דרוש מידע איך מתכוננים לפגישה עם מנהל המחלקה במס הכנסה, בשביל החזר עבור תרומות?

• הוסף לסימניות
אני גם בפ’’ש גוש דן
הגשתי החזרים של כ 70 אש’’ח תרומות (27 אש’’ח החזר)
לאחר ששלחתי פניה מדוע ההחזר מתעכב... ביקשו ממני דפי בנק והסבר על כל זיכוי מעל 1000 ש’’ח בחשבון
לאחר שקיבלו תשובות, בתוך שבועיים בערך הכסף היה אצלי בחשבון​

• הוסף לסימניות
מתוך כל זכות:
תודה
לפי איך שהבנתי זה מגביל רק את מי שמשלם יותר מ30 אחוז מס הכנסה ומעונין לקבל זיכוי על יותר מ30 אחוז מההכנסה.

• הוסף לסימניות
אני גם בפ’’ש גוש דן
הגשתי החזרים של כ 70 אש’’ח תרומות (27 אש’’ח החזר)
לאחר ששלחתי פניה מדוע ההחזר מתעכב... ביקשו ממני דפי בנק והסבר על כל זיכוי מעל 1000 ש’’ח בחשבון
לאחר שקיבלו תשובות, בתוך שבועיים בערך הכסף היה אצלי בחשבון​
ביקשו ממך להגיע פיזית?

• הוסף לסימניות
תודה
לפי איך שהבנתי זה מגביל רק את מי שמשלם יותר מ30 אחוז מס הכנסה ומעונין לקבל זיכוי על יותר מ30 אחוז מההכנסה.
לא.
הרווחת 100 אלף שח בשנת המס (ההכנסה החייבת)
סך התרומות שעליו אפשר לקבל זיכוי הוא 30 אלף
אם יש לך תרומות גבוהות יותר אפשר להעביר עד 3 שנים קדימה בתנאי שבשנים קדימה אין לך תרומות גבוהות מ30% מההכנסה החייבת

• הוסף לסימניות
לא.
נכון, בדיוק מה שכתבתי, אם שילמת עד 30 אחוז מס, אז סך המס הוא לא יותר מ30 אלף וקיבלת החזר על הכל.

• הוסף לסימניות
נכון, בדיוק מה שכתבתי, אם שילמת עד 30 אחוז מס, אז סך המס הוא לא יותר מ30 אלף וקיבלת החזר על הכל.
לא, סך התרומות 30% מההכנסה החייבת ולא סך ההחזר
ומתוך ה30% החזר על 35%
זאת אומרת החזר של 10,500 (בהנחה שזה המס ששולם על ההכנסה)

• הוסף לסימניות
לא חייבים ללכת אבל מפסידים את הכסף.
ומהנסיון שלנו וממה שהבנתי מאחרים מדובר בסיפור חדש של פקיד מסוים שהחליט למנוע בכל דרך מהחרדים לקבל החזר על תרומות ולכן ממרר את החיים של כולם בטענות שונות ומשונות. לכן לא מומלץ להגיע אליו לפני יעוץ מקדים כדי שתדעו את זכויותיכם ומה לענות.
אם אתם מעונינים בפרטים נוספים אשמח לעזור.
גם אנחנו באותה בעיה,
יש לנו פגישה השבוע עם הפקיד,
נשמח לעזרה.

• הוסף לסימניות
מעולה!
איך אפשך ליצור איתכם קשר?
נשמח לעזרה.
מהסיפורים שאני שומעת, זה נראה שכל סיפור שונה כך שאי אפשר ללמוד ממקרה אחד לשני,
אבל מה שחשוב מאד לדעת שמדובר במנהל המחלקה שמטרתו המוצהרת היא למנוע ככל הניתן את השימוש בהחזר לפי סעיף תרומות, והוא עושה לשם כך כל שביכולתו.
ולכן צריכים להגיע מוכנים לכל שאלה כדי שתדעו מה כדאי לענות ומה לא.
הטוב ביותר הוא לפנות ליועץ/ת שמכיר/ה אישית את הנ"ל ויודע/ת כיצד להתנהל איתו. (לא שזה בהכרח יעזור אבל לפחות לא ליפול על טעויות).

• הוסף לסימניות
יש לי בב"ב מישהיא מומלצת כמובן בתשלום,עושה עבודה מצוינת

• הוסף לסימניות
לא.
אם יש לך תרומות גבוהות יותר אפשר להעביר עד 3 שנים קדימה בתנאי שבשנים קדימה אין לך תרומות גבוהות מ30% מההכנסה החייבת
האם לשמור קבלות משנה לשנה זה אפשרי רק במקרה שניצלת את הקבלות עד תקרת שנה זו ? או גם במקרה ששנה שעברה תרמתי ולא הגשתי החזר ואני רוצה לנצל אותם לבקשת החזר לשנה זו?

• הוסף לסימניות
לא, סך התרומות 30% מההכנסה החייבת ולא סך ההחזר
ומתוך ה30% החזר על 35%
זאת אומרת החזר של 10,500 (בהנחה שזה המס ששולם על ההכנסה)
ובמקרה שאני שכיר בתקרת שכר שאין לי מס עקב נקודות זיכוי . אבל יש לי הכנסה {לצורך הענין} בשנה זו מהשקעות בשוק ההון . האם לגבי זה ה 30% מההכנסה זה רק ביחס לרווח מהשקעות בשוק ההון ? או שזה 30% מסך כל השתכרות?

• הוסף לסימניות
ה 30% מההכנסה זה רק ביחס לרווח מהשקעות בשוק ההון ? או שזה 30% מסך כל השתכרות?
30% מסך כל ההכנסה החייבת שזה כולל גם משכורת וגם רווחי הון. (משכורת נחשבת הכנסה חייבת גם אם בפועל אין תשלום מס בגלל נקודות זיכוי)
אפשר גם לבדוק זאת בקלות בסימולטור של מס הכנסה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה