מידע איך עוברים מאקורד E מז'ור לB7 בצורה קלה ?

• הוסף לסימניות
בשיר 'ויהי נועם' של מוטי שטיינמץ בקטע הזה
1678055944267.png

אני רוצה לעבור מהאקורד E לB7
1678055799498.png

איך עושים את זה בצורה מהירה וקלה ?
יש איזה פטנט ?
כי כשאני מנסה לעבור לB7 לוקח לי איזה שניה - שתים למצוא את האקורד הזה !
מי יכול לתת לי טיפ לזה ?

• הוסף לסימניות
בנגינה באורגן חשמלי בדרך כלל אתה יכול לשנות את האיצבוע כל עוד אתה משתמש באותם הקלידים - גם אם חלקם באוקטבה שונה (כל עוד הם סמוכים)

• הוסף לסימניות
בנגינה באורגן חשמלי בדרך כלל אתה יכול לשנות את האיצבוע כל עוד אתה משתמש באותם הקלידים - גם אם חלקם באוקטבה שונה (כל עוד הם סמוכים)
במקור על האקורד הזה כתוב לי כך - לה, סי, מי במול ימני ואחרי זה פה דיאז- אבל זה ממש רחוק
אז אני הפכתי את הסדר אבל עדיין זה לא נוח, כי זה לא ממש קרוב לאקורד E

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני תמיד עושה כך - באקורד E אגודל על מי אצבע על סי שמתחת ואמה על סול דיאז שמתחת, ואז באקורד B7 מעביר את האגודל לרה דיאז האצבע נשארת על סי האמה עוברת ללה והקמיצה על פה דיאז. יכול להיות שזה לא האיצבוע הכי נכון אבל ככה אני עושה.
אגב, המעבר בין B7 לEM נפוץ מאוד כי זה הדומיננטה שלו, כך שגם מB7 לE זה מאוד דומה.

• הוסף לסימניות
כלומר רק לה, סי, ומי במול ?
זה לא יתן לי אקורד אחר ?
זה יתן לך אקורד מוקטן, לא by
בשביל b7 אתה צריך את כל הצלילים
כן תוכל לעשות היפוכי אקורדים שונים לאותם צלילים כדי שיהיה לך נוח יותר.
ו.. איך עושים את זה שיהיה קל?
רק דבר אחד פשוט
ל-ה-ת-א-מ-ן!!
כן גם על זה
כל דבר שהוא קשה לא פותרים אותו באמצעות פלסטר, אלא יושבים חצי שעה שעה מנגנים שוב ושוב הלוך חזור
תוך יום יומיים אתה צוחק על ההודעה הזו
(ואז לא עוצרים, ממשיכים הלאה.. כן?)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא חובה פה דיאז
זה צליל 5 של האקורד וכשיש 7 מותר לוותר עליו

• הוסף לסימניות
ואם מה שחשוב לך זה לא המקצועיות אלא התכלס שהאקורד יצא
באורגנית, במצב אוטומטי עם תופים
לחיצה על לה וסי יחד מניבים את B7
סוג של קיצור דרך

• הוסף לסימניות
E
אצבע 1: מי
אצבע 2: סי
אצבע 4: סול#

B7
אצבע 1: רה#
אצבע 2: סי (בחלק הפנימי של הקליד)
אצבע 3: לה (כנ"ל)
אצבע 5: פה#

בהצלחה!

• הוסף לסימניות

איך עוברים מאקורד E מז'ור לB7 בצורה קלה ?​

אותה שאלה יש בין E ל-B רגיל...
כלומר רק לה, סי, ומי במול ?
זה לא יתן לי אקורד אחר ?
זה יתן לך B רגיל, לא B7, אבל ככל הנראה עדיף להתאמן קודם על B רגיל (כי אין הבדל גדול ביניהם...)
ובהמשך להתאמן על ה B7.

• הוסף לסימניות
לא
הלה הוא ה7 של B
ברגע שהוא ישנו אז האקורד הוא 7

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה