איך מתקדמים מלקוחות של "שירי יום הולדת לסבא 90" ללקוחות שעושים מוזיקה?

• הוסף לסימניות
זה לא הרבה זמן שאני עובד עם לקוחות ואני גם לא עוסק בזה כעיסוק עיקרי, אבל יש נקודה מסוימת שאשמח לשמוע מאנשים שבתחום קצת יותר זמן מה מצב השוק.

יש לי חבר טוב מוזיקאי מוכשר שלפני כמה שנים השקיע בציוד ופתח אולפן, אחרי עוד שיר בר מצווה ועוד הקלטה לסבא, הוא פרש ועכשיו הוא ספר... הוא הסביר לי שזה בגלל שהוא רוצה לעשות מוזיקה וזה לא מוזיקה.

לא הבנתי אותו, מה? עדיף להיות ספר מאשר לפחות לעשות איזשהו סוג של מוזיקה? אבל בזמן האחרון הבנתי אותו. אחרי שהקלטתי קבוצת ילדים קטנים ששרו- "יש לי סבאלה יקר" עברתי לשיר "סבא סבא סבא" ואז לשיר "אבא שלנו"... כולם נעים בין זיוף גמור לשירה "בסדר" וכולם כמובן מגיעים בלחץ של זמן, ולא איכפת להם אם יש רעש ברקע באמצע ההקלטה כי משלמים על כל רגע. אז לא עושים מוזיקה כי הם באים עם פלייבק ולא עושים סאונד כי מבחינתם זה מצויין וחבל לשלם על כל דקה.

אני שואל על הרמה האמצעית, לא ילדים זייפנים, ולא זמרים מקצועיים, אלא סגנון העבודות של- אנשים עם חוש מוזיקלי שרוצים להקליט שיר שהם הלחינו, או שירי שבת של המשפחה וכאלו. עושים מוזיקה בכיף, עם טעם אבל לא בקטע מקצועי של קריירה וכד' [זכיתי לעבוד עם כמה כאלו].

השאלה שלי היא: האם יש שוק אמצעי כזה? וכמה הוא גדול?

יש לי הרגשה שאם אני מפרסם אולפן, ורוצה להתפרנס מזה קצת, אני צריך להיות מוכן שרוב העבודה השוטפת היא כזאת, ורק מדי פעם זוכים "לכמה דקות של נחת", אכן?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איך זה בשוק הגברי
אבל בשוק שירת הנשים חוץ מז'אנר שירי הבת מצווה המזעזע, ושירי משפחה מעצבנים כמו שתארת-
יש המון הפקות מעניינות ולקוחות (מוסדות וארגונים בד'כ, פחות אנשים פרטיים) שיוצרים מוזיקה יותר כייפית
יש לי הרגשה שאם אני מפרסם אולפן, ורוצה להתפרנס מזה קצת, אני צריך להיות מוכן שרוב העבודה השוטפת היא כזאת, ורק מדי פעם זוכים "לכמה דקות של נחת", אכן?
קח בחשבון שאם אתה מפרסם במקומון לקהל הרחב- יבוא הקהל הרחב.

• הוסף לסימניות
זה לא הרבה זמן שאני עובד עם לקוחות ואני גם לא עוסק בזה כעיסוק עיקרי, אבל יש נקודה מסוימת שאשמח לשמוע מאנשים שבתחום קצת יותר זמן מה מצב השוק.

יש לי חבר טוב מוזיקאי מוכשר שלפני כמה שנים השקיע בציוד ופתח אולפן, אחרי עוד שיר בר מצווה ועוד הקלטה לסבא, הוא פרש ועכשיו הוא ספר... הוא הסביר לי שזה בגלל שהוא רוצה לעשות מוזיקה וזה לא מוזיקה.

לא הבנתי אותו, מה? עדיף להיות ספר מאשר לפחות לעשות איזשהו סוג של מוזיקה? אבל בזמן האחרון הבנתי אותו. אחרי שהקלטתי קבוצת ילדים קטנים ששרו- "יש לי סבאלה יקר" עברתי לשיר "סבא סבא סבא" ואז לשיר "אבא שלנו"... כולם נעים בין זיוף גמור לשירה "בסדר" וכולם כמובן מגיעים בלחץ של זמן, ולא איכפת להם אם יש רעש ברקע באמצע ההקלטה כי משלמים על כל רגע. אז לא עושים מוזיקה כי הם באים עם פלייבק ולא עושים סאונד כי מבחינתם זה מצויין וחבל לשלם על כל דקה.

אני שואל על הרמה האמצעית, לא ילדים זייפנים, ולא זמרים מקצועיים, אלא סגנון העבודות של- אנשים עם חוש מוזיקלי שרוצים להקליט שיר שהם הלחינו, או שירי שבת של המשפחה וכאלו. עושים מוזיקה בכיף, עם טעם אבל לא בקטע מקצועי של קריירה וכד' [זכיתי לעבוד עם כמה כאלו].

השאלה שלי היא: האם יש שוק אמצעי כזה? וכמה הוא גדול?

האמת שאני קצת מסכים איתך כמו בשוק הזמרים גם בתחום האולפנים צריך להכנס חזק לתחום בשביל שיהיה לך שם ולכן כשפונים אליך עם שיר יומולדת וכו' תן להם משו יותר מקצועי ממה שהם ביקשו כי בסוף ההשקעה תחזור אליך. כי אחרי שדיברתי עם הרבה מפיקים וסאונדמנים בלי הצלחה הבנתי שזה הדרך... בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם תאמץ לתת להם שרות מקצועי כמה שיותר-שזה אומר להקליט בסבלנות, לנסות להוציא מכל ילד מה שאפשר במהירות וביעילות ולתקן להם את הזיופם- גם המון העם יבין שזה פה בנאדם מקצועי ,וכמובן כמבון שזה יהיה משתלם.
פעם באה אלי ילדה שהלכה לאולפן באחת הערים [של גבר] ואמנם היא לא שרה הכי מהמם בעולם אבל היתה שם שלוש שעות [!!!] והוא הוציא ממנה זבל,לקח לה כמה מאות שקלים [!!] ואמר להם-מה אתם מביאים כזו ילדה לאולפן בכלל לא מתאים לה לשיר!!
והיא נפגעה עד עמקי נשמתה!! והגיעה מחדש עד ירושלים לעשות שיר חדש!!!!!
ואני הזדעזעתי מלראות את החומר מהאולפן השני,החוסר מקצועיות בלט מכל פינה בפרויקט!
ואצלי יצא חצי מחיר וחצי זמן.......

• הוסף לסימניות
תן להם משו יותר מקצועי ממה שהם ביקשו
זוכרת שבאחת הפעמים שאסף רטוביץ' הגיע אלי לאולפן לשיעור
עברנו על פרויקט זנוח של ביתספר קטן וזנוח שמאוד חיפפתי
הוא שאל למה זה נשמע ככה,
אמרתי שבפרויקטים גדולים אני כמובן אשקיע את נשמתי ואתן את כל כולי.. כאן זה סתם, בינתיים
ובכלל זה לא מוזיקה, זה סתם המנון מטופש :confused:
אז הוא שאל בתמימות- ומאיפה נראה לך יבואו הפרויקטים הגדולים..?
זה הולך איתי מאז, ועובד מדהים
כל לקוח הכי קטן הוא פונטנציאל ללקוח ענק.

• הוסף לסימניות
אני דווקא שמה דגש על העם הקטן והחמוד. נכון שזה עבודה כפולה . וזה קשה . אבל זה יכול להביא הכי הרבה לקוחות כי אם מחמיאים לידה קטנה שהיא שרה מקסים והיא חוזרת הביתה עם כוכבים בעיינים ומספרת לכל החברות שלה איזה כיף היה באולפן הזה -אוטומטי הלקוחות גדלים כי אין על כזה פירסומת. נכו שזה הרגשה אחרת ויש את אלה שיעדיפו לעבוד עבודה נקייה -עם זמרים חשובים וכסף גדול....
אבל זה שווה

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהלקוחות הגדולים- הם אלו שבאים בעקבות הלקוחות הקטנים.
מעגל לקוחות אמיתי ואיכותי נבנה רק מפה לאוזן בלבד.
אם תבוא אלי משפחה להקליט שיר לסבא ואני אתן את כל כולי, ואוציא מהילדים הפצפונים את המקסימום, אח"כ דוד שלהם שהוא במקרה זיצר, יבוא להקליט אישהו קטע מוסיקלי מקורי שלו, והוא יפנה חברים וכו'.
כנ"ל עם התחום הנשי- בהתחלה מתחילים עם שירי בת מצווה בגרושים יחסית, אבל מוציאים תוצרים מעולים ולאט לאט מעלים את המחירים ואת הרמה ואוטומטית קהל הלקוחות משתנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לפני שנים, כשהילדים היו קטנים ולא היה עם מי לשיר בהדלקה, ערכתי לעצמי בנגן סדר שירי הדלקת נרות חנוכה לפי הסדר, ליקטתי מלא שירים מוצלחים (מוזיקה איכותית, לא יצירות של לפני 30-40 שנה) מכל מיני חסידויות וכדו' (מגוון, כל יום שירים אחרים), ומאז זה חויית הדלקה-שירה, יכולים לעבור שעה שעה וחצי בהדלקה בלי להרגיש שהזמן חולף, וגם היום שיש כבר בחורים גדולים אי אפשר לוותר על זה, מומלץ...

בצוק העיתים נעלם לי התיקיה, ואני עורך אותו עכשיו מחדש, נעזרתי הרבה בשירים מתוך האשכולות כאן, ואשמח להשלמות ממכם, תודה מראש.

כשיהיה לי תיקיה מעודכנת אחרי ההשלמות שלכם, אעלה זאת כאן, בעז"ה.

1. שירי הכנה, יש לי לעשות רצונך, ויהי נועם, יראה, ויהיו זרעי, ועוד שירי התעוררות.

2. ברכות הדלקה (אשמח להשלמות, של ווברמן, ועוד, וכן של אדמורים למיניהם).

3. הנרות הללו, יש לי של פיטסבורג, סדיגורא, חבד אברהם פריד, בנט, גולדמן, אשמח להשלמות של יצירות נוספות עד כ7 דקות (יותר ארוך מזה, כבר כבד מידי לילדים).

4. יושב בסתר (מסודר מראש 7 פעמים, כך שלא צריך לספור) יש לי של קאמינקא (לחיים טיש חנוכה) וכן של אולפני דואט אך זה בלי הפסוק ויהי נועם. למי שיש עוד, אשמח לקבל.

5. אנא בכח, אני צריך את זה שאומרים 7 פעמים כל מילה, יש את השורה הראשונה בלחיים טיש חנוכה, אני עדיין מחפש את של כל הפזמון.

6. מזמור שיר חנוכת, יש לי של סדיגורא, בנט, באבוב לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד, לא ארוכים מידי עד כ5 דקות.

7. למנצח בנגינות, יש לי של מודזיץ לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד יצירות.

8. רננו צדיקים, חסר לי של הוסיאטין, ועוד.

9. מעוז צור, יש לי של ברסלב לחיים טיש חנוכה, דמן, שמילי אנגר, אשמח לעוד יצירות, לא ארוכות מידי, עד כ7 דקות.

10. שירים עליזים מקפיצים לריקודים, יש לי בשפע.

תודה מראש
להלן טקסט שכתב ילד!
כל מילה נוספת מיותרת!
הורים, תבדקו עם הילדים האם הם או אחד מהחברים שלהם מוחרם!

"אני רוצה לקחת אתכם רק לתחילת השנה.
אני ילד שעבר הרבה דברים בחיים שלו, ויום אחד החלטתי שבא לי מקום שאף אחד לא מכיר אותי.
אז עברתי לפנימייה אחרת — לא כי אני רציתי, אלא כי אמא שלי חשבה שיהיה לי טוב שם.
וכן, היה לי טוב בהתחלה.

אבל אז סיפרתי להם שאני יוצר סרטונים ביוטיוב, והם ראו בזה נקודת חולשה.
סיפרתי להם שאני אוהב לשיר, שזה החלום שלי — וגם בזה הם מצאו על מה לרדת עליי.
"ניצחון לחרשים", "אתה ילד פדחן"...

אני אגיד את האמת — זה לא היה לי חדש.
גם בבית ספר קודם ירדו עליי, ניסו להקניט ולהקטין אותי.
ולאט לאט המילים שלהם חלחלו לי למוח.
כמעט הפסקתי לעשות את הסרטונים שאני אוהב, בגלל כל מה שאמרו לי לפני ואחרי שהצטרפתי לבית הספר.

בהתחלה אמרתי לעצמי: "טוב, מה אכפת לי, שיגידו מה שבא להם — זה לא מזיז לי".
אבל זה היה שקר.
והתחלתי להגיד את זה כל הזמן לעצמי בראש.

בגלל שאני לומד בפנימייה, יש לנו שם כל מיני דברים כמו חדר מוזיקה.
אז מהשעה 14:00 הייתי הולך לשם כדי לשכוח קצת מהבעיות שלי.
בהתחלה זה עבד, אבל התחילו להציק לי.

היה לנו טקס לציון 7.10 בפנימייה, ואני עבדתי על שיר לשיר בטקס.
בסוף שרתי שיר אחר.
בהתחלה קיבלתי מלא מחמאות.

אבל יום למחרת, ילד בן איזה 16–17 — לא ילד קטן — חשב שזה מצחיק להרים אותי, להשכיב אותי על שולחן ולהכריח אותי לשיר לו.
וכשסיפרתי על זה למנהל, הוא התחיל לקרוא לי "שטינקר", כי הילד עשה משהו מטומטם וחשב שזה מצחיק — אז כולם חייבים לקחת את זה בתור בדיחה.

---

סיפור שני:
אני יושב לי על ספסל, כי אני אגיד את האמת — אני מרגיש שאין לי הרבה חברים.
יש לי אולי 5 בבית הספר, ואני לא צריך יותר מזה.
אבל הם לא תמיד מגיעים לבית הספר, רוב הזמן הם בבית — אז יוצא שאני לבד רוב הזמן.

אז אני יושב על ספסל לבד, ופתאום חבורה של ילדים בני 17 זורקים עליי מלא תפוזים.
בנס לא פגע בי, אבל זה לא קרה פעם אחת — זה קרה שוב ושוב.
עד שסוף סוף זה פגע לי בבטן.

ולא תגידו שמי שזרק עליי בא והתנצל — הוא פשוט ברח.
בהתחלה לא ידעתי מי זה, פשוט ניחשתי לבד — וצדקתי.
ועד עכשיו אני לא יודע מה עשו איתו.

---

אז אני רק רוצה להבהיר למשרד החינוך — הגיע הזמן שתטפלו בתופעה הזו שנקראת בריונות, חרם וכל דבר פוגעני כזה.
כי אם לא — יהיה פה גל שלם של ילדים ש×××××× חס ושלום.

ובואו נגיד דבר כזה:
אם לא הייתה לי את המוזיקה שלי ואת השירים שאני כותב — כנראה שמזמן לא הייתי פה.

ולכל הילדים שכאן — אני רוצה להעביר לכם מסר:
גם אלה מהפנימייה שלי שאולי מסתלבטים עליי עכשיו —
תחשבו שאולי, רק אולי, יש ילד שחושב ל×××× את ה×××× שלו בגלל שאתם מחרימים אותו.
תחשבו לפני שאתם פועלים ❤️"

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה