איך מתחילים לצייר ציור מרגש לקיר גדול בסלון הריק?

• פותח הנושא א"ב
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום לכם ציירים נכבדים!
אני מעצבת, לא ציירת,
אבל כיוון שנכנסתי לעולם העיצוב מכשרון כלשהוא בציור (שמעולם כמעט לא בא לידי ביטוי מקצועי) אני מרשה לעצמי לבקש את עצתכם.
מעל לספה בסלוני הנחמד ישנו קיר גדול גדול, ארוך ארוך, וריק ריק ריק.
והאצבעות שלי מדגדגות בתשוקה לצייר איזהשהוא ציור מרגש שימלא את הקיר העלוב.
חשבתי על כיוון של ציור מים גדול, יהודי, עם שילוב טיפוגרפיה מאיזה פרק תהילים או נבואת נחמה.
אבל אין לי כלים וידע אפילו כדי לדעת מה בדיוק אני רוצה, איזה חומרים לקנות, ואיך להתחיל.
אם תוכלו לכוון אותי - אני אודה לכם מאד.
אם התשובה היא לקחת שיעור/י הכוונה אצל בעל מקצוע - כמובן שגם בא בחשבון (מי?)
בקיצור, כל המלצה או הכוונה תתקבל בברכה מרובה.
תודה לכם!

• הוסף לסימניות
אסתר,
יפהפה ככל שיהיה זה לא ייראה כמו קיר של מוסד?
אם מציירים ישר על קיר של בית נראה לי מתאים ציור יותר אבסטרקטי

• הוסף לסימניות
לצייר ישירות על הקיר זה לא קל.
הפרופורציות מסובכות, הצבע נוזל, הציור קשה לתחזוקה - הילדים עלולים לקלף אותו, וכו'.
ההמלצה שלי היא לרתום את המיומנויות שלך במחשב לצורך העניין.
לצייר ציור על המחשב, באמצעות עט גרפי (אם את מעוניינת לשאול עט כזה, אני מוכן להשאיל) ולהדפיס אותו על קאפה גדולה, או על קנבס גדול, אפילו על שמשונית.
יש כיום תוכנות ציור מעולות, שאף אדם שהוא לא מקצוען לא יחוש בהבדל (מקסימום אפשר לעבור על התמונה עם מעט צבע אחרי ההדפסה, ליצירת טקסטורה).
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לא לא,
לא ישר על הקיר! על קלף או ניר אמנותי כלשהוא, ומסגרת כבדה ויוקרתית :)
תודה על הדיוק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1548016:
לצייר ישירות על הקיר זה לא קל.
הפרופורציות מסובכות, הצבע נוזל, הציור קשה לתחזוקה - הילדים עלולים לקלף אותו, וכו'.
ההמלצה שלי היא לרתום את המיומנויות שלך במחשב לצורך העניין.
לצייר ציור על המחשב, באמצעות עט גרפי (אם את מעוניינת לשאול עט כזה, אני מוכן להשאיל) ולהדפיס אותו על קאפה גדולה, או על קנבס גדול, אפילו על שמשונית.
יש כיום תוכנות ציור מעולות, שאף אדם שהוא לא מקצוען לא יחוש בהבדל (מקסימום אפשר לעבור על התמונה עם מעט צבע אחרי ההדפסה, ליצירת טקסטורה).
בהצלחה.

ואת תוכנות הציור-צביעה אוכל ללמוד בצורה מזורזרת לצורך הציור הזה (אני לא יודעת אם יבואו אחריו עוד)?
אם אכן כך - אשמח מאד לעשות את זה ממוחשב.
אבל האמת שעם העט אני לא ממש מסתדרת. יש לי אותו ולא זורם לי איתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1548019:
לא לא,
לא ישר על הקיר! על קלף או ניר אמנותי כלשהוא, ומסגרת כבדה ויוקרתית :)
תודה על הדיוק!
השאלה נעשית פחות ופחות מובנת....
צריך לחזור להתחלה.
איך בכלל מתחילים לצייר?
ככמות הציירים כך כמות השיטות.
אני חושב שזה צריך לבוא ממך, תנסי לחשוב שמדובר בעבודה גרפית.
יש לך את הצבעים של הסלון - תחשבי על צבעים מתאימים או משלימים.
יש לך את הקו העיצובי - לדוגמא: הרהיטים בקו חלק, ציור בקווים מעגליים עשוי לשבור את הקו, ולגוון את המראה, יתכן שתרצי שהקווים של הציור יתאימו לקו החלק. אם הסלון מרוהט בסגנון אקלקטי, הציור גם יכול להיות אקלקטי, וכן הלאה.
מהם הערכים שאת רוצה שיהיו בציור? אלו יחסי גומלים את מעוניינת שיהיו ביניהם - לפיהם תקבעי את הקומפוזיציה שלך.
במידה והציור יוצב במקביל לחלון, אולי כדאי לחשוב על התאמה כלשהיא בין הנוף ובין אווירת הציור (אזהרת קיטש..) ברמה של התכתבות רעיונית, לא מעבר.

קלף זה לא חומר שכל כך קל לעבוד איתו, ופחות קל להשיג אותו בגודל שאת מתארת, קנבס הוא נפוץ בהרבה, ומתאים הרבה יותר לעבודה.

• הוסף לסימניות
לדעתי ציור ישר על הקיר נראה כמו תלמוד תורה
וזה לא יפה!

• הוסף לסימניות
תודה קקטוס,
למה השאלה נעשית פחות מובנת?
הכיוונים שלך לבחירת סגנון, צבעים וקומפוזיצהי מאד עוזרים לי,
אני רוצה לצייר, אך לא יודעת באיזו טכניקה.
אבל עדיין נותרה פתוחה השאלה באיזו טכניקה.
הצעת קודם טכניקה ממוחשבת, וכיוון שזו מוכרת לי יותר מסביבת העבודה שלי - היא בהחלט באה בחשבון. את תוכנות הציור אני לא מכירה - והשאלות הן: האם הן תוכנות פשוטות ללמידה? וכן - האם התוכנות הן חינמיות? או שיש אופציה של התקנת דמו ל-30 יום כמו בתוכנות אדובי?
כיוון שהציור עם העט קשה לי - האם אני פשוט צריכה ללמוד אותו טוב יותר כי אין לו תחליף או שיש לו תחליף, למשל סריקת רישום בעט?
ומה עוד? טיפים ועצות לגבי הטכניקה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1548122:
תודה קקטוס,
למה השאלה נעשית פחות מובנת?
הכיוונים שלך לבחירת סגנון, צבעים וקומפוזיצהי מאד עוזרים לי,
אני רוצה לצייר, אך לא יודעת באיזו טכניקה.
אבל עדיין נותרה פתוחה השאלה באיזו טכניקה.
הצעת קודם טכניקה ממוחשבת, וכיוון שזו מוכרת לי יותר מסביבת העבודה שלי - היא בהחלט באה בחשבון. את תוכנות הציור אני לא מכירה - והשאלות הן: האם הן תוכנות פשוטות ללמידה? וכן - האם התוכנות הן חינמיות? או שיש אופציה של התקנת דמו ל-30 יום כמו בתוכנות אדובי?
כיוון שהציור עם העט קשה לי - האם אני פשוט צריכה ללמוד אותו טוב יותר כי אין לו תחליף או שיש לו תחליף, למשל סריקת רישום בעט?
ומה עוד? טיפים ועצות לגבי הטכניקה?
השאלה לא מובנת כי לא ברור לי במה הסתבכת..
תוכנות ממוחשבות יש הרבה.
החל מפוטושופ שבוודאי יש לך.
דרך MyPaint החינמית, ArtRage Demo שלאחרונה נפוצה כאן מאוד, היא מדמה ציור בשמן באופן מאוד ריאליסטי.
האופציה לסרוק ציור בהחלט קיימת, אולי אפילו מועדפת.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להמליץ לך על מישהי שעושים אצלה ציורים בסגנון שאת מחפשת, ברמה הכי גבוהה שאני ראיתי, היא נמצאת בביתר, ואם תרצי אתן לך פרטים שלה.
אם כבר הייתי עושה ציור גדול לסלון הייתי משקיעה עד הסוף ועושה במקום מקצועי.
אבל זו אני אם את רוצה לעשות ניסויים אני מבינה אותך ואשמח לראות תוצאות בסוף, כי גם אני חולמת כבר שנים לעשות משהו לסלון, אבל מחכה שיהיה תקציב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1548176:
אני יכולה להמליץ לך על מישהי שעושים אצלה ציורים בסגנון שאת מחפשת, ברמה הכי גבוהה שאני ראיתי, היא נמצאת בביתר, ואם תרצי אתן לך פרטים שלה.
אם כבר הייתי עושה ציור גדול לסלון הייתי משקיעה עד הסוף ועושה במקום מקצועי.
אבל זו אני אם את רוצה לעשות ניסויים אני מבינה אותך ואשמח לראות תוצאות בסוף, כי גם אני חולמת כבר שנים לעשות משהו לסלון, אבל מחכה שיהיה תקציב.
לא הורסים לאנשים את חדוות היצירה.
מקסימום לא יהיה יפה, אפשר לתלות במזווה.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא הורס את חדוות היצירה.
אני חושבת שאם אני הייתי קונה קנבס ענק וצבעים וציוד בכמה מאות שקלים והיה יוצא משהו בינוני ומטה, והייתי מחפשת איפה לתקוע אותו, אז היתה נהרסת לי חדוות היצירה באמת.
ואם הייתי הולכת לבעלת מקצוע שתכוון את חדוות היצירה שלי לאפיקים נכונים ולשימוש בטכניקות שמתאימות ליצירה שאותה אני מעונינת להפיק, זה היה בשבילי סיפוק עצום וחדוות יצירה.

וזה לא סותר את מה שאתה הצעת, לעשות עבודה במחשב שזה לא עלויות כספיות אלא רק זמן, ואם אכן יוצא משהו מוצלח אפשר להשקיע בהדפסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1548184:
זה ממש לא הורס את חדוות היצירה.
אני חושבת שאם אני הייתי קונה קנבס ענק וצבעים וציוד בכמה מאות שקלים והיה יוצא משהו בינוני ומטה, והייתי מחפשת איפה לתקוע אותו, אז היתה נהרסת לי חדוות היצירה באמת.
ואם הייתי הולכת לבעלת מקצוע שתכוון את חדוות היצירה שלי לאפיקים נכונים ולשימוש בטכניקות שמתאימות ליצירה שאותה אני מעונינת להפיק, זה היה בשבילי סיפוק עצום וחדוות יצירה.

וזה לא סותר את מה שאתה הצעת, לעשות עבודה במחשב שזה לא עלויות כספיות אלא רק זמן, ואם אכן יוצא משהו מוצלח אפשר להשקיע בהדפסה.
חלוק עליך.
אדם רוצה בקב שלו יותר מעשרה קבין של חברו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1548198:
חלוק עליך.
אדם רוצה בקב שלו יותר מעשרה קבין של חברו.

לא אמרתי לה לקנות ציור של מישהו אחר, אמרתי ליצור בקב שלה, תחת הנחיה של מישהו מקצועי.

כמו"כ היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה היא רק ביקשה הצעות גם איך לבצע לבד וגם המלצות למה שאני הצעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1548247:
לא אמרתי לה לקנות ציור של מישהו אחר, אמרתי ליצור בקב שלה, תחת הנחיה של מישהו מקצועי.

כמו"כ היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה היא רק ביקשה הצעות גם איך לבצע לבד וגם המלצות למה שאני הצעתי.
בשמחה.
אני רק יכול לתת באישי כמה המלצות למי לא ללכת... (כדי לא לקפח את פרנסתן של הציירות / מורות)
טיפ ראשון: אל תחשבי אפילו ללכת למורה שתיגע לך בציור ולו בקצה הציפורן.
טיפ שני: אל תציירי בסדנא, זה מוחק את המחשבה, מגביל את המעוף וגורם ליצירה להיות שבלונית ומשעממת. את רוצה לצייר משהו שלך, תשבי בבית, או בסטודיו בלי הגבלת זמן, ורק אז יהיה ערך כלשהו ליצירה.

• הוסף לסימניות
חשבת על טפט? יש מדהימים!
סליחה על ההתערבות.
מומלץ מאוד לא ללכת על כוון כזה אם הוא לא "סגור" 100%

• הוסף לסימניות
להשראה יש את האתר של אפרת אילן.

• הוסף לסימניות
אני מציעה לך לצייר ביד אם את לא רגילה לעט הדיגיטלי. ולפי מה שאני יודעת על הכשרונות שלך יצא מהמם בעז"ה!

• הוסף לסימניות
bbr- אני דוקא אשמח לשמוע פרטים על זו שמציירת מביתר
אם תוכלי לכתוב לי כאן או באישי, תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה