איך משנים את המזל?

• הוסף לסימניות
בס"ד

אשמח מאוד לקבל חומר בנושא המזל - לישראל.
איך, והאם אפשר לשנות את המזל, עד כמה ההשפעה של המזל על החיים. (ואם כך, מה מקומן של התפילות)\בקיצור, כל מה שקשור לנושא מאוד יעזור לי .
תודה.

• הוסף לסימניות
יש את הרש"י: צא מהאיצטגננות (מזל) שלך אברם אינו מוליד אבל אברהם מוליד

• הוסף לסימניות
יש לי הספר "המזלות, היהדות ואני" מאת הרב גד ארלנגר. אוכל להשאיל לך, אם תרצי. תמצאי בו בוודאי תשובה נרחבת לשאלתך.

• הוסף לסימניות
מנהל המכון שלנו (מכון 'באורח מישור') מתמצא מאד בדברים אלו. הוא העמיק בסוגיא ויש לו ידע נרחב ע"פ חז"ל.
תפנו למייל השני בחתימה ואני אעביר לו בעז"ה.

• הוסף לסימניות
מקורות בענין השפעת המזל
הם
מסכת שבת דף עה. בסוגיית כי הוא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים
כמו"כ הסוגיא במסכת שבת דף קנו
ישנם מקורות נוספים בש"ס
למשל בעניני נזיקין יש טענה של "מזלך גרם" (כן טוענים כן לאשה שנאנסה במסכת כתובות)
כמו"כ יש הרבה מקומות נוספים בענין המזל
בזוהר מובא הכל תלוי במזל אפילו ספר תורה שבהיכל
ודברי רבא במסכת מו"ק בני חיי ומזוני לאו בזכותא תלייא אלא במזלא תלייא.
רש"י במסכת שבת הנ"ל (דף קנו)
בענין המחלוקת שם (נראה לי רבי חנינא ורבי יוחנן) אם יש מזל לישראל אם לאו
כותב שאין מזל לישראל הכוונה שע"י תפילות משתנה המזל לטובה.
משא"כ תוספות בסוגיא הנ"ל כותב שבאמת יש מזל ורק ע"י זכות גדול אפשר לשנות

לסיום ארצה להוסיף סיפור שהתפרסם לפני כמה שנים
יהודי בשם אברהם ברנשטוק
היה יהודי חילוני כבר לפני השואה ובזכות היותו מגולח הצליח להישאר בגטו וורשא בזמן המלחמה.
בזמן ההפצצה בגטו הוא שמע פולני אחד אומר לחברו "למה הם הורסים לנו את כל הרכוש שיהרגו את הג'וקים וישאירו לנו את הרכוש"
בשומעו את המילים האלה נשבר לבו בקרבו והוא ביטא זאת במילותיו הוא לקב"ה
בתוספת תפילה שיינצל מגיא ההריגה
לאחר המלחמה הוא למד אסטרולוגיה ובמסגרת לימודיו הציג את המפה שלו עצמו לכמה מגדולי האסטרולוגים בעולם (בצרפת)
והם לא האמינו שהוא עדיין חי
והסבירו לו שלפי המפה הוא היה אמור להיהרג בשואה וציינו בפניו שרק בגלל היותו יהודי שתפילתם מחולל פלאים מעל מזלם שלהם עצמם.
קיצרתי כדי לא להכביד
אשמח לסייע אם תצטרכו.

במכתב מאליהו (איני זוכר כעת את המיקום המדויק ואין לי תחת ידי) מסביר באריכות את ענין משנה מקום משנה מזל (אין למאמר זה מקום אך הוא נחשב למאמר העולם)

• הוסף לסימניות
ברור שיש מזל גם לישראל וע"ז אין חולק.
גם הרש"י שהובא לעיל "צא מאיצטגנינות שלך אברם אינו מוליד אבל אברהם מוליד" סובר בעצם שיש מזל.
הרש"י בגמ' שכותבת שאין מזל לישראל כותב כך: "דעל ידי תפלה וזכות משתנה מזלו לטובה".
בכל שמחה יהודי מאחל "מזל טוב". הרבה מובאות יש בעניין המזל כגון הגמ' שכותבת מה יהיה עם כל אחד שנולד במזל פלוני וכו'.

יש מזל, רק בכוחו של יהודי לשנותו.

• הוסף לסימניות
בתלמוד הבבלי במסכת ראש השנה ט"ז עמוד ב':

Cquote2.svg
ואמר רבי יצחק ד' דברים מקרעין גזר דינו של אדם אלו הן: צדקה, צעקה, שינוי השם ושינוי מעשה. צדקה דכתיב (משלי י) וצדקה תציל ממות. צעקה דכתיב (תהילים קז) ויצעקו אל ה' בצר להם וממצוקותיהם יוציאם. שינוי השם דכתיב (בראשית יז) שרי אשתך לא תקרא את שמה שרי כי שרה שמה, וכתיב וברכתי אותה וגם נתתי ממנה לך בן. שינוי מעשה דכתיב (יונה ג) וירא האלהים את מעשיהם, וכתיב (יונה ג) וינחם האלהים על הרעה אשר דבר לעשות להם ולא עשה. ויש אומרים אף שינוי מקום דכתיב (בראשית יב) ויאמר ה' אל אברם לך לך מארצך והדר ואעשך לגוי גדול ואידך ההוא זכותא דארץ ישראל הוא דאהניא ליה.
Cquote3.svg
מקור זה מתייחס לשינוי מקום כבעל סגולה לקריעת גזר דין. בדומה לכך, וביחס לשינוי המזל בכלל, נאמר גם בתלמוד ירושלמי (שבת פ"ו ה"ט): "שנה מקומך, פעמים ששינוי המקום גורם".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קראנצול;1980756:
בתלמוד הבבלי במסכת ראש השנה ט"ז עמוד ב':

Cquote2.svg
ואמר רבי יצחק ד' דברים מקרעין גזר דינו של אדם אלו הן: צדקה, צעקה, שינוי השם ושינוי מעשה. צדקה דכתיב (משלי י) וצדקה תציל ממות. צעקה דכתיב (תהילים קז) ויצעקו אל ה' בצר להם וממצוקותיהם יוציאם. שינוי השם דכתיב (בראשית יז) שרי אשתך לא תקרא את שמה שרי כי שרה שמה, וכתיב וברכתי אותה וגם נתתי ממנה לך בן. שינוי מעשה דכתיב (יונה ג) וירא האלהים את מעשיהם, וכתיב (יונה ג) וינחם האלהים על הרעה אשר דבר לעשות להם ולא עשה. ויש אומרים אף שינוי מקום דכתיב (בראשית יב) ויאמר ה' אל אברם לך לך מארצך והדר ואעשך לגוי גדול ואידך ההוא זכותא דארץ ישראל הוא דאהניא ליה.
Cquote3.svg
מקור זה מתייחס לשינוי מקום כבעל סגולה לקריעת גזר דין. בדומה לכך, וביחס לשינוי המזל בכלל, נאמר גם בתלמוד ירושלמי (שבת פ"ו ה"ט): "שנה מקומך, פעמים ששינוי המקום גורם".

תודה על המקור כי אני ראיתי בספרים מביאים את זה בשם מאמר העולם
מעניין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה