כללי איך עושים בפוטושופ, צל יורד?

• הוסף לסימניות
למשל אם יש דמות, ורוצים שיהיה לה צל על הקרקע או הקיר, איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
אפשר פשוט לעשות DROP SHEDOW רגיל, וללחוץ קליק ימני על סמל האפקטים במצופית השכבות ולבחור ב:
Create Layer
ואז יש לך כבר שכבה מוכנה "מרוככת"

• הוסף לסימניות
מעניין שבקורל זה הרבה יותר פשוט ויותר משוכלל (כבר מקורל 8) מבפוטושופ.

בקורל אתה עושה אפקט צל ומושך עם העכבר את הדמות (אפור ומרוכך וכו' - 'מוכן') לאיזה כיוון שאתה רוצה + מלא אפשרויות אוטומטית וידנית, עם שליטה מלאה ומשתנה על חוזק הצל, צבעו, עובי הריכוך וכו' וכו'.

זו פשוט בושה לפוטושופ, במחילה.

עד היום חשבתי שרק אני עושה כך בפוטושופ כי אני לא יודע, עכשיו ביררתי את העניין ונודע לי שאכן זו השיטה...

• הוסף לסימניות
אין לי הרבה מה להוסיף על המומחים הגדולים.
רק קצת לעשות שקיפות לכל השכבה, זה מועיל ונותן הרגשה של צל ממשי.

ואם אפשר להוסיף שאלה באותו נושא,
איך עושים בפוטושופ, (מה לעשות הכי נוח להתחיל עם התוכנה הזו) השתקפות של אובייקט על מראה או שולחן מבריק וכדו'.

• הוסף לסימניות
וואו תודה רבה
עד היום באמת צבעתי בשחור וטשטוש וכולי אבל נראה היה לי דרך ארוכה.
הרעיון עם השכבות חדש לי ונשמע מעולה. אנסה
תודה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;44645:
מעניין שבקורל זה הרבה יותר פשוט ויותר משוכלל (כבר מקורל 8) מבפוטושופ.

בקורל אתה עושה אפקט צל ומושך עם העכבר את הדמות (אפור ומרוכך וכו' - 'מוכן') לאיזה כיוון שאתה רוצה + מלא אפשרויות אוטומטית וידנית, עם שליטה מלאה ומשתנה על חוזק הצל, צבעו, עובי הריכוך וכו' וכו'.

זו פשוט בושה לפוטושופ, במחילה.

עד היום חשבתי שרק אני עושה כך בפוטושופ כי אני לא יודע, עכשיו ביררתי את העניין ונודע לי שאכן זו השיטה...

הבעיה היא שהצל של קורל הוא לא כל כך טוב בהדפסה הרבה פעמים זה יוצא מעוות ולא כמו צל, לעומת זה הצל של פוטו שופ יותר טוב ונראה אמיתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MענדיM;44573:
אפשר פשוט לעשות DROP SHEDOW רגיל, וללחוץ קליק ימני על סמל האפקטים במצופית השכבות ולבחור ב:
Create Layer
ואז יש לך כבר שכבה מוכנה "מרוככת"

אשמח אם תעדכנו אותי מהם המילים בעברית כדי שאצליח גם
תודה, כי ניסיתי ולא הלך לי, אולי יהיה אפשר להסביר יותר.

• הוסף לסימניות
התכוונתי להפעיל אפקט של "צל נופל" (תרגום חפשי), ואז ללחוץ במצופית "שכבות" קליק ימני על סמל האפקטים בשכבה בה הופעל האפקט , ולבחור "צור שכבה".

מקוה שתצליח, כי ממש אין לי פוטושופ בעברית

• הוסף לסימניות
אין לי אפקט כזה, יכול להיות שיש לו שם אחר?
ניסיתי כמה, אך זה לא זה.

• הוסף לסימניות
הוא מתכוון לצל רגיל.

• הוסף לסימניות
האמת הוא, שצל יורד, צריכים לעשות ידני ואי אפשר בשום אופן לעשותו אוטומטי, ופתרון אוטומטי, לא יפיק צל רצוי ומשכנע מפני כמה סיבות:
1. כל כמה קרוב הצל הוא מהאובייקט יותר חד הוא צריך להיות, ואת זה אפשר לעשות רק ע"י "Lens Blur" ביחד עם Alpha Channel.
2. כל כמה קרוב הצל הוא מהאובייקט הוא משחיר, עד שמתחתיו הוא שחור לגמרי.
3. אם זה על תמונה, כמובן הצל צריך להיות דומה לשאר הצללים של התמונה, ואפי' אם כן הוא צריך לתאם מקור האור של התמונה.
4. לא כל פעם צל יורד הוא צל אמיתי, לדוגמא: של של בן אדם עומד ובדרך כלל התאורה הוא למעלה, הוא יהי כעין עגול מתחתיו, ובכלל לא דומה לצורת האובייקט!
רצפתי כאן טוטוריאל ממשהו דומה שהיתה השבוע ב"NAPP" (כמובן למביני אנגלית, אבל אפשר להבין מה רצונו מבלי להבין ג"כ).

רציתי להוסיף אבל מדובר בווידיאו בת 20 מ"ב

• הוסף לסימניות
יש בפוטושופ-קוקבוק מדריך ליצירת צל תוך התחשבות במקור אור (לפעמים שני מקורות אור שונים!) זוית, התעקמות הצל על קירות וכד'.

• הוסף לסימניות
אני יעלה אותו בע"ה כשאהיה בבית אם אתם מעוניינים

• הוסף לסימניות
יש הרבה דברים שאנחנו בוחרים להתנתק מהם למרות שנראה כאילו אנו מפסידים. זה רווח נקי, בחירה שלנו ועל זו גאוותנו!:)

• הוסף לסימניות
ו...זכו. מלאכתם נעשית על ידי אחרים...:)

• הוסף לסימניות
לא התחרטתי, פשוט הוידיאו לא נפתח אצלי, אז סתם להעלות משהו, כשאני לא יודע אם זה יעבוד בכלל?

• הוסף לסימניות
עייני בספר קוקבוק 1 של מנטור. יש שם הדרכה מפורטת

• הוסף לסימניות
כל הדיבורים של הנתיבים מזכיר לי את אחי שמבקש ממני לפתוח עבורו בקבוקי שתיה קלה עם פקקי פלסטיק בשבת...;):D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה