נכתב ע"י naamah;640576:קיבלתי מלקוח תמונות שצולמו ע"י צלם מקצועי.
התמונות הן בפורמט NEF.
איך ניתן לפתוח את הפורמט הזה לעבודה בפוטושופ?
ואחרי הפתיחה, האם ניתן לשמור אותו לJPEG? או שיש צורך לבצע המרה כלשהי?
תודה מראש!
נכתב ע"י דויד א;640578:(לא בטוח,)
תנסי open as
שיפתח כ- camera raw
אחד מהפורמטים שלו זה nef
נכתב ע"י tamiro;640595:זה עובד רק כאשר הPS מכיר את הפרופיל של המצלמה הספציפית
ללא פלאג מתאים בPS לא ניתן לפתוח קבצי RAW / NEF בPS
חוץ מזה שעדיף לבצע את ההמרה בעזרת תוכנת המקור - התוכנה של החברה שמייצרת את המצלמה.
סתם שאלה,
למה הצלם העביר ללקוח שלו NEF?
הוא לא המיר עבורה את התמונות לJPG?
נכתב ע"י naamah;640619:תודה רבה!
מדובר על עבודה שאני אמורה לבצע רק אחרי החגים ולא כרגע, הלקוח רק רצה לוודא שאני יכולה לעשות את זה.
אשמח לבצע את ההמרה אצלך (כאמור רק אחרי החגים).
שאלה טובה מדוע הצלם לא העביר ללקוח תמונות בפורמט JPEG.
אני אשאל אותו...
נכתב ע"י tamiro;640624:בשמחה
אגב, לפני שאת מתנדבת להמיר את קבצי הRAW
הצלם אמור להעביר ללקוח ולך קבצים מוכנים, בפרופיל הנכון ורזולוציה הנכונה
קובץ RAW הוא קובץ לא "יפה" שמצריך טיפול קל וידע בהמרת הקובץ.
נכתב ע"י naamah;640628:לא התנדבתי.
מסרתי ללקוח את דבריך שהצלם אמור להיות זה שממיר את הקבצים.
אבל, אין לי מושג מהי הסיטואציה, נניח שהצלם שבק חיים לכל חי (חס"ו) / ארז את המזוודות ועלה על מטוס לניו-זילנד, או כל סיבה אחרת שתמנע ממנו לעשות את ההמרה - אני צריכה לתת פתרון כלשהו ללקוח שלי...
נכתב ע"י tamiro;640632:אם הלקוחה שלך הייתה מעבירה לך קובץ וידאו
או קובץ של תוכנת שרטוט שאין לך
מה היית עושה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים