איך סוגרים עוסק פטור בתקופת הקורונה?

• הוסף לסימניות
יש לי עסק פטור מ2013
העסק סיים את פעולתו ב5/2018
בוצע הגשת דוח שנתי על שנת 2018 ע"י מייצג
אציין שאני בנוסף גם שכירה

לעסק יש מייצג שצורף אחרי פתיחתו ולא עושה את העבודה כמו שצריך
אני מעונינת לסגור את העסק בעצמי במס הכנסה ובמע"מ
(פתחתי בעצמי לבד באמצעות הדרכה שקיבלתי מיועצת נחמדה)
אשמח להסבר כיצד עושים זאת בתקופה זו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מייצג יכול לסגור בלחיצת כפתור. אפשר לפנות למפ"ל כאן.
צריך לזכור בנוסף לסגירת התיק במע"מ, להשלים דיווחים ולעדכן את מס הכנסה והמוסד לביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
מייצג לא יכול לסגור בסגירת כפתור
הוא גם צריך לשלוח מכתב למע"מ ולמ"ה
תוריד טופס סגירת תיק מעמ
ותשלח דרך מפ"ל
לאחר שהתיק במע"מ סגור אפשר לסגור גם במס הכנסה
שים לב לסגור מ 2018 שלא תתחייב בהגשת דוח 2019

• הוסף לסימניות
הקישור מפנה לדף הנוכחי
עוסק פטור אפשרי:
1595921450496.png

• הוסף לסימניות
נכון עד לשנת 2019, אצלי זה לא נתן שוב לדווח מחזור עוסק פטור.
בכל אופן אצל מייצג זה פשוט לאין ערוך. אין ספק שבניגוד לפתיחת תיקים בהליך פשוט ומהיר - סגירת תיקים, גם שאינה עניין מורכב בהכרח, צריכה להיעשות בתבונה ויותר מורכבת.

• הוסף לסימניות
v
הוא גם צריך לשלוח מכתב למע"מ ולמ"ה
תוריד טופס סגירת תיק מעמ
ותשלח דרך מפ"ל
לאחר שהתיק במע"מ סגור אפשר לסגור גם במס הכנסה
שים לב לסגור מ 2018 שלא תתחייב בהגשת דוח 2019

האם אני צריכה למלא למע"מ את הטופס הזה טופס 18?
איפה לציין שהעסק נסגר ב2018?
איך אדע שהתיק במע"מ נסגר?
אפשר במקביל לפנות למס הכנסה או שצריך להמתין למ"עמ?

• הוסף לסימניות
נכון עד לשנת 2019, אצלי זה לא נתן שוב לדווח מחזור עוסק פטור.
בכל אופן אצל מייצג זה פשוט לאין ערוך. אין ספק שבניגוד לפתיחת תיקים בהליך פשוט ומהיר - סגירת תיקים, גם שאינה עניין מורכב בהכרח, צריכה להיעשות בתבונה ויותר מורכבת.

אז שווה לשלם על זה כמה מאות שקלים ?
אם אני מתיעצת עם חכמי פרוג ועושה את זה עצמאית זה לא מספיק ? מה יכול להיות הבעיות שלי אחר כך ?

• הוסף לסימניות
אז שווה לשלם על זה כמה מאות שקלים ?
לדעתי היה שווה לשלם לכתחילה. התשלום החודשי כולל את כל ההתעסקויות השוטפות כולל פתיחה וסגירה.
עכשיו יש לפנות למע"מ לסגירת תיק. אח"כ למס הכנסה לסגירת תיק לאחר שנוודא שהוגשו כל הדוחות שצריך ונקווה שלא תצא דרישת הצהרת הון. במקביל ניתן למלא לעדכן את ביטוח לאומי ע"י טופס שינוי פרטים כאן או באיזור האישי

• הוסף לסימניות
לדעתי היה שווה לשלם לכתחילה. התשלום החודשי כולל את כל ההתעסקויות השוטפות כולל פתיחה וסגירה.
עכשיו יש לפנות למע"מ לסגירת תיק. אח"כ למס הכנסה לסגירת תיק לאחר שנוודא שהוגשו כל הדוחות שצריך ונקווה שלא תצא דרישת הצהרת הון. במקביל ניתן למלא לעדכן את ביטוח לאומי ע"י טופס שינוי פרטים כאן או באיזור האישי

איך פונים למע"מ לסגירת תיק . זה היה השאלה בהתחלה .
איך אדע שהתיק נסגר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה