כללי איך עושים צל מלמעלה למטה, או באלכסון?

• הוסף לסימניות
רציתי לדעת בתוכנת פוטושופ CS5 איך אני עושה צל שיהיה תחת האוביקט מלמעלה, לדוגמא - כדור שיהיה לו צל מתחתיו ביחס לחלקו העליון, ולא צל סטנדרטי מאחריו. כמו"כ איך אני עושה צל באלכסון, לדוגמא ספר עומד על שולחן ומטיל צל אלכסוני על גבי השולחן?

• הוסף לסימניות
יוצרת אליפסה עם כלי הבחירה בהתאם לאיפה שנראה לך שאמור הצל ליפול, ממלאה בשחור, ועם ה blur מטשטשת שייראה כמו צל מתחת

• הוסף לסימניות
צל ריאליסטי לכדור. עושים ידני - מברשת עם ריכוך. או לחילופין לאחר ביצוע צל באפקטים, מפרידים את שכבת הצל לשכבה נפרדת, ואז אפשר לשחק איתה ידנית

צל מאחורי ספר. שכבה>ריכוך קצוות>WORP>מחיקה עם מסכת גרדציה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה! באמת אין בפוטושופ אפשרות צל D3? דהיינו תלת מימד??? נשמע לי מוזר לעבוד בצורה כ"כ מסורבלת.

• הוסף לסימניות
נכון. זה באמת מוזר.
האפשרות הזו היה כבר בתוכנת בת של קורל, נראה לי משהו כמו פיינטשופ לפני הרבה שנים
לאדובי זה עדיין לא הגיע.
בינתיים צריכים לעשות זאת ידנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;1049704:
אני לא מאמינה! באמת אין בפוטושופ אפשרות צל D3? דהיינו תלת מימד??? נשמע לי מוזר לעבוד בצורה כ"כ מסורבלת.
לא זכיתי להבין, מה כל הרעש. שתי שניות. וסיימנו...

• הוסף לסימניות
תודה על ההשקעה!!!

• הוסף לסימניות
תודה על הסרטת התהליך, באמת יפה מאוד
ואומנם כמעט 2 שניות...
אך זה לא ניתן לעריכה.

אני מאמינה שהיה יותר נחמד אם אפשרות זו היתה ניתנת לעריכה, כחלק מאפקט הצל
שניתן גם להעתקה מאוביקט לאוביקט.
החישוב מהיכן יבוא האור היה מובנה,
אפשר היה להזיז לכמה אוביקטים יחד וכו'.
וכן היו את הפרמטרים של:
כיוון נפילת הצל (ולא רק הזזה)
עומק הצל
קצת מעבר וכו'...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה