איך עוקבים אחרי צ'ק שנפדה? או- מי מכיר את שרה ק.?

• הוסף לסימניות
רגע, האם הגברת קבסה משכה את הכסף בבנק, או שהפקידה אותו לחשבונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;1187494:
אין קרוס ידני אבל יש מודפס עם "למוטב בלבד".

נכתב ע"י sarit_f;1187528:
רגע, האם הגברת קבסה משכה את הכסף בבנק, או שהפקידה אותו לחשבונה?
אם יש על השיק קרוס היא יכלה רק להפקיד לחשבון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1187537:
אין כזה דבר למוטב בלבד ללא קרוס.
יש כזה דבר, אבל אם הזמינו פנקס שיקים עם זה מודפס, זה מגיע יחד עם הקרוס.

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי מקודם, היא הפקידה אותו לחשבון בבנק לאומי ברחוב חזון איש. אי"ה מחר אכנס לשם.
עכשיו עברתי על חשבון הבנק שלי מתחילת שנה"ל.
מעניין לראות שכל המוסדות פדו את צ'קיהם בקביעות.
אני רואה את הסכומים המוכרים, בתאריכים די קבועים בכל חודש, ומספרי הצ'קים הסודרים מעידים שאלו צ'קים שנכתבו ברצף אחד, למרות שאכן הדבר היחיד שמשתנה אלו שמות המוטבים. (שטיקים של חיידרים).
הצ'ק המדובר לא שייך לשום סדרה, לא מבחינת מספר הצ'ק, לא מבחינת התאריך, וכמובן שלא מבחינת הסכום, כך שאופציית המוסדות ירדה מעל הפרק.

למה עוד נותנים צ'קים בימינו? אנא, רעיונות למוחי הקודח...

• הוסף לסימניות
רהיט
מזרנים
משהו לארוע (בר מצוה)
טיסה
בית מלון
נדוניה
אולי מישהו מהמשפחה ביקש ממך צ'ק תמורת מזומן?(נגיד שרצה לשלם בצ'ק דחוי והוא לא מחזיק צ'קים)
קניה מרוכזת של מזון לחג
רכישת תלושים של יש/ ברכל וכו'
מתנות לנכדים או לילדים לחגים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1187541:
יש כזה דבר, אבל אם הזמינו פנקס שיקים עם זה מודפס, זה מגיע יחד עם הקרוס.

צלצל לבנק שלך ותשאל אם יש לך המחאה שהוסיפו לה 'למוטב בלבד' בכתב יד ללא קרוס האם אפשר לפדות אותה בקופה במזומן.
הבנק שלי אומר לא!

• הוסף לסימניות
יש לך את הפנקס הנל? יש לך אפשרות לבדוק למי עוד נתת צקים מהסידרה הזו?
בכל מקרה, ברגע שיש לך אפשרות לאתר את הגברת קבסה לפי חשבון הבנק שלה זה כבר נראה לי הרבה יותר פשוט. זה לא מישהו אנונימי.
רק אני מקווה שברגע שתגיעי אליה תביני מיד במה מדובר, ושזהנלא עבר עוד כמה גלגולים לפני שהגיע אליה.. לכי תדעי..
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אוקיייייייייייייי!!!!

מצאנו את קבסה!

זה המנקה (או משהו) של הרופא שיניים!!!!
ואני, בחורַי ובכתרַי, מימנתי לה את המשכורת.

אין משטרה.
ב"ה.

תודה לכולם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;1187544:
למה עוד נותנים צ'קים בימינו? אנא, רעיונות למוחי הקודח...

פקדון לגמ"ח אינהלציה / תרופות / עריסות / פלטות / שולחנות / אביזרי חתונה / מיטות מתקפלות /
פקדון לספריה / מרפ"ד
קבלן בניה
אינסטלטור
נגר
שדכן
בית החלמה
מוהל
רהיטים
כלי כסף
תכשיטים
סת"ם
מכשירי חשמל

תבדוק בתאריך העברי אולי זה קרוב ליומולדת / ליום נישואין.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
רגע רגע
את חייבת לספר לנו איך הגעת אליה
וגם איך קורה שנותנים צ'ק בסכום כזה ושוכחים מזה..

:)

• הוסף לסימניות
אגב, להבא - לך ולכולם:
למלא ספחים!!! כך לא שוכחים למי ניתנו הצ'קים.
ועוד דבר חשוב: לא לתת אף פעם צ'ק פתוח! כך לימד אותי אבי, בנקאי ותיק. אם לא מעוניינים לרשום שם על הצ'ק, עדיף לכתוב לפקודת "עצמי", ולחתום מאחורה להסבה.
ומדוע?
מכיוון שכשנותנים צ'ק פתוח, מי שקיבל את הצק יכול להעביר אותו הלאה כמו שהוא. כבר אין שליטה למי ניתן הצ'ק, ולכאורה כל אדם יכול למלא את שמו על הצ'ק ולגבות את הכסף. כל אחד - כולל סוחרי סמים, פושעים מהשוק האפור... :eek: זה יכול להוביל להסתבכויות גדולות, כאשר אם נתתי צ'ק פתוח, אין לי שום דרך להוכיח שלא אני שילמתי לאותו אדם ישירות, והנה, הסתבכתי עם המשטרה חלילה... (ברור שאלה מקרים חריגים, ואנחנו בד"כ נותנים צ'קים לאנשים ישרים - ובכ"ז כדאי להיזהר בשביל המקרה האחד ל---)
אם כתבתי "עצמי" וחתמתי, אני יכולה בקלות לטעון שנתתי את הצ'ק לאדם אחר, ושהוא הסב את הצ'ק. חובת ההוכחה כבר לא תהיה עלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1187572:
אגב, להבא - לך ולכולם:
למלא ספחים!!! כך לא שוכחים למי ניתנו הצ'קים.
ועוד דבר חשוב: לא לתת אף פעם צ'ק פתוח! כך לימד אותי אבי, בנקאי ותיק. אם לא מעוניינים לרשום שם על הצ'ק, עדיף לכתוב לפקודת "עצמי", ולחתום מאחורה להסבה.
ומדוע?
מכיוון שכשנותנים צ'ק פתוח, מי שקיבל את הצק יכול להעביר אותו הלאה כמו שהוא. כבר אין שליטה למי ניתן הצ'ק, ולכאורה כל אדם יכול למלא את שמו על הצ'ק ולגבות את הכסף. כל אחד - כולל סוחרי סמים, פושעים מהשוק האפור... :eek: זה יכול להוביל להסתבכויות גדולות, כאשר אם נתתי צ'ק פתוח, אין לי שום דרך להוכיח שלא אני שילמתי לאותו אדם ישירות, והנה, הסתבכתי עם המשטרה חלילה... (ברור שאלה מקרים חריגים, ואנחנו בד"כ נותנים צ'קים לאנשים ישרים - ובכ"ז כדאי להיזהר בשביל המקרה האחד ל---)
אם כתבתי "עצמי" וחתמתי, אני יכולה בקלות לטעון שנתתי את הצ'ק לאדם אחר, ושהוא הסב את הצ'ק. חובת ההוכחה כבר לא תהיה עלי.
מה זה 'עצמי' אף פעם לא שמעתי את המושג הזה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1187560:
רגע רגע
את חייבת לספר לנו איך הגעת אליה
וגם איך קורה שנותנים צ'ק בסכום כזה ושוכחים מזה..

:)

זהו, שזה המדהים פה.
לא הגעתי אליה. היא הגיעה אלי.
המזכירה של הרופא שיניים התקשרה לקבוע לי תור לביקורת.
ובום, האסימון התגלגל בקול רעש גדול.
תזמון ניסי לגמרי.
רק לחשוב על קשת היום האומללה מזומנת לחקירה משטרתית...

תודה לה'.

(והצ'ק? כנראה שלשלם על טיפול שיניים זו הוצאה מהסוג הפחות מענג, שאיננו משאיר את רישומו הבזבזני על הנפש...)

• הוסף לסימניות
רק למען הסדר הטוב, ולמנוע בילבולים שקרו פה:
צ'ק שעליו רשום למוטב בלבד (בין מודפס בין בכתב יד) ללא קרוס ניתן למשוך בקופה המושך יכול להיות המוטב בלבד.
צ'ק שעליו יש קרוס חייב להיות מופקד בחשבון אך לא משנה של מי
צ'ק עם קרוס ו/למוטב בלבד' חייב להיות מופקד בחשבון של המוטב!

ועוד משהו- צ'ק פתוח ללא קרוס וללא מוטב יכול להמשך בקופה ואם נתתם צק כזה אין והוא נמשך תוכלו לומר שלום לכסף ולא משנה מה קרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1187577:
מה זה 'עצמי' אף פעם לא שמעתי את המושג הזה,

"עצמי", פשוטו כמשמעו - אני נותן הוראה לבנק לשלם לי. בבסיס זו הדרך למשוך מזומנים ללא כרטיס אשראי - אני משלמת לעצמי ומושכת את הכסף בעצמי מהבנק.
החתימה מאחור מאפשרת לי להסב את הצ'ק למישהו אחר. באותה מידה אם כתבתי שם של מישהו (בלי קרוס ו"למוטב בלבד", כמובן), והוא חתם מאחור, הוא מאשר לבנק להסב את הצ'ק לאדם אחר.

• הוסף לסימניות
עוד עיצה למשאירים צ'ק פתוח:
מתחת לשורת הסכום אותה השארתם פתוחה, סמנו כוכבית ורשמו: מוגבל עד X ₪.
כך, גם אם הצ'ק נגנב / נעלם המוצא יוכל למשוך עד לגובה הסכום שנרשם.

לדג: הצ'קים ששלחתי למשפחתון נרשמו כך: * מוגבל עד 700 ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1187703:
"עצמי", פשוטו כמשמעו - אני נותן הוראה לבנק לשלם לי. בבסיס זו הדרך למשוך מזומנים ללא כרטיס אשראי - אני משלמת לעצמי ומושכת את הכסף בעצמי מהבנק.
החתימה מאחור מאפשרת לי להסב את הצ'ק למישהו אחר. באותה מידה אם כתבתי שם של מישהו (בלי קרוס ו"למוטב בלבד", כמובן), והוא חתם מאחור, הוא מאשר לבנק להסב את הצ'ק לאדם אחר.

ברוב הצקים כתוב שאין לבצע שום שינוי וכו', האם בזה אין בעיה שכתוב "עצמי" ומשהו אחר מפקיד?

• הוסף לסימניות
סיפור מתח, עם סוף טוב...

• הוסף לסימניות
מי אמר שהיא מנקה, קשת יום ואומללה?
ועוד בשם מלא.

מדמיינת לרגע את עורכת הדין של אותו רופא שיניים עושה עוד גוגל סתמי על השם שלה, ומגלה מה כתבו עליה לאור זה שהלקוח הנחמד שכח את כרטיס האשראי ברכב והיא החליטה שהפעם לא תיתן לו לשלם באיחור ;)

לא היה בא לי שמישהו יכתוב עלי ככה, גם אם הייתי מנקה לפרנסתי וגם אם לא.
זה לא יפה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה