כללי איך משיגים פונטים

• הוסף לסימניות
אני מתנצל מראש
יכול להיות שזה דבר פשוט מדי.
אבל למי שלא יודע, גם לא יודע אם זה פשוט או לא.

אני צריך פונטים נוספים, איך משיגים אותו? צריכים לקנות, או אפשר גם להוריד אותו בחינם?

• הוסף לסימניות
פונטים בעברית או באנגלית?
אם זה בעברית יש מס' חברות שמוכרות גופנים מעולים כמו: פונטייפ, מאסטר פונט , פונטביט, הטייס.

• הוסף לסימניות
יש פה כמה אשכולות בנושא תריץ חיפוש.
בגדול יש כמות מאוד מצומצמת של פונטים חינמים לשימוש מסחרי.
וכל מעצב חייב לקנות פונטים ואי אפשר להסתפק בכמה שיש שברובם אינם איכותיים.
יש שתי חברות ממולצות פונטייפ שווה במיוחד אלי פריד חבר פה בפורומים אדם מיוחד שנתן את נשמתו בפונטים, פונטים עם ניקוד וכו' שבכל חברה אחרת עולה תשלום מכובד נוסף.
אבל במבחר הם עדיין בונים את עצמם.
פונטביט: חברה עם פונטים מאוד איכותים וברמה גבוהה מאוד עם מבחר עצום.
מאסטרפונט: מוחרמים אצלי!

• הוסף לסימניות
מעצב אמיתי קונה פונטים.
מעצב שמשחק בנדמה לי מוריד פונטים חינמיים שכך היא גם איכותם.
שווה לקנות במבצעי חבילות כמות גדולה במחיר קטן פר פונט.
בהצלחה
דירוג אישי מבחינת צורניות הפונטים:
1. פונטביט
2. פונטייפ
3. מאסטרפונט

מבחינת איכות טכנית:
1. פונטייפ
10. פונטביט
15. מאסטרפונט

• הוסף לסימניות
אם החלטת לרכוש, נדמה לי שפונטביט עדיין ממשיכים במבצע שלהם לפסח.

• הוסף לסימניות
אגב פונטים חינמים יושב לי רעיון בראש כבר זמן מה אשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה

היות וכל גרפיקאי צריך ארסנל פונטים כזה או אחר לשימוש יומיומי חשבתי אולי לעשות מאגר של פונטים של חברי הפורום (או כל גרפיקאי שרוצה)

הכללים במאגר
יהיו כאלה שכל אדם שנותן פונט אחד יותר לו להשתמש עם כל הפונטים שיש במאגר לאיזה שימוש שהוא רוצה כולל מסחרי. מי שלא תורם את הפונט שהוא יוצר (נו חברה אתם גרפיקאים לא?) יאסר עליו להשתמש בחבילה של הפונטים לכל שימוש שהוא

במילים אחרות זה לקנות מאגר פונטים בפונט אחד שהוא שלך
בצורה כזאת המאגר רק יגדל והחברים פה לא יצטרכו להוציא המון המון כסף על שידרוג והקמה של המאגר שלהם

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;554531:
1. פונטביט
2. פונטייפ
3. מאסטרפונט

מבחינת איכות טכנית:
1. פונטייפ
10. פונטביט
15. מאסטרפונט

ועם כל זה, אין כמו משפחת נרקיס המורחבת של מאסטרפונט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;554572:

היות וכל גרפיקאי צריך ארסנל פונטים כזה או אחר לשימוש יומיומי חשבתי אולי לעשות מאגר של פונטים של חברי הפורום (או כל גרפיקאי שרוצה)

הכללים במאגר
יהיו כאלה שכל אדם שנותן פונט אחד יותר לו להשתמש עם כל הפונטים שיש במאגר לאיזה שימוש שהוא רוצה כולל מסחרי. מי שלא תורם את הפונט שהוא יוצר (נו חברה אתם גרפיקאים לא?) יאסר עליו להשתמש בחבילה של הפונטים לכל שימוש שהוא

בצורה כזאת המאגר רק יגדל והחברים פה לא יצטרכו להוציא המון המון כסף על שידרוג והקמה של המאגר שלהם

מה אומרים?
הרעיון היא רעיון גאוני ומבריק
הסיכוי שיצליח שואף לאפס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלגנט;554582:
הרעיון היא רעיון גאוני ומבריק
הסיכוי שיצליח שואף לאפס
וזה כי?
נכון צריך פונטים איכותיים זאת אומרת שיהיה סלקטור לאנשים שמביאים פונטים שיהיו פונטים שמישים ואיכותיים
כרגע הוא שואף לאפס הרבה יותר ממקודם כי זה גורם שאנשים לא יאמינו ברעיון למרות שהוא נכון (בדיוק תופעת העדר, צודק)

גרפיקאים חושבים מחוץ לקופסה הם הסוג בני אדם שהכי לא צריך להיות עדר איך שלא יהיה ככל שאנשים יותר יאמינו בזה זה יצא יותר מה ויעיל לפועל, מה שאין כן ההפך
קהילה מתבטאת בכח שלה כשהיא תורמת אותו למקום אחד ואז כולם מרוויחים

איך הנאום??;)

• הוסף לסימניות
גרפיקאי שבנה פונט זה היצירה שלו זה לא עוד מאגר תמונות שבנה או הוריד מהאינרטנט ואם יש לו 50 % סיכוי שחברת פונטים תקנה ממנו הפונט למה שהוא יחלק את זה בחינם, תמורת מה? לפונט שגרפיקאי אחר יצר שזה צריך להיות לפי טעמו ואם לא היא יאכל אותה

• הוסף לסימניות
שאלה נכונה כשמדובר שיש במאגר פונט אחד או שתיים
מה קורה כשיש 10 פונטים?
מה קורה כשיש 100 פונטים במאגר?
מה קורה כשיש 1000 פונטים במאגר?

זה דבר אחד
דבר שני אם אני עכשיו הראשון ששם פונט אז אני באמת לא מרוויח כלום אבל אם אחרי שאני אשים את שלי אתה תשים את שלך ככל שיגדל המאגר יהיה לך עוד ועוד פונטים בזכות הפונט הראשון כמובן זאת אומרת ששוה להשקיע
כמובן זה פרוייקט קהילתי ולא פרטי ולכן החברה צריכים להתנהג כקהילה שתורמים כי תורמים ולא כי זה מביא כסף (למרות שפה יש גם כסף לא מעט)

• הוסף לסימניות
ולמה שאשקיע בפונט מיוחד ומלוטש, כשאקבל את אותה התמורה גם לפונט עקום ומיותר?

זו בעצם ההבדל בין השיטה הסוציאלית לזו הקפיטליסטית.

• הוסף לסימניות
מי אמר שאתה מקבל פונט אחד? אתה מקבל מאגר שגודל
יהיה סלקטור לפונטים
כך הם יהיו איכותיים יותר
וכך פורום טיפוגרפיה יקום לתחיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוס;554603:
ולמה שאשקיע בפונט מיוחד ומלוטש, כשאקבל את אותה התמורה גם לפונט עקום ומיותר?

זו בעצם ההבדל בין השיטה הסוציאלית לזו הקפיטליסטית.
"כי כולנו בני אדם"

• הוסף לסימניות
כמה גרפיקאים פה יודעים לעצב פונטים כמו שצריך?
אני בכל אופן ממשיכה להעדיף את הפונטים של נדב עזרא על פני הפונטים שלי...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שנדיר למצוא כאלה שיבנו פונטים טובים וישקיעו גם בליטוש, מקצב וכל מה שצריך בכל מקרה לא מאמינה שיהיו הרבה שיעברו את הרמה של הפונטים של בן נתן... כך שבבסיס זה אולי רעיון טוב למי שעבר התמחות רצינית בטיפוגרפיה לא מאמינה שרוב חברי פרוג למדו את זה רציני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;554572:

הכללים במאגר

מה אומרים?

רעיון נחמד

בעצם יש המון אתרים על הרעיון הזה שכל אחד תורם להשני, ובפרט ויקיפדי'. מי שמכיר את ההיסטורי' של ויקיפדי' יודע שרובם התלוצצו מהרעיון, ולאן הוא הגיע?

אבל הכללים במאגר יכולים להיות קצת שונה. מי שתורם יכול להשתמש במאגר בחינם, ומי שלא תרם שישלם! והכסף הזה ישמש לצורך תחזוקת האתר והמאגר, ואם יש רווח לחלק אותם בין בעלי הפונטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;554597:
שאלה נכונה כשמדובר שיש במאגר פונט אחד או שתיים
מה קורה כשיש 10 פונטים?
מה קורה כשיש 100 פונטים במאגר?
מה קורה כשיש 1000 פונטים במאגר?

זה דבר אחד
דבר שני אם אני עכשיו הראשון ששם פונט אז אני באמת לא מרוויח כלום אבל אם אחרי שאני אשים את שלי אתה תשים את שלך ככל שיגדל המאגר יהיה לך עוד ועוד פונטים בזכות הפונט הראשון כמובן זאת אומרת ששוה להשקיע
כמובן זה פרוייקט קהילתי ולא פרטי ולכן החברה צריכים להתנהג כקהילה שתורמים כי תורמים ולא כי זה מביא כסף (למרות שפה יש גם כסף לא מעט)

הענין הוא שיש הרבה מעצבים,
אבל מעט מאד טיפוגרפים טובים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;554531:
1. פונטביט
2. פונטייפ
3. מאסטרפונט

הגזמת. עם כל הכבוד לאלי פריד, רק חבילת הנרקיסים של מסטרפונט שווה יותר מכל הפונטים של פונטייפ, ולא נראה לי שהוא יחלוק על כך.
כמעמד ספרי קודש העדפתי לקנות קודם חבילה ממסטרפונט ורק אח"כ מפונטייפ ומפונטביט. כחבילה בסיסית לעימוד ספרים יש להם את הפונטים הטובים ביותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה