דרוש מידע איך מתמודדים עם אנשים שאי אפשר לא נאמנים אבל חייבים להימצא בסביבם

• הוסף לסימניות
יש מספר ספרי פסיכולוגיה העוסקים בתחום זה של מערכות יחסים הכרחיות עם טיפוסים מרעילים. המוכרים לי - הספר 'אנשים מרעילים', ו'מחותנים מרעילים'. חוברו ע"י אנשי מקצוע בתחום הנפש והקריאה בהם מומלצת.

בצד קבלת הדין, אין שום סיבה שלא לרכוש אסטרטגיות איך להתמודד עם אנשים בעייתיים ולעתים גם להתנתק מהם כליל, משום שיחסי אנוש עם דמויות חולניות ומעוותות יכולים להוריד חיי סובביהם שאולה, ללא גוזמה.

עייני גם כאן, מאמר באספקלריה תורנית מאתר אש התורה

חזקי ואמצי בהתמודדות לא קלה זו.

• הוסף לסימניות
יש המון דרכים, ויש צורות לימוד מה לעשות בנידון,
אך זה לא משהו לכמה מילים, זה מחייב לימוד מעמיק, ויכולת אינטליגנציה רגשית מעולה.

אם תרצי אכתוב על כך בבלוג שלי...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כמה כלים שאני מחזיק בארגז למצבים כאלו (שאכן קיימים בסביבה):
1. הכרה בערך עצמך ובנכונות צדקת דרכך.
2. יכולת פיתוח אדישות רצונית לדברים שנאמרים ומתרחשים לידך.
3. הכוח לנשום עמוק ולשתוק. חלק גדול מההתנגשויות גדלות וצומחות כתוצאה מהתגובה שלך, לא משנה איזו תגובה.
צמד המילים שאני עושה בהם שימוש רב בחיי היום יום הם 'אני שומע'. עוצר כל דיון, ויכוח ומריבה בעודה באיבה. זה אומר, אני לא בהכרח מסכים עם מה שאתה אומר, לא באמת מתחשק לי להתחיל עכשיו להתפלפל איתך, אז אני פשוט שומע.

• הוסף לסימניות
יש ספר מומלץ לכך, אנשים רעילים. (שימו לב שעל העטיפה מופיעה המחברת שאיננה מבני ברית)
יכול לספר מנסיוני פה באתר שדרך כי טובה היא להתעלם. וכך גם בעולם האמיתי: יש אנשים שלא יעזור כלום.
המלצתי:
תשב עם עצמך, תחשוב על האדם הפוגע בך. תשאל את עצמך שאלה אחת מהותית:
האם יש משהו שאתה יכול לעשות והאדם ההוא ישנה את יחסו כלפיך ויהיה מסביר פנים?
אם כן - עשה זאת.
אם התשובה היא לא, כלומר שמה שלא תעשה הפוגע ימשיך לפגוע בך - פשוט נוס. עזוב אותו. נתק מגע.
בלי צלצולים, פשוט עזוב ולך.
@מרשמלו אודה אם תוכלו להשאיר את האשכול הזה עוד כמה שעות באוויר, מה בוער.

• הוסף לסימניות
י
אם התשובה היא לא, כלומר שמה שלא תעשה הפוגע ימשיך לפגוע בך - פשוט נוס. עזוב אותו. נתק מגע.
בלי צלצולים, פשוט עזוב ולך.
@מרשמלו אודה אם תוכלו להשאיר את האשכול הזה עוד כמה שעות באוויר, מה בוער.

הלוואי והיה זה כל כך קל.
לא תמיד ניתן לנתק כל קשר, והצורך ללמוד כיצד 'לחיות' איתם, חשוב מאין כמותו.
ולשמחתי אפשרי.

• הוסף לסימניות
הלוואי והיה זה כל כך קל.
לא תמיד ניתן לנתק כל קשר, והצורך ללמוד כיצד 'לחיות' איתם, חשוב מאין כמותו.
ולשמחתי אפשרי.
לאו דווקא ניתוק מלא.
להתנתק מהרצון למצוא חן ולקבל פידבק חיובי מאותו אדם. ככל שחשיבותו תהיה נמוכה יותר בעיניך, כך פחות ופחות תתרגש מכל מילה שלו.

• הוסף לסימניות
לאו דווקא ניתוק מלא.
להתנתק מהרצון למצוא חן ולקבל פידבק חיובי מאותו אדם. ככל שחשיבותו תהיה נמוכה יותר בעיניך, כך פחות ופחות תתרגש מכל מילה שלו.

אכן - זה נושא חשוב מאד..
אגב, דעתי האישית שהאדם צריך להגיע למצב בו הוא 'בטוח בעצמו' ללא קשר מהפידבק של הסביבה, אבל זהו כבר נושא אחר.

ולגבי מה שכתבת, אין ספק שכאשר אני מצליח להגיע למודעות שהמילים שלו לא משמעותיות עבורי, הכל קל יותר. אבל עדיין לא נחמד להסתובב בחברת לא נחמדים.

אני פוחד שימחקו לי את התגובה - זה ספר שלם... לכן קיצרתי מאד...

• הוסף לסימניות
איזה אשכול נהדר כמים קרים על נפש עייפה !

לענ"ד -
אם זה בן משפחה - על משפחה שומרים בכל מחיר ובהכרת המצב וידיעת ערכנו אפשר לחיות עם זה כפי שציינו חכמים ונבונים מעליי.

אם זה לא בן משפחה - מ ת נ ת ק י ם ! חד צדדית בלי הסברים מיותרים בלי למה ובלי כלום.

בכל מקרה כדי להיוועץ עם דמות תורנית כי בד"כ הם חווים את זה בכמויות (השקרנים מחפשים להימצא בסביבה טהורה כדי לקבל שקט מצפוני ואולי גם לסחוט אישור למעשיהם) וידעו לתת לכם כלים להתמודד עם זה.

כל הנ"ל כתבתי אחרי (זה לא שהיום כבר אין התמודדות אך היא קלה בהרבה בזכות הידיעה העמוקה של הבעיה, ידיעת הבעיה - חצי פתרון, ידיעה שטחית לא מועילה לפתרון.) התמודדות מאתגרת מאד של כשנתיים + עם אחד כזה שהצטרף לסביבתינו הקרובה וד"ל, השקעתי לעצמי המון זמן וממון כדי להגיע לרוגע גם כשהוא נמצא על ידי ומדבר את דברי ההבל שלו וגם כשאני שומע שסיפורים הכי אישיים/משפחתיים זולגים לרחוב וכו וכדו'.

יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם - יתמו חטאים ולא חוטאים !

חזקו ואמצו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ויש אינטרקציה - חייבת להיות (בעבודה/שכנים/בית כנסת/משפחה/ וכו')
והם משקרים/מציקים/מביישים ברבים/בוגדים באימון וכו'
סליחה רגע, רק הערה קטנה:
יש כאן יותר מניק אחד די חדשים, שהציעו עזרה בפרטי - מציעה להתרחק כמו מאש מאנשים שינסו לנצל וכבר שמענו על לא מעט סיפורים רח"ל.

לא לרדת לפרטי עם אף אחד שלא יודעים מיהו ומוודאים את זהותו, גם אם את בשם בדוי כי קל מאוד להפעיל מניפולציות רגשיות ולגרום לך לסמוך על מישהו לא מוכר ומשם המדרון חלקלק.

ואני בדרך כלל לא מזהירה מדברים כאלה אבל נשמע לי קצת חשוד פה כמה מהתגובות...

• הוסף לסימניות
בנוסף לפתרונות שהציעו כאן:
תפילה.
תפילה על עצמך - שתדעי איך להתנהג עם חברה כזו מבלי לפגוע ומבלי להיפגע.
תפילה עליהם - הם בסך הכל מסכנים ולא רוצים לעשות רע.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
סליחה רגע, רק הערה קטנה:
יש כאן יותר מניק אחד די חדשים, שהציעו עזרה בפרטי - מציעה להתרחק כמו מאש מאנשים שינסו לנצל וכבר שמענו על לא מעט סיפורים רח"ל.

לא לרדת לפרטי עם אף אחד שלא יודעים מיהו ומוודאים את זהותו, גם אם את בשם בדוי כי קל מאוד להפעיל מניפולציות רגשיות ולגרום לך לסמוך על מישהו לא מוכר ומשם המדרון חלקלק.

ואני בדרך כלל לא מזהירה מדברים כאלה אבל נשמע לי קצת חשוד פה כמה מהתגובות...

יתכן מאד וזה לא האשכול הנכון אך מאחר והעניין עלה פה אז אניח את זה גם כאן.

מועדים לשמחה !

עשיתם דבר חשוב מאד ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר, אך ברצוני להאיר...

א. הודעה כזאת כשהיא עמומה היא מטילה דופי בכולם ולדעתי זה לא ראוי ולכן כדאי למקד אותה יותר.
ב. אולי באמת תעלו אשכול שיגדיר בצורה מאד ברורה איך וממה להיזהר.

עריכה: גילוי נאות - אני גבר.

• הוסף לסימניות

מועדים לשמחה !

א. הודעה כזאת כשהיא עמומה היא מטילה דופי בכולם ולדעתי זה לא ראוי ולכן כדאי למקד אותה יותר.

השאלה האם כאן זה המקום....
@מרשמלו דעתך?
תהנו.
https://www.prog.co.il/threads/המדריך-המקיף-לזיהוי-טרדנים-מציצנים-טרולים-ומשועממים.300500/

• הוסף לסימניות

מועדים לשמחה !

לא הצעת עזרה פרטית בתגובתך הקודמת עם קריצה? לשחרר קיטור?
אתה סותר את עצמך, אבל אולי רק נדמה לי ואני לא קוראת נכון..

• הוסף לסימניות
לא הצעת עזרה פרטית בתגובתך הקודמת עם קריצה? לשחרר קיטור?
אתה סותר את עצמך, אבל אולי רק נדמה לי ואני לא קוראת נכון..

א. לא הצעתי שום עזרה בפרטי עיינו שוב בנכתב ! כתבתי שאשמח לחלוק מנסיוני בלי אזכור על פרטי אין לי שום בעיה לעשות זאת כאן על גבי האשכול לעיני כל העדה.

ב. משום והייתם נקיים אערוך את ההודעה.

• הוסף לסימניות
תשב עם עצמך, תחשוב על האדם הפוגע בך. תשאל את עצמך שאלה אחת מהותית:
האם יש משהו שאתה יכול לעשות והאדם ההוא ישנה את יחסו כלפיך ויהיה מסביר פנים?
זה נקודת מפתח
לפעמים יש הפתעות.
אנחנו יכולים לגלות שאנו יותר או לא פחות
ואז החגיגה מובנת..
נהיה נחמדים ונעימים . זהירים ומכבדים ולרוב זה יחזור אלינו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה