לימוד נהיגה איך עוברים טסט?

• הוסף לסימניות
מקווה שאצליח להיות ערנית בכזו שעה
תלוי מתי ישנים לילה קודם.....

יש ביטוי כזה מי שהולך לישון כמו חמור לא יכול לקום כמו אריה

לגבי רטלין וכד' (להשיג זה הבעיה האחרונה.....) הרבה אומרים שמי שלוקח פעם ראשונה זה יכול לגרום להמון טישטוט כדאי לנסות לפני איך הגוף והראש מגיב לזה

• הוסף לסימניות
שמעתי
לא נראה לי אמין
אבל הגיוני זה כן כדי שלא יהיה לחץ באותו יום מהמכרים בדיון אנונימי אין בזה שום בעיה
חבר אמר לי שהוא שמע את זה מסבא רבה שלו שככה היו נוהגים אצלם בהונגריה לפני השואה..........

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ביום שישי מיד אחרי חנוכה, 7 בבוקר :p
שעה 7 בבוקר זה שעה מוצלחת מאוד!!
הכבישים העירונים עדיין ריקים וק"ו ביום שישי.

לי היה טסט גם בשעה 7 בבוקר - הבעיה היתה שרוב הטסט היה בבין עירוני ובשעות האלו הבין עירוני מאוד עמוס!!!
אבל ב"ה - עברתי!!! - בטסט הנ"ל (2)

• הוסף לסימניות
לא להתיאש
מכירה משהו שנהג מצוין
כל פעם נכשל על משהו אחר קטן והיו פעמים שביקש הקלטה וערער כי המורה וכולם אמרו לו שהיה חלק ולא הלך משמים
עבר בטסט דו ספרתי:)
היום הכל נשכח

בשעתו סיפר שאחרי כמה החליט שבסוף כולם עוברים אז הכניס לראש שהכל זה רק כסף וניגש אחד אחרי השני כל שבועיים עד שהצליח

• הוסף לסימניות
לא להתיאש
מכירה משהו שנהג מצוין
כל פעם נכשל על משהו אחר קטן והיו פעמים שביקש הקלטה וערער כי המורה וכולם אמרו לו שהיה חלק ולא הלך משמים
עבר בטסט דו ספרתי:)
היום הכל נשכח

בשעתו סיפר שאחרי כמה החליט שבסוף כולם עוברים אז הכניס לראש שהכל זה רק כסף וניגש אחד אחרי השני כל שבועיים עד שהצליח
אכן לא להתייאש.
כל שבוע שניים-שלושה שיעורים עד שעוברים.
כל שבוע עד שעוברים.

• הוסף לסימניות
זה קשהה כל פעם הרגשה שלא עוברים... וזה נסחב עוד ועוד...
במיוחד שאת מרגישה שאת יודעת לנהוג, ואת רואה בכביש אנשים שנוהגים גרוע, ויש להם רישיון ביד....
אבל באמת תתחזקי בידיעה שאין עוד מלבדו
וזה הכלללל לטובתך !!!
תמיד אמרתי לעצמי שעדיף קושי בלהוציא רישיון מקושי בבריאות או משהו אחר.
לי זה עזר לעבור את התקופה הזאת בלי להתייאש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בס"ד

כמה פעמים שמעתי תלמידים אומרים:
"אני נוהג/ת טוב... אבל בטסט התבלבלתי."
"אם רק הייתי רגוע יותר, הייתי עובר."
"לא ישנתי בלילה לפני…"
לחצנו ביחד על הברקס...
איזה עומס היה בכביש...
רק אם היה טסטר נחמד...
ועוד הברקות...

אז בואו נגיד את זה רגע בצורה הכי כנה –
לנהוג טוב זה שלב אחד. לעבור טסט? זה שלב אחר לגמרי.
זה לדעת לשמור על שיקול דעת גם כשהלב דופק.
זה לזכור לאותת גם כשהידיים רועדות.
זה לקבל החלטה נכונה גם כשיש מישהו מאחור שמלחיץ.

ובגלל זה – טסט זה לא רק מבחן טכני. זה מבחן של נוכחות. של שליטה עצמית. של ביטחון.

וכדי להגיע לרגע הזה מוכנים – לא מספיק לדעת לנהוג. צריך להכיר את עצמכם.
לדעת מתי אתם נלחצים. ממה אתם נבהלים. ואיך מרגיעים את עצמכם כשזה קורה.

וכשזה קורה – כשמגיע תלמיד או תלמידה ומבצעים טסט מתוך נוכחות רגועה, גם אם לא מושלמת – שם קורה הקסם.
שם עוברים. כי הטסטר מחפש לא רק כישרון נהיגה. הוא מחפש אחריות, שיקול דעת, ושליטה.

תזכרו!!!
להתכונן לטסט, זה לא רק לחדד את ההיגוי או את ההתמקמות בכביש ולעצור איפה שצריך ...
זה לעבוד גם על הלב, על הראש, על ההרגלים לחפש את הבעיות בכביש ולתת להם פתרון ראוי לפני שהבעיות ימצאו אתכם ויהיה מאוחר...

ומי שעובד על זה באמת – עובר.
לא כי הוא מושלם. אלא כי הוא מוכן.

סיפור טרי של פ ששווה ללמוד ממנו ...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה