מאוד הגיוני שהוא לא ירדם מוקדם)

אכילת מתוקים לפני השינה (גם קורנפלקס מכיל סוכר, במיוחד אלה בטעמים, ואם זה משהו עם קקאו עוד יותר גרוע, קקאו זה כמו קפאין)
שתיית שוקו בארוחת ערב (קקאו כנ"ל)
כל מאכל אחר שמכיל קקאו (מעדן שוקולד, לחם עם ממרח שוקולד)
(יש ילדים שלא כל כך רגישים להשפעה, וירדמו בכל זאת, ויש ילדים שהופכים לקפיץ מקצת קקאו או סוכר) יש עוד מאכלים בעייתיים - גבינ"צ וכל מה שמכיל צבע מאכל צהוב.

תולעים, כמו שכתבו מעלי. מכה.

מצב נפשי כלשהו (לי יש אחד כזה, שכל פעם שמשהו מציק לו אנחנו כבר יודעים - הוא רוצה לשתות 5 פעמים, הוא רוצה שיר, הוא מחליט לישון על הספה בסלון..... כשאחיו שמתחתיו נולד הוא ממש עבר לגור בסלון לכמה חודשים, עד שהתגבר על הטראומה שיש לו אח תינוק......)

"פספוס" שעת השינה.
יש שעה שאם עוברים אותה הילד "שוכח" שהוא בעצם מאוד עייף, ומרגיש כבר שוב פעיל.
חשוב שההשכבה תהיה בזמן המתאים לו (גם מוקדם מדי זה לא מומלץ....)
(זה קורה גם למבוגרים, ובמיוחד לגרפיקאים שבתשע בערב כמעט מנמנמים על המקלדת, אבל ממשיכים לעבוד עד 4 בבוקר....)

לבדוק שהילד לא סובל מחלומות לא טובים, או פחדים כלשהם, זה יכול להפריע לו להרדם

עצות רוחניות -
מזוזה מתחת לכרית (עטופה בשני כיסויים אטומים) (ובכל זאת תשאלו את הרב שלכם, אולי יש כאלה שלא מתירים)
"טקס שינה" - תמונה של צדיק עליו מביטים לפני שהולכים לישון, נשיקה למזוזה, קריאת שמע, ניגון חסידי מרגיע.

כל זה מנסיון אישי........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;449173:
כמה שעות הוא ישן ביום?
אפס.
הבחור עסוק במחשבות ויש לו המון שאלות, אם אין לו, אז הוא יוצא מהמיטה ומודיע חגיגית ובאיטיות מדוגשת שיש לו שאלה, ובינתיים גלגלי מוחו הקודח מייצרים שאלה כלשהי, כגון, מה כתוב בספר הכחול שנמצא במדף השמאלי העליון בארון,
יש מה לעשות כדי לעצור את גלגל מחשבותיו? כאילו רק לשעות האלו?

• הוסף לסימניות
לי יש ילדה עם סיפור די דומה.
מה שעוזר לה (חמותי גילתה את זה) אלו עיסויים עדינים על הגב. את יודעת, רפרוף עדין של האצבעות. אך זאת התניתי לה כמובן בתנאי שהיא שוכבת עם עיניים עצומות.
ההשפעה של זה, נפשית או פיזית או שניהם, היא ממש נפלאה.

יש לציין ששמתי לב שאם עושים זאת בלחץ של נו נו תרדם נו אני חייבת לעוף למטבח/למחשב אז הלחץ מועבר והשיטה לא עובדת.
כך שבעצם את חייבת להרגע כדי להרגיע ואז הרווח כפול.

• הוסף לסימניות
קחי את הילד ותושיבי אותו מול המסך, תפעילי נעימות רגועות במדיה פלייר ותכווני את הצגת האנימציה על אקראי, 5 דקות שהילד צופה בקשקושים של המדיה פלייר והוא נרדם חופשי..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;449257:
קחי את הילד ותושיבי אותו מול המסך, תפעילי נעימות רגועות במדיה פלייר ותכווני את הצגת האנימציה על אקראי, 5 דקות שהילד צופה בקשקושים של המדיה פלייר והוא נרדם חופשי..
דור המחשב, אוי ואבוי!

• הוסף לסימניות
קלטות של קיסנר ופריד!!
עובדות 10 על תאומי בני השלוש מלאי המרץ והדמיונות..

• הוסף לסימניות
אני הייתי הולך על ספר עם תמונות, משהו כמו קומיקס.
הוא לא צריך לקרוא, מספיק שיש הרבה תמונות עם הרבה פרטים.
זה מעסיק את המוח טוב מאוד ,לא משעמם, ואם האור חלש בחדר זה מאוד מעייף.
והכי חשוב שיהיה לו לילה טוב:)

• הוסף לסימניות
ספרים עם תמונות מרגיע ומעסיק ומונע פטפוטים עד שהגוף דורש את שלו.
ואם תתחילי לענות על כל השאלות שלו הוא לא יגמור. 2 שאלות\משאלות והשאר למחר בבוקר.

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שיש אשה שזה המקצוע שלה,
ללמד הורים איך משכיבים ילדים,
מי שיש לו בעיה בנושא קורא לה לכמה ימים,
היא מלמדת את ההורים את הטריקים
ו-- לילה טוב!!

אז מה באמת הטריקים?
פחות או יותר:
העיקר הרוגע של ההורים, אם ההשכבה נעשית בלחץ אין סיכוי,
אמבטיה מרגיעה ונחמדה, מוסיקת רקע,
סיפור במיטה עם אמא (האמא מקריאה!! לא המסך ולא הקלטת!!!)
לבינתיים האמא מלטפת את הילד וכד',
ק"ש בכוונה ולעולם החלומות.

אגב, יש גם ספר של יהודית שולם שנקרא המלאך הגואל,
לא מתאים לגיל 3 אבל אפשר לקלוט את המסר מעלעול קצר...

לילה טוב!

• הוסף לסימניות
אם מישהו ימצא רעיונות גם לבן 9 חדשים שסיפורים זה לא בענין עדין,
קלטות מעוררות אותו סביר להניח,
וליטופים בכלל מעירים אותו לחיים עליזים ועומדים.....

• הוסף לסימניות
קודם כל, אם הילד ער מ-7 עד 7 הוא אמור פשוט לקרוס היישר למיטה בלי לחשוב על כלום...
כדאי להתחיל את "טקס השינה" מוקדם יותר כדי ששעת השינה לא תתפספס.
ארוחת ערב, מקלחת חמה, פיג'מה, קריאת שמע, סיפור - והכל כמה שיותר ברוגע.
אני יודעת שזה קשה אבל אחרי התקופה הראשונית הגוף שלו כבר יסתגל לשעות השינה והטקס יהפוך לקצר יותר עד שיום אחד תמצאי אותו פשוט רדום עוד לפני כן...
אפשר להבטיח לילד משהו מתחת לכרית אם הוא נרדם מהר. כך גם הוא לא נרדם מהר את אומרת לו יום למחרת "מאוד רציתי לשים לך הפתעה מתחת לכרית אבל נשארת ער עד מאוחר".

דרך אגב, איך הקימה שלו בבוקר? האם בבקרים הוא עייף או שקם מלא מרץ?
קראתי שיש אנשים (נראה לי שאני ועוד הרבה גרפיקאים בינהם :)) שחסר להם מעט מהורמון מסויים וזה משפיע על השעון הביוגלוגי שלהם כך שהוא הפוך משאר העולם - הם עירניים מאוד בלילה ויותר איטיים ועייפים ביום. יש אנשים שמנצלים את זה לעבוד בעבודות כמו דיילי טיסות וכו' שאז החיסרון הוא בעצם יתרון אבל לרוב האנשים שסובלים מזה מומלץ לקחת תוסף תזונה שמכיל את ההורמון החסר והשעון הביולוגי מסתדר.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;449437:
אם מישהו ימצא רעיונות גם לבן 9 חדשים שסיפורים זה לא בענין עדין,
קלטות מעוררות אותו סביר להניח,
וליטופים בכלל מעירים אותו לחיים עליזים ועומדים.....
קצת יין יבש והכל מסתדר;)

• הוסף לסימניות
ובכן לפי דעתי, חובה להשקיע הרבה בללמד ילד כזה (מניסיון) לאסוף את מחשבותיו. קלטת של סיפורים לשל תעיר אותו. הוא יחשוב ויחשוב איך בעתיד הוא יוציא קלטת. ומה בקלטת מפחיד ואיזה סוף אחר הוא מציע.
פשוט להסביר לו שבעצם הוא אמור להיות מאד עיף. הידים שלו עיפות. הראש שלו עיף. והוא לא אמור לחשוב על שום דבר.
לי נראה שיש 2 דרכים
1. לעיף אותו ברמה שהוא נרדםבדרך.
2. לשבת על המיטה שלו. להגיד איתו שמע ישראל. ולהגיד לו שאני יושבת על המיטה שלך עד שתירדם.
זה יכול לקחת פעם ראשונה איזה חצי שעה. (ובבית יש הרבה מה לעשות) בפעם השניה זה יקח קצת פחות.
החכמה היא לא להתפתות לענות לו תשובות. להודיע לו כעת יושנים ואין דיבורים תשובות מחר.
הוא ינסה למצוא שאלות מתחת לבלטות שיגרמו לך להגיע למצב שאת חייבת לענות. אבל--- אם תעני תמצאי את עצמך משוחחת איתו עד אור הבוקר, את תרדמי, הוא לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה