איך נכון לומר?

• הוסף לסימניות
למבינים בעולם המוסיקה ובדקדוק:
קונצ'רטו ברבים:
קונצ'רטואים או קונצ'רטים?

(דחוף)

• הוסף לסימניות
לפי ויקפדיה הרבים של קונצ'רטו זה קונצ'רטי.

• הוסף לסימניות
חני, את בהחלט יכולה להסתמך על זה-
זאת מילה איטלקית. הרבים של קונצ'רטו באיטלקית זה קונצ'רטי

• הוסף לסימניות
ורק לי הצטלצטל קונצ'רטות?
למעשה אכן קוצ'רטי זו צורת הרבים היחידה שמופיעה.
ואם מדובר לקהל קוראים יתכן ויש מקום להוסיף הערה על כך.

• הוסף לסימניות
זה כמו 'קונפטי'- פתיתי הנייר שזורקים על חתן וכלה.
גם זה באיטלקית.

אני מנסה לחשוב על עוד מילים איטלקיות שהתאזרחו אבל לא עולה לי בראש

נוש, זה לא יכול להיות 'קונצ'רטות' כי קונצרט זה זכר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1145725:
אני מנסה לחשוב על עוד מילים איטלקיות שהתאזרחו אבל לא עולה לי בראש

ספגטי ;)

נכתב ע"י ניקול;1145725:
ראש

נוש, זה לא יכול להיות 'קונצ'רטות' כי קונצרט זה זכר

קונצ'רטו זה זכר

• הוסף לסימניות
מקסימום, תלכי על אנגלית: קונצ'רטוס

• הוסף לסימניות
אכתוב קונצ'רטי בתקוה שהאנשים במשרד התרבות יבינו... (זה בשביל בקשה לתמיכה)
תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה