דרוש מידע איך נשמור שתקלה בחשמל לא תגרום לשריפה?

• הוסף לסימניות
יש למישהו מידע אמיתי מה גרם לאסון הנורא הזה? מה צריך לעשות? מה פירוש קצר חשמלי גרם - איך?
תענו מי שיודע ומתמצא באמת. תודה

• הוסף לסימניות
על פי חקירות הדליקה שנערכו בשירותי הכיבוי בשנת 2012 מעל רבע מהדליקות החלו עקב כשלים במערכת החשמל או במכשירים חשמליים שונים.

עומס וקיבולת
שיא צריכת החשמל בישראל באופן קבוע נרשם בשיא הקיץ וכן בשיא החורף. כדי להימנע מעומס יתר מומלץ לא להפעיל מספר רב של מכשירים בו זמנית. עומס כזה עלול להכביד על המערכת וחלילה להביא להתלקחות. חשוב להיזהר במיוחד עם הדלקת הדוד במהלך החורף ולזכור לכבות, טיימר יכול לסייע בעניין הזה. לאחר מכן ניתן להפעיל את מכונת הכביסה ורק אז להתחמם מול התנור החשמלי. סדין חשמלי יכול לשדרג את השינה אבל חשוב מאד להיזהר בשימוש ולכבות אותו בזמן, לא מעט שריפות התחילו במיטה. בבתים ישנים כדאי לבצע בדיקת עומס תקופתית וכמובן להתקין כולא ברקים. בנוסף שימוש מוגזם במפצלים ומאריכים עלול ליצור עומס ולגרום לתקלות, כדאי למעט ככל הניתן ובכל מקרה לפרוס את הכבל המאריך מלוא אורכו טרם החיבור לשקע.

בדיקה תקופתית כתנאי לחיבור לרשת. חברת החשמל, כמו גם משרד התשתיות הלאומיות, ממליצים לבדוק את תקינות ההארקה אחת לחמש שנים במבנים שנבנו עד נובמבר 1978 ופעם בעשר שנים במבנים חדשים יותר.

בנוסף קיימים היום שקעים מוגני מים שמתאימים במיוחד למרפסת חיצונית או לפאן ולמכונת הגילוח באמבטיה.
אם יש ילדים בבית כדאי להתקין שקעים ש'מוציאים' זרם רק כאשר מכניסים את התקע בשלמותו, שקע כזה ימנע אסון אם הקטנטן סקרן מספיק לבדוק מה קורה כשמכניסים את המזלג לחורים האלו בקיר.
הרשות הארצית לכבאות והצלה מדגישה כי אסור להשאיר מכשירי חשמל דולקים ללא השגחה, וכן להקפיד להרחיק כל חפץ, רהיט או בגד שעלול להתלקח בעת שימוש בתנורים ומפזרי חום. כמובן שאם אתם רואים שקע או מפסק שבורים, חוטי חשמל שרופים הקפידו להחליפם מייד.

1.PNG

• הוסף לסימניות
הבנתי שהשרפה פרצה ממנורה שנפלה עלמיטה
צריך לעשות השתדלות של בטיחות אבל יש דברים שאין עליהם שום שליטה

• הוסף לסימניות
אין מידע ברור מה היה שם.
לא היו מכשירי חשמל בחדר, לא מנורת לילה, לא מזגן דולק, לא שום מנורה דולקת, לא עומס חשמל, לא היו מכשירי חשמל גדולים דלוקים בבית.
החוקרים של כיבוי האש טוענים שזה ככל הנראה מהמנורה של התאורה שהיתה בחדר - למרות שהיתה כבויה!
מוזר למדי.

• הוסף לסימניות
בצד ההשתדלות הרוחנית והקבלות הרבות, בהחלט יש עניין לעשות בדק בית גם לכשלי חשמל.
אצלנו, למשל, היתה בעיית הארקה בשקעים מסוימים, והאסון זירז אותי (בצד הקבלות הרוחניות) להביא איש מקצוע לטפל בבעיה. בשל מיעוט שקעי חשמל בח. ילדים השתמשנו הרבה בחוטים מאריכים וחדלנו גם מכך. אם הייתי נוקטת רק בקבלות רוחניות אולי היה הדבר בגדר לסמוך על הנס.

• הוסף לסימניות
לצערי אני מדבר מנסיון..לפני שנתיים פרצה שריפה בלוח החשמל בחדר מדרגות בקומה שלי (אני בקומה רביעית),בנס ממש יצאתי להרים את הפקק, (היו אצלינו הפסקות חשמל תכופות ולא תמיד הייתי יוצא) אני רואה את הארון בוער וכו' (לדואגים, ב"ה לא קרה כלום נזק.. למעט צבע וכו')
המסקנה שלי מהארוע זה שארון חשמל שהוא מעץ הוא סכנת נפשות,(לא אטום ויש חמצן, והעץ בעצמו מתלקח ) ועוד יותר אם יש אצלכם את המנהג המגונה להניח עיתונים וחפצים בארון חשמל , מה שהופך בעצם את הניצוץ של הקצר לשריפה. (היום בבניינים החדשים חייבים ע"פ חוק לעשות ברזל, וזה אטום וחונק את החמצן אבל בבנייה הישנה..)

• הוסף לסימניות
השתמשנו הרבה בחוטים מאריכים וחדלנו גם מכך.
מה באמת הבעיה בכבל מאריך?
במזגנים למשל, שהרבה פעמים הכבל המקורי לא מגיע עד לשקע,
אז מה ההבדל אם מאריכים אותו ע"י כבל נוסף, או שחשמלאי מתקין שקע סמוך למזגן, אבל גם השקע הזה הוא בעצם חוטים שהוא משך מהשקע המקורי?

• הוסף לסימניות
יכולה להמליץ במיוחד בבתים חדשים/משופצים, חובה!!! כל שנה לעבור על כל החיבורים בארון חשמל ולחזק אותם,
אצלינו בנס רק הפחת החל להריח ריח שרוף באמצע הלילה וכיבוי אש אמרו לנו מיד להוריד את הראשי למטה
וכשהגיע טכנאי אמר שזה כתוצאה מחיבורים שמתרופפים בארון חשמל,וחובה לחזק אותם כל שנה!

• הוסף לסימניות
וכשהגיע טכנאי אמר שזה כתוצאה מחיבורים שמתרופפים בארון חשמל,וחובה לחזק אותם כל שנה!
לפי "הספר" כל שנה אמורים להביא חשמלאי שיאשר את הלוחות,
אבל בפועל במידה ותביאו כל שנה חשמלאי, הוא יבוא ויחתום ולא יעשה כלום,
מה שכן זה להזמין כל שנתיים חשמלאי, (ולא לומר לו שהיה לפני שנתיים), והוא יקח באזור 300-800 ש"ח (תלוי בלוח ועוד)

• הוסף לסימניות
מה באמת הבעיה בכבל מאריך?
במזגנים למשל, שהרבה פעמים הכבל המקורי לא מגיע עד לשקע,
אז מה ההבדל אם מאריכים אותו ע"י כבל נוסף, או שחשמלאי מתקין שקע סמוך למזגן, אבל גם השקע הזה הוא בעצם חוטים שהוא משך מהשקע המקורי?
יש כמה סוגים של עובי של חוטים, ואם מעמיסים על שקע עם חוטים דקים הרבה חשמל הוא מתחמם ויכול להתלקח, וגם אם השקע הוא עם חוטים עבים אם הכבל מאריך הוא עם חוטים דקים אז לא עשינו כלום [כנ"ל החלפת שקע לתנור או מזגן והחוטים לא תואמים או לא חוברו במלואם].
גם אנשים עושים שינויים "מזעריים" לבד במערכת החשמל [כמו שלמדנו בפנימיה בישיבה], מחליפים שקע מקומי ולוקחים חוטים מכל הבא ליד. או מתקינים שעון שבת בלוח חשמל ואת המחברים שלו עושים עם חוטים דקים, ואז כל השבוע חלק גדול מתעבורת החשמל של הבית עוברת דרך חוטים דקים, ואע"פ שהלוח נעשה ע"י חשמלאי מוסמך, בשינוי קטן גורמים סכנה.

מלבד זאת מה שכתבו קודם שריבוי החיבורים הרופפים [שקעי חשמל של חוט מאריך] זה מקום לתקלות וקצרים.

ואני לא מדבר על החלפת פיוזים לבד, ושמחברים שקעים ללא הארקה ["כי זה עושה קצר"].

• הוסף לסימניות
שימו לב
בכל ב"ב אין גלאי עשן.
גם לא בבית שמש.
מה עושים?
ברור השתדלות רוחנית ובכל זאת.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה