נכתב ע"י chani2006;1187494:אין קרוס ידני אבל יש מודפס עם "למוטב בלבד".
אם יש על השיק קרוס היא יכלה רק להפקיד לחשבון.נכתב ע"י sarit_f;1187528:רגע, האם הגברת קבסה משכה את הכסף בבנק, או שהפקידה אותו לחשבונה?
נכתב ע"י sarigold5;1187536:אם יש על השיק קרוס היא יכלה רק להפקיד לחשבון.
יש כזה דבר, אבל אם הזמינו פנקס שיקים עם זה מודפס, זה מגיע יחד עם הקרוס.נכתב ע"י judi2525;1187537:אין כזה דבר למוטב בלבד ללא קרוס.
נכתב ע"י sarigold5;1187541:יש כזה דבר, אבל אם הזמינו פנקס שיקים עם זה מודפס, זה מגיע יחד עם הקרוס.
נכתב ע"י chani2006;1187544:למה עוד נותנים צ'קים בימינו? אנא, רעיונות למוחי הקודח...
מה זה 'עצמי' אף פעם לא שמעתי את המושג הזה,נכתב ע"י בראש מילה;1187572:אגב, להבא - לך ולכולם:
למלא ספחים!!! כך לא שוכחים למי ניתנו הצ'קים.
ועוד דבר חשוב: לא לתת אף פעם צ'ק פתוח! כך לימד אותי אבי, בנקאי ותיק. אם לא מעוניינים לרשום שם על הצ'ק, עדיף לכתוב לפקודת "עצמי", ולחתום מאחורה להסבה.
ומדוע?
מכיוון שכשנותנים צ'ק פתוח, מי שקיבל את הצק יכול להעביר אותו הלאה כמו שהוא. כבר אין שליטה למי ניתן הצ'ק, ולכאורה כל אדם יכול למלא את שמו על הצ'ק ולגבות את הכסף. כל אחד - כולל סוחרי סמים, פושעים מהשוק האפור...זה יכול להוביל להסתבכויות גדולות, כאשר אם נתתי צ'ק פתוח, אין לי שום דרך להוכיח שלא אני שילמתי לאותו אדם ישירות, והנה, הסתבכתי עם המשטרה חלילה... (ברור שאלה מקרים חריגים, ואנחנו בד"כ נותנים צ'קים לאנשים ישרים - ובכ"ז כדאי להיזהר בשביל המקרה האחד ל---)
אם כתבתי "עצמי" וחתמתי, אני יכולה בקלות לטעון שנתתי את הצ'ק לאדם אחר, ושהוא הסב את הצ'ק. חובת ההוכחה כבר לא תהיה עלי.
נכתב ע"י sarit_f;1187560:רגע רגע
את חייבת לספר לנו איך הגעת אליה
וגם איך קורה שנותנים צ'ק בסכום כזה ושוכחים מזה..
![]()
נכתב ע"י טוליפ;1187577:מה זה 'עצמי' אף פעם לא שמעתי את המושג הזה,
נכתב ע"י בראש מילה;1187703:"עצמי", פשוטו כמשמעו - אני נותן הוראה לבנק לשלם לי. בבסיס זו הדרך למשוך מזומנים ללא כרטיס אשראי - אני משלמת לעצמי ומושכת את הכסף בעצמי מהבנק.
החתימה מאחור מאפשרת לי להסב את הצ'ק למישהו אחר. באותה מידה אם כתבתי שם של מישהו (בלי קרוס ו"למוטב בלבד", כמובן), והוא חתם מאחור, הוא מאשר לבנק להסב את הצ'ק לאדם אחר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים