דרוש מידע איך מתכוננים לפגישה עם מנהל המחלקה במס הכנסה, בשביל החזר עבור תרומות?

• הוסף לסימניות
איך אפשר לעשות פעם שניה בשנה תיאום מס?
נכנסים לאזור האישי של רשות המיסים > החזרי מס ותיאומי מס > תיאום מס

מפתיע שזה עדיין פתוח ל 2024

ניתן לערוך עדכון של תיאום המס במקרים הבאים​

• נוסף לי מעסיק או משלם הכנסה.
  • יש לי הכנסה מ "עסק זעיר", בתיבת הטקסט שתיפתח במסך הבא, יש לרשום את המחזור השנתי הצפוי וכן לציין שמדובר בהכנסה מסוג עסק זעיר.
  • הפסקתי לעבוד אצל מעסיקי הקודם.
  • אני זכאי להקלה בחישוב המס, שלא קיבלתי בתיאום המס הקודם.
  • חל שינוי משמעותי בסכום ההכנסה שאקבל מאחד המעסיקים או מהמשלמים שדיווחתי עליהם בתיאום המס הקודם.
  • אחד או יותר מרכיבי תיאום המס שערכתי אינם נכונים.
  • לגבי תרומות – יתקבלו רק קבלות שתאריך התרומה בהן מאוחר מהתאריך האחרון בו ביקשת זיכוי על תרומות.

דוגמאות לעדכון:​

• לבקשת הקלות, ניתן להוריד טופס 116 מכאן, למלא את הפרטים ולצרף אותם לבקשתך.
  • יש לפרט בתיבת הטקסט את השינויים או התוספות שברצונך לבצע.
  • אם ברצונך לעדכן הכנסה או הקלה, ניתן לצרף את התלוש המתאים או האישור המתאים.

• הוסף לסימניות
נכנסים לאזור האישי של רשות המיסים > החזרי מס ותיאומי מס > תיאום מס

מפתיע שזה עדיין פתוח ל 2024

ניתן לערוך עדכון של תיאום המס במקרים הבאים​

• נוסף לי מעסיק או משלם הכנסה.
  • יש לי הכנסה מ "עסק זעיר", בתיבת הטקסט שתיפתח במסך הבא, יש לרשום את המחזור השנתי הצפוי וכן לציין שמדובר בהכנסה מסוג עסק זעיר.
  • הפסקתי לעבוד אצל מעסיקי הקודם.
  • אני זכאי להקלה בחישוב המס, שלא קיבלתי בתיאום המס הקודם.
  • חל שינוי משמעותי בסכום ההכנסה שאקבל מאחד המעסיקים או מהמשלמים שדיווחתי עליהם בתיאום המס הקודם.
  • אחד או יותר מרכיבי תיאום המס שערכתי אינם נכונים.
  • לגבי תרומות – יתקבלו רק קבלות שתאריך התרומה בהן מאוחר מהתאריך האחרון בו ביקשת זיכוי על תרומות.

דוגמאות לעדכון:​

• לבקשת הקלות, ניתן להוריד טופס 116 מכאן, למלא את הפרטים ולצרף אותם לבקשתך.
  • יש לפרט בתיבת הטקסט את השינויים או התוספות שברצונך לבצע.
  • אם ברצונך לעדכן הכנסה או הקלה, ניתן לצרף את התלוש המתאים או האישור המתאים.

כשניסיתי,
לא נתן לי לשנות סכום הכנסה,
אלא נתן לי אפשרות לכתוב טקסט.
תוך כמה זמן הם בכלל מעדכנים?
איך זה עובד בצורה הזו?

• הוסף לסימניות
צריך למלא ידנית טופס 116 ולהעלות למערכת.
בתיבת הטקסט לפרט מה מהות השינוי.
אם יישלח הלילה יש סיכוי שיטופל מחר בבוקר.

• הוסף לסימניות
צריך למלא ידנית טופס 116 ולהעלות למערכת.
בתיבת הטקסט לפרט מה מהות השינוי.
אם יישלח הלילה יש סיכוי שיטופל מחר בבוקר.
לפרט בסכומים ולהסביר כמה אני צריכה שיאפשרו לי עוד להרוויח עד סוף השנה בעצם?

• הוסף לסימניות
לפרט בסכומים ולהסביר כמה אני צריכה שיאפשרו לי עוד להרוויח עד סוף השנה בעצם?
(הניסוח ״מאפשרים לי להרוויח״ לא מדויק, כי אפשר להרוויח כמה שרוצים רק צריך לשלם מס..)
לפרט בתיבת טקסט כמה ההכנסה השנתית הצפויה המעודכנת אצל כל מעסיק. אחרי שיקבלו את ההכנסה הצפויה ינפיקו תיאום מס חדש בהתאם לנתוני ההכנסה הצפויים (זה לא בהכרח מבטיח אי תשלום מס כי ייתכן וכבר הגעת לרף המס).

• הוסף לסימניות
(הניסוח ״מאפשרים לי להרוויח״ לא מדויק, כי אפשר להרוויח כמה שרוצים רק צריך לשלם מס..)
לפרט בתיבת טקסט כמה ההכנסה השנתית הצפויה המעודכנת אצל כל מעסיק. אחרי שיקבלו את ההכנסה הצפויה ינפיקו תיאום מס חדש בהתאם לנתוני ההכנסה הצפויים (זה לא בהכרח מבטיח אי תשלום מס כי ייתכן וכבר הגעת לרף המס).
טוב,
מבינה שהמשכורת תסגר היום,
מה שאומר,
שאין משכורת.
יש לי עוד מה לנסות לעשות את זה אם לא מחכים עם המשכורת?
(יש לי גם עסק ואוכל לבקש שיחזירו לי בסגירת הדוח, אבל צריכה את הכסף קודם)
מה הכי זריז לראות את הכסף חזרה?

• הוסף לסימניות
כבר אישור תיאום מס עדכני והמעסיק לא מסכים לקבל?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע מנסיון?
אם קבלתי אישור תיאום מס מפקיד השומה - והמעסיק לא יכול לתת לי את הכסף (הגשתי מאוחר או סיבה אחרת)
יש אפשרות לקבל את זה מפקיד השומה - או שצריך לעשות החזר מס?

• הוסף לסימניות
אין שום קשר.
@ מומחה,
אם ממילא משכורת דצמבר יצאה,
מבינה שאין הבדל אם אבצע היום תיאום לבין לחכות לסגירת שנת 2024 (של העסק) שאז זה יחזור בעצם באותה צורה?
או שאם הבצע תיאום מקום העבודה כן יכול להחזיר לי בינואר 2025?

• הוסף לסימניות
אם יש כבר אישור תיאום מס, זה תלוי ברצון טוב של המעסיק/מחלקת שכר, גם אם כבר שידר את ההעברת המשכורות לבנקים, טכנית אפשר עדיין לתקן את התלוש של דצמבר, וההפרש בנטו ייכנס בשכר ינואר (אולי אפשר גם במיידי אם יש הרבה רצון טוב, לא יודע), ייתכן שזה כרוך בטרחה גדולה מצידו, אין לי מושג.
אם אין היום תיאום מס קשה להאמין שמחר יוציאו רטרו על 2024 אבל הכל יכול להיות.

בכל מצב אחר זה יחזור רק אחרי הגשת דוח שנתי, כלומר לפחות בעוד 4-6 חודשים.

• הוסף לסימניות
מי שמפריש חומש באמת אין לו בעיה, וגם כל הקבלות שלו כשרות- אז גם לא עושים לו בעיות....
(ואולי יש לו סיעתא דשמיא מיוחדת)

​

אולי התכוונתם בציניות...
אבל חשוב לדעת גם מי שהקבלות שלו כשרות למהדרין, אם יש לו תרומות גבוהות הפקיד הנ"ל יעשה לו בעיות, וככל שידוו מגעת הוא ימנע ממנו את ההחזר.
האם יש מי שהיה אצלו בפגישה
והחליט לחזור עוד פעם
או שהוריד את סך התרומות בפחות מ50 אלף?
אנחנו היינו וסורבנו בטענות שונות ומשונות. לאחר התכתבות ארוכה ועקשנית איתו באתר של רשות המיסים, קיבלנו לפתע חישוב שומה מחדש והחזר של כ60% ממה שהיינו אמורים לקבל. (נכתב שם כי השומה שונתה לבקשת הנישום...). ואגב, ה60% שלנו עקף במעט את ה50 אלף תרומות.
אין דבר כזה בשום מקום בארץ כך אמר לי יועץ מס שעובד בחברה שרק המנהל הזה עושה בעיות על תרומות
שמענו מהרב גולדנטל מדגל התורה שכדאי לפנות באופן עצמאי למבקר המדינה, אתם יודעים אולי האם אותו יועץ מס או מיהשו אחר ניסה לפעול בצורה כל שהיא כנגד אותו פקיד?

• הוסף לסימניות
האם הפקיד הזה מטפל רק בהחזרי מס של שכירים? או גם בהחזרי מס של חייבים בהגשת דוחות בעלי עסקים וכו'

• הוסף לסימניות
עצמאים? בעלי עסק? האם נתקלתם גם בבעיות מול פקיד שומה גוש דן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה