כללי איך נעצור את התופעה הפסולה הזאת?

• הוסף לסימניות
לאחרונה עיצבתי מודעה עבור לקוח וזה דרש ממני המון זמן ומחשבה, לאחר כשבוע אני עובר בשטיבלאך של אחד השכונות, ולתדהמתי אני מזהה מודעה שהיא מעוצבת בדיוק!!! בעיצוב שלי, מסתבר שה"גרפיקאי" גנב, כן! פשוט גנב את המודעה שלי ורק החליף את התוכן. התופעה הכאובה הזאת של העתקות בגניבה ידועה ומפורסמת, וסובלים מזה לא רק גרפיקאים אלא גם יוצרי מוסיקה מעצבי פונטים ציירים ועוד, נכון ש"פרוג" בתערוכתו האחרונה לקח את הנושא הזה כדגל, ופרסם מעל גבי לוחות ענקיות מאות יצירות נפלאות בנושא "זכויות יוצרים", ואנו באמת חבים להם את תודתינו העמוקה, אך כמובן שזה לא מספק, אולי אני תמים מדי, אבל לדעתי הסיבה העיקרית שהציבור שלנו נכשל בזה, הוא בגלל שהוא לא מודע מספיק לעוול ולאיסור שבדבר, השאלה היא האם אין לנו באמת רעיונות ודרכים מקוריות איך ליצור יותר מודעות בנושא הזה, ואיך עוצרים סוף סוף את התופעה הפסולה הזאת אחת ולתמיד?

• הוסף לסימניות
מזדהה עם כאבך, אך הרשה לי להעריך שמשאלת לבך לא תתגשם כמו שאתה רוצה - -

בכ"א, טוב שיש היכן לשפוך את הזעם - -

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי לפתור את הבעיה במאת האחוזים, אך אולי אפשר למזער אותה, דווקא חשבתי על רעיון שיכול להועיל, לפרסם בצורה קבועה בפרוג ובשאר האתרים הרלוונטיים, מודעה גדולה ובולטת על האיסור המפורש להעתיק לצרכי מסחר.

• הוסף לסימניות
מי שעשה את זה אצלך יתרשם ממודעה כזאת??

• הוסף לסימניות
ידידי, גם לי הציק הענין בזמנו כאשר מגזין מתחרה למגזין בו עבדתי העתיק בלי בושה ובחוצפה יתירה את הגרפיקה ובפרט את השערים לגיליונות אחד לאחד מהמגזין שאני עיצבתי ב... בשנה הקודמת...
בפסח, למשל, נדהמתי לראות זיוף אחד לאחד של השער אותו עיצבתי בפסח הקודם. רק הלוגו והתמונות שונו. כל השבלונה היתה זהה לחלוטין.
זה מקומם, זה מתסכל, אבל למדתי משהו בחיי: אף אחד לא יוצא נקי מהעתקה ללא רשות.

• הוסף לסימניות
סליחה, כן עליו ועל עוד מאות כאלה דברתי, האם הוא יילך ויפרוץ בנק? לא! למה? כי הוא יודע ומבין את חומרת הענין ובסיטואציה שלנו הוא פשוט לא מספיק מודע. תתעמק קצת ואז תבין את צדקת דברי.

• הוסף לסימניות
לעתיד לבוא, "לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי", התופעה הזאת תעצר לחלוטין....

אוהב, כה"כ?

• הוסף לסימניות
כן, אבל בוא נזכור, שמי שגונב פה לא יחשוב ששם הוא יעצור, אין תשובה לעתיד לבוא

• הוסף לסימניות
הוא בחר להעתיק דוקא ממך. קח את זה כמחמאה.

• הוסף לסימניות
א. אם זה קרה לך פעם ולקחת את זה כמחמאה אני מוכן לחכות אותך בכיף! ב. אם הבנק יהיה מוכן לכסות לי את האוברדרפט עם מחמאות במקום כסף אני אהיה מוכן.

• הוסף לסימניות
גם לי תיסכל כשזה קרה לי
אולי לפחות לכתוב על מודעות כאלו זכויות יוצרים על העיצוב כך שלפחות ידגדג להם קצת על המצפון
ופעם אחרי פעם לבסוף זה משפיע שיתפתלו קצת לשנות משהו לפני ההעתקה

• הוסף לסימניות
אחרי שתתבע אותו והוא יצטרך לשלם לך פיצויים...
מי שנכווה ברותחין ייזהר בצוננים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה