כללי איך עובדים בפוטושופ על קבצים גדולים?

• הוסף לסימניות
אני צריכה להכין קובץ בגודל 125 על 150 ס"מ והמחשב פשוט לא זז לי.
מה עושים?

• הוסף לסימניות
למה? אני עשיתי לאחרונה כמה קבצים בגודל 3 מ', וא, שלא עשיתי שום דבר מיוחד, לא היתה שום בעיה בקצב. אולי זו סתם בעיה בפוטושופ?

• הוסף לסימניות
תשאלי בדפוס על כמה DPI הם צריכים.
בכזה גודל, 150 DPI זה די ויותר

• הוסף לסימניות
השאלה גם כמה הקובץ מסובך, ככל שיש יותר שכבות הקובץ יותר כבד, אולי בשביל המחשב שלך זה יותר מדי.
המלצה לצמצום גודל המסמך:
(חוץ ממה שכתבו לך למעלה על רזולוצי'ה)
לעבוד עם שכבות התאמה מכל סוג אפשרי ובכל מקום שניתן. זה חוסך המון משקל בקובץ!
(שכבת התאמה שוקלת כמעט כלום, בניגוד לשכבה רגילה בשיטת שילוב וכד' שמכפילה את משקל הקובץ)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;91242:
תשאלי בדפוס על כמה DPI הם צריכים.
בכזה גודל, 150 DPI זה די ויותר
תלוי איזו הדפסה ומאיזה מרחק מסתכלים...
צריך מחשב נורמלי, עם דיסק פנוי... ו..... לסבול בשקט.

• הוסף לסימניות
בד"כ מבקשים 200 DPI
עשיתי לאחרונה כמה שלטים יותר גדולים משלך.
צריך הרבה סבלנות..אבל לא צריך גם להשתמש באלמנטים כבדים.

• הוסף לסימניות
<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" width="100%" UNSELECTABLE="on"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">אני שואל מה עושים עם שלט 7 על 12 מטר בפוטושופ.
הפוטושופ לא נותן להתחיל את העבודה, וגם זה אחרי שאמרו לי להכין את הקובץ בחצי מגודל ואז בדפוס יגדילו את זה.

בסוף ידידי הקורל עשה לי את העבודה יפה יפה.

אז החברים כאן אומרים 150 dpi רבע גודל, ולסבול בשקט...
ננסה בפעם הבאה. תודה.
</TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
</TD></TR></TBODY></TABLE>
נכתב ע"י גינגית;91212:
אני צריכה להכין קובץ בגודל 125 על 150 ס"מ והמחשב פשוט לא זז לי.
מה עושים?

• הוסף לסימניות
ביוגרפיק, ממש לא צריך חצי, בפעם הבאה תשאל אותי ישירות ולא את העובדים שם.

• הוסף לסימניות
אם אני עושה רבע גודל, האם התמונות לא תצאנה מפוקסלות???

• הוסף לסימניות
אני תמיד מאד הקפדתי על DPI גבוה עד שפעם עשיתי פוסטר פרסומת ל-4 ספרים והסריקות שנתנו לי היו קטנות ונאלצתי להגדיל אותן הרבה מעבר לדי פי איי שלהן. הרגשתי נורא, ואז כשזה היה מודפס תליתי את זה אצלי על הקיר וממרחק מטר זה היה נראה לי חד וברור! קלטתי ששלט - אף אחד לא אמור להחזיק ביד ולהסתכל מקרוב ולכן זה עולם אחר מפרוספקט או עטיפה לספר.
למשל פוסטר לסוכות 50 על 70 אני מכינה בפרופורציה זו על גודל A4 ורק בסגירה מותחת בקורל וסוגרת בגודל האמיתי. זה לא יוצא מפוקסל - אולי טיפה מטושטש אבל ממרחק מטר זה מהמם.

• הוסף לסימניות
אם המקור מפוקסל- (נניח ברגע שזה יותר מ10*15 ס"מ) זה גרוע, אז גם הפוסטר יצא גרוע.
אבל אם הבסיס טוב, אז אין סיבה שזה יצא מפוקסל, כמובן שהחדות ג"כ תלויה בסוג המכונה שמדפיסים עליה ואיזה תוכנית בוחרים בה.
(אני אגלה לך את האמת שהיו מביאים קבצים כבדים להדפיס הייתי פשוט פותחת בפוטושופ ומקטינה את כל העסק, זה עוד חסר שיקח להדפיס כל שלט שעה, זה לוקח המון זמן למחשב בריפ של המדפסת)

• הוסף לסימניות
ב"ה

הפיתרון הפשוט (לענ"ד),
לבנות את הקובץ בפורפורצי' של 10 ס"מ למטר, כלומר: אם למשל השלט הוא 3\4 מטר, בונים את הקובץ 30 ס"מ על 40 ס"מ ונותנים לו 300 dpi - זה עובד מצויין!!
בדוק ומנוסה!

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כן זה הדרך הנכון גם לענ"ד ולגבי הגדלת השלט זה צריך להיות בעיית המדפיס שיש להם תוכנות להגדלת השלט בלי לשלוט בבהירות התוכן

ומי יודע פה מי עושה זאת ברמה גבוהה כהשלטים בחסידיות גדולות שאפילו מקרוב זה לא נהיה מפוקסל

• הוסף לסימניות
בד"כ אם מדפיסים במכונת רולנד זה מכונה איכותית ומדיוקת ביותר מהרבה מכונות אחרות
יש ל-2 בירושלים
תמונה ושלט 02-5374661
שלטי ו ישראל- איזי וויס (להגיד לו שהגעתם דרך הפורום) 0544-394493

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה